Rajya Sabha polls: Naresh Agarwal toetreding tot BJP buit SP, BSP ‘ s spel van nummers; hier is hoe

0
47

BJP met 311 mla ‘s en 13 mla’ s van de alliantie partners Apna Dal en Suheldev Bhartiya Samaj Party, heeft in totaal 324 stemmen.

In een grote tegenslag voor de tie-up van de BSP, Samajwadi Partij en het Congres in Uttar Pradesh, Bharatiya Janta Partij niet alleen geprepareerd de bijkomende kandidaat op het laatste moment op maandag SP MP Naresh Agarwal met zijn zoon Nitin Agarwal, die zit MLA van Hardoi ook lid geworden van de BJP, dus het verminderen van het aantal stemmen van de SP en BSP kandidaten, die reeds op korte stemmen.

Agarwal duidelijk gemaakt na de toetreding tot dat zijn zoon zou stemmen ten gunste van de BJP de kandidaten in de Rajya Sabha verkiezingen en klaagde dat hij werd vergeleken met de vrouw die werkzaam is in de films, terwijl de selectie van de kandidaat voor de Rajya Sabha. Agarwal is een zit Rajya Sabha MP, wiens termijn zou eindigen op 2 April samen met negen andere zitplaatsen in Uttar Pradesh. De verkiezingen op deze 10 Rajya Sabha zetels uit Uttar Pradesh zou plaatsvinden op 23 Maart.

BJP, die heeft genoeg nummers te kiezen slechts acht kandidaten om de Rajya Sabha uit Uttar Pradesh, opstelde haar negende kandidaat – Anil Agarwal, die is voorzitter van HRIT Groep van Instituten in Ghaziabad, het maken van de taak moeilijk voor BSP kandidaat Bhim Rao Ambedkar, die hoopte ga naar Rajya Sabha met de steun van de SP en het Congres van de mla ‘ s.

BJP met 311 mla ‘s en 13 mla’ s van de alliantie partners Apna Dal en Suheldev Bhartiya Samaj Party, heeft in totaal 324 stemmen. Na de verkiezing van acht kandidaten, die ongeveer 37 stemmen elke Partij zou hebben over 28 stemmen als reserve, die zou in het voordeel van de negende kandidaat Anil Agarwal. De beslissing kwam er op het laatste moment als BJP tot een dag van te voren had aangekondigd slechts acht kandidaten. Zelfs drie onafhankelijke mla ‘ s hebben ook toonden hun neiging tot BJP.

Ondertussen Samajwadi Partij, die tot dusverre 47 mla ‘ s had opstelde Jaya Bachchan als de Rajya Sabha kandidaat en had beloofd te verschuiven van de resterende stemmen te BSP. Echter, na de laatste draai van gebeurtenissen, Samajwadi Partij zou nu short van stemmen van Nitin Agarwal, die bij de BJP samen met zijn vader in Delhi. Zo, na de verkiezing van Jaya Bachchan, SP zou slechts negen reserve stemmen te verschuiven in het voordeel van de BSP kandidaat nu.

Zelfs na het Congres biedt haar ondersteuning van 7 mla ‘s te BSP kandidaat, BSP, die heeft 19 mla’ s van zijn eigen en is de hoop op het krijgen van ondersteuning van de negen SP mla ‘ s nu, zou het nog steeds van korte nummers.

“Onze negen kandidaten hebben ingediend hun volledige papieren. Mensen met nauwelijks nummers had opstelde hun kandidaat dus werd er besloten om veld negen kandidaten als we de stemmen van 28 extra mla ‘ s en wij geloven dat allen die geloven in de democratie van dit land zou ons te ondersteunen en ervoor te zorgen overwinning van onze 9 kandidaten,” zei Mahendra Nath Pandey, BJP State President, na het indienen van benoeming van de negende kandidaat Anil Agarwal.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd