Rajya Sabha Polls: Congres nominaties vonk opstand

0
56

Gujarat congres vrouw eenheid chief treedt meer dan Amee Yagnik de kandidatuur, Chhota Udepur leiders boos Rathwa.

Gerelateerd Nieuws

  • Rajya Sabha Verkiezingen: BJP kreten valsheid in geschrifte door Naran Rathwa

  • Gujarat: mla ‘ s geschorst, Congres loopt Montage

  • Punjab: Congres-leider SUV in het vuur zetten, gangster geboekt voor intimidatie

De nominaties van de advocaat Amee Yagnik en voormalig minister Naran Rathwa voor de Rajya Sabha heeft aangewakkerd uit woede in de Gujarat-eenheid van het Congres, wat leidt tot ontslag van Gujarat Pradesh Mahila Congres (GPMC) president Persoonlijk Patel van de partij op de maandag. Rathwa de nominatie van Chhota Udepur heeft ook nog een aantal leiders in de wijk eenheid van de partij teleurgesteld. De wijk Congres van Chhota Udepur zag, die een opstand tijdens de gemeente verkiezingen van vorige maand over Rathwa het bevorderen van zijn zoon, is schrap voor meer afwijkingen nadat de benoeming bekend werd.

De ontevredenheid kan nu spill-over naar de Rajya Sabha verkiezingen zelf, met de BJP de aankondiging van een derde kandidaat om contant geld in op het “ongeluk” in het Congres. “Amee Yagnik heeft nog nooit gewerkt voor de partij-organisatie. Zij is niet aan de orde, zelfs voor een kleine of een grote openbare vergadering overal in de staat,” Persoonlijk Patel vertelde De Indian Express na het versturen van haar ontslag brief aan Alle India Mahila Congres president Sushmita Dev.

Patel zei dat wanneer Yagnik lid van de partij in 2012 en werd benoemd tot een van de woordvoerders, werd ze verzocht om vast te houden counseling sessie van de partij vrouwelijke werknemers op de problemen van vrouwen. “Maar Yagnik categorisch zei dat ze niet kon deelnemen aan organisatorische activiteiten… Als ze is niet geïnteresseerd in deelname aan organisatorische activiteiten van de partij, dan van wat ze aan het feest… de Voordracht van iemand op de aanbeveling van een van de advocaten lobby sturen een verkeerde boodschap onder de wederpartij werknemers. Het zal ontmoedigen. Er zijn een aantal andere vrouwen in de partij die zou kunnen zijn genomineerd voor de Rajya Sabha. Ze hebben meer bijgedragen voor de groei en ontwikkeling van de partij… ik zeg niet Yagnik is niet bevoegd is. Maar er zijn meer deskundige vrouwen in de partij. Dit is niet de manier om te selecteren van kandidaten,” Patel zei.

Yagnik kon niet worden benaderd voor haar reactie. Vele andere leiders, op voorwaarde van anonimiteit, uitten hun ongenoegen over de keuze van de Rajya Sabha kandidaten. Een van hen zei: “De manier waarop de leiders partij heeft gekozen voor de kandidaten geeft aan dat ze bewust wilt om te doden van de partij in Gujarat.”

Volgens de partij-leiders in Chhota Udepur, de wijk verloren eenheid van zijn senior leiders in de gemeente polls als de meeste van hen “oneens” met Rathwa en zijn zoon, Sangramsinh, wie is de president van de Chhota Udepur city Congres eenheid. De leiders beweerde dat Naran en zijn zoon kozen hun favorieten voor de gemeente verkiezingen, het negeren van verschillende hooggeplaatste leiders van wie was geweest voor het winnen van hun respectieve afdelingen.

“Naranbhai had een grote gestalte tijdens zijn eerdere voorwaarden als de Lok Sabha lid. Maar toen hij was Minister van Staat voor de Spoorwegen, wendde hij zich verre en stopte de communicatie met de werknemers en leiders aan de basis. Er was een duidelijke verlies van verbinding met de mensen. Daarom kon hij niet winnen in 2009 en in het jaar 2014. Binnen de partij, ook leiders zijn boos op de regenteske houding van beide Naran en Sangramsinh, die beslissen over de wijze waarop zij het willen. Dat was een van de redenen waarom zowel Sangramsinh en zijn moeder Manjula verloren de gemeente polls,” zei een lokale partij leider.

Volgens de partij-leiders, Rathwa is mogelijk dat de verheffing tot de Rajya Sabha is van “geen gebruik” voor de wijk. “Naranbhai heeft alleen geprobeerd om een ticket te krijgen voor Sangramsinh. Hij probeerde heel hard tijdens de Assemblage van de peilingen van vorig jaar en het is mislukt. Zijn doel is om zijn zoon een Lok Sabha ticket, en dus al zijn energie worden gekanaliseerd in de richting van dat doel. Daarom is de vader-zoon duo verwaarlozing lokale leiders en de problemen van de bewoners van de wijk. Zij is gedoopt zijn populariteit ernstig. Er zijn veel harde werken leiders in Chhota Udepur, die krijgt niet de erkenning voor hun werk als Naran en Sangram kiezen om te blijven in de schijnwerpers. Daarom kan deze benoeming aan de Rajya Sabha is zeer oneerlijk zijn om dergelijke leiders,” zei een Congres leider.

Terwijl Naran Rathwa was niet beschikbaar voor commentaar, zijn zoon Sangramsinh geweigerd een opstand binnen de eenheid. “Dit is de eerste keer dat een tribale leider is gekozen als een Rajya Sabha kandidaat. Mijn vader heeft de steun van alle tribale mla ‘ s. Er is geen opstand. Iedereen is heel blij en enthousiast over deze kans,” Sangramsinh vertelde De Indian Express.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App