Rajya Sabha enkäter: Naresh Agarwal att gå BJP bytet SP, BSP: s lek med siffror; här är hur

0
80

BJP med 311 MLAs och 13 MLAs av dess partners Apna Dal och Suheldev Bhartiya Samaj Party, har totalt 324 röster.

I ett stort bakslag till tie-up av BSP, Samajwadi Party och Kongress i Uttar Pradesh, Bharatiya Janta Parti som inte bara satte sin extra kandidat i sista stund på måndag men SP MP Naresh Agarwal med sin son Nitin Agarwal, som sitter MLA från Hardoi gick också BJP, vilket minskar antalet röster för SP och BSP kandidater, som redan kort av rösterna.

Agarwal gjorde klart efter att gå med på att hans son skulle rösta ja till BJP kandidater i Rajya Sabha val och klagade på att han var jämfört med den kvinna som arbetar i filmer, medan valet av kandidat för Rajya Sabha. Agarwal är en sittande Rajya Sabha MP, vars sikt skulle upphöra den 2 April tillsammans med nio andra platser i Uttar Pradesh. Valet på dessa 10 Rajya Sabha platser från Uttar Pradesh skulle äga rum den 23 Mars.

BJP, som har tillräckligt med nummer för att välja endast åtta kandidater till Rajya Sabha från Uttar Pradesh, satte sitt nionde kandidat – Anil Agarwal, som är ordförande i HRIT Grupp av Institut i Ghaziabad, vilket gör uppgiften svår för BSP kandidat Bhim Rao Ambedkar, som hoppades på att gå i Rajya Sabha med stöd av SP och Kongressen MLAs.

BJP med 311 MLAs och 13 MLAs av dess partners Apna Dal och Suheldev Bhartiya Samaj Party, har totalt 324 röster. Efter val av åtta kandidater, vilket kräver ca 37 röster varje Parti skulle ha ca 28 röster som reservdelar, som skulle utfalla till förmån för sin nionde kandidat Anil Agarwal. Avgörandet kom i sista stund som BJP tills en dag innan hade meddelat bara åtta kandidater. Även tre oberoende MLAs har också visat sin böjelse för BJP.

Under tiden, Samajwadi Party, som så långt hade 47 MLAs hade ställt Jaya Bachchan som Rajya Sabha kandidat och hade lovat att skift kvar att rösta till BSP. Men efter de senaste händelserna, Samajwadi Party nu skulle vara kort omröstning av Nitin Agarwal, som gick BJP tillsammans med sin far i Delhi. Således, efter val Jaya Bachchan, SP skulle bara nio av reservdelar röster att flytta för BSP kandidat nu.

Även efter Kongressen och erbjuder sitt stöd av 7 MLAs till BSP kandidat, BSP, som har 19 MLAs av sin egen och hoppas att få stöd för nio SP MLAs nu, fortfarande skulle vara kort nummer.

“Våra nio kandidater har lämnat in sin komplett papper. De med knappt några nummer hade ställt sin kandidat så var det beslutat att området nio kandidater som vi har röster 28 ytterligare MLAs och vi tror att alla som tror på demokrati i detta land skulle stödja oss och se till seger av våra 9 kandidater”, säger Mahendra Nath Pandey, BJP Staten President, efter registrering av nomineringen av nionde kandidat Anil Agarwal.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd