Nepal flystyrt: Alle spørsmål besvart

0
68

Nepalsk redningsmenn stå i nærheten av et passasjerfly fra Bangladesh som styrtet på flyplassen i Kathmandu, Nepal, mandag. (AP Photo)

Hva som skjedde på Tribhuvan flyplass?

Minst 50 ble drept som en OSS-Bangla airline bærer 67 passasjerer og fire besetningsmedlemmer krasjet i Kathmandu Tribhuvan International airport i Nepal på mandag, tjenestemenn sa. Flyet tok fyr etter at den skjente av rullebanen under landing og krasjet på en fotballbane, nær flyplassen, TIA talsperson Prem Nath Thakur sa. Flyplassen tjenester ble stanset umiddelbart etter ulykken.

Hvor mange som ble drept i flyulykke?

Rapporter tyder på at minst 50 ble drept i ulykken. “Vi har kommet 50 døde kropper så langt,” sa hæren talsmann Gokul Bhandari. Selv om flere personer hadde blitt reddet fra brennende vraket av Bombardier Q400-serien fly, ni mennesker fortsatt var rede for, la han til.

Hvor mange som ble skadet i hendelsen?

Mer enn 20 personer ble reddet fra flyet og ble sendt til Kathmandu Medical College for behandling. Brannen på ulykkesstedet har nå blitt kontrollert og flyplassen tjenestemenn, samt Nepalske hæren, har blitt presset til evakuering prosessen.

Mer enn 20 personer ble reddet fra flyet og ble sendt til Kathmandu Medical College for behandling.

Som var om bord i flyet?

Totalt var det 33 Nepali passasjerer, med 32 fra Bangladesh, en fra Kina og en fra Maldivene på flyet. De to flygere og to cabin crew-medlemmer var fra Bangladesh. Totalt var det 71 personer om bord i flyet.

Hva var årsaken til ulykken?

Flyturen, UBG 211, var på vei til Kathmandu fra Dhaka, Bangladesh. Flyet tok av fra Dhaka og landet på flyplassen på 2:20 pm (lokal tid). Skyer av svart røyk, kan bli sett på som stiger opp fra fotballbane der flyet krasjet. Og legger til at flyet ble ustabil mens synkende, tjenestemenn sa at de har fortsatt å fastslå årsaken bak det.

Raj Kumar Chettri, general manager of the hill-ringsel flyplassen sa at bare noen øyeblikk etter at flyet fikk tillatelse til å lande, piloten sa at han ønsket å gå i en nordlig retning. Spurt av kontrolltårnet hvis det var et problem, svarte han benektende. Flyet ble deretter sett å gjøre to runder i en retning nordøst, Chettri sa. Traffic controllers igjen bedt piloten hvis ting var OK, og han svarte: “Ja”. Tårnet så sa piloten sin innretting ikke var riktig, men det kom ikke noe svar, Chettri lagt til. “Flyet skal ha kommet fra riktig retning,” Chettri sa, og legger til at det traff flyplassen gjerde, rørt bakken og tok fyr. Det var ikke umiddelbart klart om piloten hadde utstedt en “Mayday” ring eller nødsignal.

Lese – | Nepal flystyrt: Høydepunkter

Nøyaktig hva som skjedde under landing?

Å beskrive hendelsen, Basanta Bohora, en av de overlevende etter flyet krasjet sa: “Alle av en plutselig flyet ristet voldsomt, og det var en kraftig smell etterpå,” sa han, “jeg satt nær vinduet og var i stand til å bryte ut av vinduet. Jeg har ingen erindring etter at jeg kom ut av flyet. Jeg har fått skader i hodet og beina, men jeg er så heldig at jeg overlevde ildprøve,” som rapportert av Kathmandu Post.

 

Skyer av svart røyk, kan bli sett på som stiger opp fra fotballbane der flyet krasjet. (AP Photo)

Se på bilder | Nepal flystyrt: Siste bildene fra Kathmandu Airport

Hvor mange ulykker har skjedd i det siste i Nepal?

Ulykken var den siste til å treffe fjellene i Nepal, som har en dårlig opptak av flysikkerheten. Små fly lag en omfattende innenlandske nettverk og kjører ofte i trøbbel på eksterne airstrips. I September 2012, en Sita Air turboprop-fly bærer trekkere til Mount Everest traff en fugl og styrtet kort tid etter avgang, drepe alle 19 om bord. I 1992, en Thai Airways fly fra Bangkok krasjet mens du prøver å lande i Kathmandu i 1992 drepe alle om bord.

(Med innspill fra etater)

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd