Maharashtra böndernas protest: Agitation som kallas off efter Devendra Fadnavis prop accepterar de flesta krav

0
89

Maharashtra böndernas protest: Jordbrukare och tribals från hela staten började sin verksamhet den 6 Mars från CBS chowk i Nashik, och har gått över 160 kilometer i de senaste sex dagarna. (Snabb Photo/Janak Rathod)

Uppvigla bönderna kallas av sina rör på måndag efter Maharashtra Chief Minister Devendra Fadnavis sade att hans regering har godkänt de flesta av de krav på jordbrukare. “Vi har accepterat de flesta av deras krav och har gett dem ett skrivet brev,” Fadnavis citeras av ANI.

Regeringen sade också frågan om skogsmark flytträtt skulle lösas inom sex månader, och tillade att en kommitté skulle inrättas med två företrädare från Akhil Bharatiya Kisan Sabha för att undersöka problemen med lån undantag för adivasi och jordbrukare.

Sett i delstatens lagstiftande Församling, Chief Minister Devendra Fadnavis sade att hans regering var öppna till samtal med jordbrukarnas kroppen, och att det var villig att överväga alla de krav som tas fram av jordbrukare och tribals. Nästan 40.000 jordbrukare och tribals, som började sin verksamhet den 6 Mars från CBS chowk i Nashik, nått Mumbai tidigt denna morgon; de har gått över 160 kilometer i de senaste sex dagarna.

I bilder | Sex dagar, 160 kilometer — bönder ” som “den långa marschen” når Mumbai

Bönderna har en lista med krav för BJP-ledd regering, inklusive ett komplett lån undantag, en översyn av floden länka system i åtanke stamsamhällen och genomförandet av de rekommendationer som gjorts av Swaminathan Utskottets betänkande som hävdar jordbrukarna bör vara betalas i en och en halv gånger kostnaden för produktion.

Kongressen i usa Rahul Gandhi, under tiden, sa den part som står med jordbrukare och tribals. Att ta till Twitter, sade han i mars visar det centrala och statliga myndigheter är apati. Han vädjade till Premiärminister Narendra Modi och CM Fadnavis att “inte stå på ego” och acceptera de krav som tas fram av jordbrukare.

Maharashtra jordbrukarnas mars höjdpunkter:

 1. 6:17PM
  12 Mar, 18
  Bönder protesterar kallas av

  Jordbrukare agitation som kallas off. Speciella tåg arrangemang har gjorts för att ta dem tillbaka.

 2. 6:07PM
  12 Mar, 18
  Central Railway för att köra två speciella tåg från Mumbai är CSMT att Bhusawal

  Central Railway för att köra två speciella tåg från Mumbai är CSMT att Bhusawal på 8.50 pm och 10.00 i dag för att skicka uppvigla bönderna tillbaka.

 3. 5:56PM
  12 Mar, 18
  CM Devendra Fadnavis säger hans bet har accepterats av de flesta krav på jordbrukare

  Vi har accepterat de flesta av deras krav och har gett dem ett skrivet brev: Maharashtra CM Devendra Fadnavis på Maharashtra Jordbrukarnas agitation

 4. 5:36PM
  12 Mar, 18
  Anna Hazare talar om bönder agitation: “Bara du lovar att uppfylla de krav kommer inte att fungera”

  Anna Hazare sade: “Endast lovande för att uppfylla de krav kommer inte att fungera, nu är det en skyldighet för prop arbeta mot att uppfylla vad de har åtagit sig. De bör tänka om välfärden för jordbrukare så att de inte behöver ta den vägen nästa gång.”

 5. 5:24PM
  12 Mar, 18

  En kommitté som skulle kunna ställa upp med två företrädare från Akhil Bharatiya Kisan Sabha för att undersöka problemen med lån undantag för adivasi och jordbrukare.

 6. 5:23PM
  12 Mar, 18

  Regeringen hävdade att 20 000 fall av tribal land överföringen redan har gjort sedan 2005. Återstående fall skulle tas upp, prop sagt.

 7. 5:18PM
  12 Mar, 18
  Statligt prop har gått med på att alla krav

  Staten regeringen har gått med på att alla krav. Den fråga som relaterar till skogsmark flytträtt skulle lösas inom sex månader. En förklaring är att vara förberedd. Senior minister kommer att läsa det på Azad Maidan. Det har man kommit överens om.

 8. 4:48PM
  12 Mar, 18
  CM Fadnavis riktat statligt montering på jordbrukare mars

  Maharashtra CM sade i state assembly, “Vi är positiva till att uppfylla deras krav.Sedan 1: a dagen av Morcha vi försökt att diskutera olika frågor med dem. Girish Mahajan var i kontakt med dem från dag 1. Men de var mycket bestämd på att ta reda på mars”.”

 9. 3:21PM
  12 Mar, 18
  CM stolar möte med bönder i ” delegationen

  CM Fadnavis börjar möte med bönder i ” delegationen och alla politiska partier på Vidhan Bhawan, nyhetsbyrån ANI rapporterade.

 10. 3:17PM
  12 Mar, 18

 11. 3:09
  12 Mar, 18

  Stadens invånare har också sett att erbjuda “Vada-pav’ (en populär gata mellanmål), andra livsmedel och vatten till jordbrukare på söndag kväll. En Mumbai resident också publicerat på sociala medier en bild av mat och vatten som distribueras till jordbrukare.

 12. 3:01
  12 Mar, 18
  ‘Dabbawalas” ger mat, vatten för att protestera jordbrukare

  Den berömda “dabbawalas” i Mumbai, tillsammans med lokalbefolkningen, kom ut för att hjälpa bönderna genom att förse dem med mat och vatten. Subhash Talekar, talesperson för Mumbai Dabbawala Association, sade, “Vi tänkte att hjälpa jordbrukare med mat eftersom de är våra mat-leverantörer och har kommit från avlägsna delar av staten.”

 13. 2:24PM
  12 Mar, 18

 14. 2:23PM
  12 Mar, 18

  Aditya Thackerary, ordförande för Yuva Sena, säger, “jag talade med dem igår., och innan när vi turnerade Staten att höra dem, och hjälpa dem. Nej jag såg inte det röda flaggor, jag såg deras röda blodkroppar vilket är samma som våra. Oavsett vilken flagg de bär, vem deras politiska hjälte, prop har att höra dem.”

 15. 2:17PM
  12 Mar, 18

  Kongressen staten ordförande Ashok Chavan för att möta bönderna på Azad Maidan inom kort. Fest vd Rahul Gandhi twittrade för en stund sedan att Kongressen stöder jordbrukarnas mars.

 16. 1:32PM
  12 Mar, 18
  Acceptera böndernas krav, Rahul Gandhi tilltalar PM, CM

  Kongressen i usa Rahul Gandhi tilltalar PM Narendra Modi och CM Devendra Fadnavis att inte “stå på ego” och acceptera de krav som tas fram av jordbrukare. Att ta till Twitter, säger han, “mammut #FarmersMarchToMumbai är ett fantastiskt exempel på människors makt. Kongressen partiet står med Jordbrukare Och Tribals marscherar i protest mot den Centrala & State Govts. apati.”

 17. 1:28PM
  12 Mar, 18
  Bönder protesterar “politiskt motiverade”, säger MoS Jordbruk

  Ministern för Jordbruk Gajendra S Shekhawat hävdar jordbrukare protest är “politiskt motiverade”. Han tillägger, “att Vissa partier försöker vilseleda jordbrukare.”

 18. 1:26PM
  12 Mar, 18

 19. 1:24PM
  12 Mar, 18

  En delegation av jordbrukare anländer till Maharashtra Vidhan Bhavan för att möta företrädare för regeringen, rapporterar ANI. Under tiden, Maharashtra Minister Girish Mahajan enligt uppgift säger att Det kommer att vara ett möte med bönder på 1 pm. Jag tror att vi kommer att ge lösningar för 80-90% av deras frågor. Vi är allvarliga om de krav inklusive lån undantag och kommer upp med bästa beslut. Skriftlig försäkran ges för godkända krav.”

 20. 1:06PM
  12 Mar, 18
  Prop nått ut till oss på fredag, räknare för “den långa marschen” arrangör

  “Regeringen nått ut till oss på fredag och inte i början av den “långa marschen”. Om vi inte får konkreta garantier för att lösa våra problem och önskemål, kommer vi att påbörja en snabb morgon, säger J P Gavit, sjunde begreppet CPM lagstiftaren från Kalwan valkrets i Nashik distriktet och en av arrangörerna av mars.

  I statens lagstiftande Församling idag, Fadnavis sade att hans regering har varit i samtal med arrangörerna av protest, och har varit positivt att alla krav relaterade till jordbrukare och tribals.

 21. 12:25PM
  12 Mar, 18

 22. 12:02PM
  12 Mar, 18
  Jordbrukare vrede, smärta kommer att förstöra Prop: Shiv Sena

  I en ledare i Saamana idag, Shiv Sena har smällt BJP för att lura bönder genom att göra ihåliga meddelanden i statsbudgeten. ‘Dharma Patil, en bonde från Dhule, kom till Mantralaya och begick självmord. Nu, tusentals Dharma Patils, med slagord som “jay kisan’ marscherar mot Mantralaya. Deras vrede och smärta kommer att förstöra regeringen, ” läser redaktionen.

  Sena är bland en mängd politiska partier som har gett stöd till jordbrukare ” i mars. Maharashtra Navnirman Sena (MNS) och Aam Aadmi Parti (AAP) har även stöd för deras agitation.

 23. 11:37AM
  12 Mar, 18
  Fadnavis gör uttalande om jordbrukaren protest

  Att tala i Församlingen, Fadnavis säger att hans regering är öppen för dialog med bönderna och har varit positivt att alla krav relaterade till jordbrukare och tribals. Han tillägger att sedan början, senior minister Girish Mahajan har varit i samtal med organisatörerna av den “långa marschen”.

 24. 11:26
  12 Mar, 18
  CM för att möta bönderna vid 12.30

  Maharashtra Chief Minister Devendra Fadnavis är planerad att möta en jordbrukare ” delegationen vid 12.30 på Vidhan Bhavan.

 25. 11:22VID
  12 Mar, 18

  En delegation kommer att möta Chief Minister Devendra Fadnavis med en stadga om 20 krav som framförts krav adivasi och jordbrukare i eftermiddag. En sex-ledamot i utskott bestående av ministrar har bildats för att titta in på deras krav.

 26. 11:14AM
  12 Mar, 18
  NCP ledare för att möta jordbrukare inom kort

  NCP ledare för oppositionen i det lagstiftande rådet Dhananjay Munde, tillsammans med ledande NCP staten ordförande Sunil Tatkare för att möta bönderna på Azad Maidan inom kort.

 27. 11:02AM
  12 Mar, 18

  Här är några bilder av protest in i Mumbai denna morgon.

  (Express Bilder/Prashant Nadkar)

 28. 10:24AM
  12 Mar, 18
  Tusentals gå med böndernas protest på sista sträckan

  Om du bara ansluter sig till oss, här är en snabb uppdatering på Maharashtra böndernas protest. Den agitation nått Mumbai är Azad Maidan tidigt i morse, efter sex dagar lång resa på över 160 kilometer. Tusentals har enligt uppgift gått i protest, på sin sista sträcka. De kommer att marschera mot Vidhan Sabha kort, varefter en delegation är sannolikt att uppfylla Chief Minister Devendra Fadnavis.

  (Snabb Photo/Prashant Nadkar)

 29. 10:09AM
  12 Mar, 18
  Mumbai: Trafik rådgivande

  På grund av böndernas mars i staden idag, Mumbai Polisen kommer att vara aktiva på sociala medier, publicera bulletiner och trafik omläggningar. Trafikbegränsningar är sannolikt omkring Sion och Mulund som tusentals mars mot Vidhan Sabha. Vi kommer att fortsätta att lägga upp uppdateringar här, så håll ögonen öppna!

 30. 9:37AM
  12 Mar, 18

  #BusinessAsUsual via E P Unny i Den Indiska Snabb idag. Klicka här för fler serier.

 31. 9:34AM
  12 Mar, 18
  Jordbrukarna att återuppta protest vid 11 am

  Jordbrukare, som är närvarande vid Azad Maidan är sannolikt att fortsätta att marschera mot delstatens lagstiftande Församling kl 11. “Vi kommer att börja vår rally efter 11 på förmiddagen idag, så att studenterna ska visas för sin Klass 10 styrelsen examen inte möta några svårigheter, CPI(M) ledare Ashok Dhawle citeras av PTI.

 32. 9:26
  12 Mar, 18
  50 artister, poeter ansluta sig till leden

  Nästan 50 artister och poeter har utökat stöd till jordbrukare, i ett försök att “ge dem mer självförtroende.” Att gå de strejkande vid Somaiya marken — där de stannade innan de lämnar till Azad Maidan — poeter från grupper som heter ‘Förbjudna’, ‘Yalgar” och “Kalsangini’ har underhållit dem och tagit till sociala medier för att sprida sak.

 33. 9:22VID
  12 Mar, 18
  Fadnavis på jordbrukarnas mars

  Maharashtra Chief Minister Devendra Fadnavis har satt upp en sex-ledamot i utskott för att diskutera krav på jordbrukare. Kommittén består av Intäkter Minister Chandrakant Patil, vattenresurser Minister Girish Mahajan, jordbruksminister Pandurang Phundkar, Tribal Välfärd Minister Vishnu Sawra, Samarbete Minister Subash lars westman och byggnadskontoret (Offentliga Företag) Minister Eknath Shinde.

  Högt placerade källor berättade för The Indian Express, “Vid mötet, Chief Minister har också vädjat till rally arrangörerna att se till att de elever som ger tentor är inte ställa till något besvär.” Läs mer här.

 34. 9:05ÄR
  12 Mar, 18
  På Azad Maidan

  Här är några bilder från Azad Maidan. Demonstranterna nådde den plats denna morgon runt 5 på morgonen, där frivilliga var distribuerar vatten och kex. Medan de planerar att marschera till Vidhan Bhavan senare idag, myndigheterna har enligt uppgift sagt att de kommer att nekas tillstånd för samma sak. En delegation kommer dock att vara tillåtet att möta Chief Minister Devendra Fadnavis.

  (Snabb Photo/Vignesh Krishnamoorthy)

 35. 8:58AM
  12 Mar, 18
  Förklara — Varför är bönder protesterar, vad är de krävande?

  En kulmen i en virvel av agrara rörelser i hela staten under de senaste två åren, bönderna är beväpnad med en lista av krav. Kraven omfattar en komplett lån undantag, en översyn av floden länka plan i tribal bälten, och genomförandet av Forest Rights Act, 2006. Läs | Ny kant till agrara nöd: Varför kraven är mer än lån undantag

 36. 8:53AM
  12 Mar, 18
  Som är bland de protesterar 40,000?

  Protesten, som leds av CPI (M)-anslutna All India Kisan Sabha, är iscensatt av jordbrukare, bland annat ett mycket stort antal från tribal-dominerade talukas i Nashik, Thane och Palghar. De har en lång lista med krav till staten, från en komplett lån undantaget för att en översyn av floden länka system. Här är vad de har att säga.

 37. 8:49ÄR
  12 Mar, 18

  Runt 5 i morse, demonstranterna nådde Azad Maidan, där frivilliga var distribuerar vatten och kex. Civic kropp tillsammans med den Mumbai Polisen har gett fyra vatten tankfartyg och femtio mobila toaletter för bönderna på platsen.

 38. 8:07
  12 Mar, 18

  Jordbrukare och tribals från hela Maharashtra nått Azad Maidan i den finansiella huvudstaden på måndag, sex dagar efter det att de började sin “långa marsch” från Nashik. De protesterar regeringens svar på den nöd som finns i den statliga jordbrukssektorn. Efter att ha vandrat över 160 kilometer sedan Mars 6, de är nu på väg till delstatens lagstiftande Församling. Följ vår live-blogg för de senaste nyheterna och uppdateringarna.

© DVS Online Media Services Pvt Ltd