Kongressen namn Rathwa, Yajnik som kandidater för Rajya Sabha val

0
70

Amee Yajnik och Naran Rathwa

Relaterade Nyheter

  • I Rajya Sabha ras, nykomlingar & ledare

  • Naresh Agrawal lämnar BJP red-faced Dag 1: Förlorade ut till “dans karnewali’

  • Rajya Sabha Enkäter: Gujarat öppnar upp som Kongressen, BJP fält tre var för fyra platser

Kongressen fest på söndagen förklarade namnen på Naran Rathwa och Amee Yajnik som partiets kandidater för två Rajya Sabha platser från Gujarat. En officiell release från All India Congress Committee sade att de två namnen som har godkänts av parten vd Rahul Gandhi. Rathwa, från Chhota Udepur, är en före detta Minister för Järnvägar i UPA-jag regeringen och hör till stamsamhälle. I och med 2014, han hade förlorat Lok Sabha val från Chhota Udepur valkrets.

Yajnik, å andra sidan, är part talesperson och advokater i Gujarat High Court. Hon är en av partiets framträdande kvinnliga ledare i Gujarat. Termen av fyra platser i Rajya Sabha från Gujarat kommer till slutet på April 2 nästa månad och valkommissionen i Indien (ECI) har förklarat valet för fyra platser senare denna månad, den 23 Mars.

Alla fyra sätena är närvarande innehas av BJP kandidater – Arun Jaitley, Parshottam Rupala, Mansukh Mandaviya och Shankar Vegad. Tre av dessa – Jaitley, Rupala och Mandaviya – är ministrar i den Narendra Modi skåp. Men efter det ökade antalet Kongressen MLAs i den Församling som valet förra året, den situation som har uppstått där både BJP och Kongressen kan ha två ledamöter var valda till den Övre Kammaren i Parlamentet.

BJP har redan förklarat att Jaitley kommer tävlingen RS val från Uttar Pradesh. På samma gång, det har namnet Mandaviya och Rupala till tävlingen RS val från Gujarat. Per den aritmetiska i Rajya Sabha val regler, bestrida varje kandidat måste få minst 37 röster från bland Gujarat MLAs. Kongressen har 77 platser i Församlingen och BJP har 99. Så, både Kongressen och BJP kan få två medlemmar som väljs på sin nuvarande styrka i Församlingen. Och båda parter kommer att ha några överskott medlemmar. Sista datum för att lämna in nomineringar är den 12 Mars.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App