Kerala kerk land rij: strafzaak ingediend tegen Kardinaal George Alencherry

0
74

Kardinaal Geroge Alencherry is beschuldigd van het verkopen van een stuk van de prime property voor een zeer lage prijs’, waardoor het verlies voor de Ernakulam-Angamaly aartsbisdom, waarvan hij het hoofd is.

Gerelateerd Nieuws

  • Kerala waarschuwing na waarschuwing van depressie over de Arabische Zee

  • Moord in Attappadi

  • Missie Kerala aan de geest, BJP zich opmaakt voor de Chengannur bypoll

De Kochi Centraal bij de Politie heeft ingediend een strafzaak tegen Kardinaal George Alencherry, hoofd van de krachtige Syro-Malabar kerk, in een omstreden land gaan op maandag. Hij is beschuldigd van het verkopen van een stuk van de prime property voor een zeer lage prijs’, waardoor het verlies voor de Ernakulam-Angamaly aartsbisdom, waarvan hij het hoofd is.

“De Kardinaal heeft gemaakt is de eerste verdachte in de zaak. De kosten van de secties 120 (B) voor criminele samenzwering, 406 voor strafrechtelijke schending van vertrouwen en 415 voor bedrog onder de Indische Wetboek van Strafrecht zijn ingediend in het geval,” een senior politieambtenaar verteld Indianexpress.com.

Andere verdachten in de zaak zijn Vader Joshy Puthuva, Vader Sebastian Vadakkumpadan en makelaar Saju Varghese.

De zaak was aangespannen tegen Kardinaal Alencherry aanleiding van de orders van de Kerala High Court bij de politie. Een enkelvoudige kamer van Justitie Kamal B Pasha had gezegd dat het prima facie er is bewijs om aan te tonen dat de Kardinaal en de andere priesters hebben gepleegde strafbare schending van vertrouwen, samenzwering en fraude.

Een gedeelte van de gelovigen van de Kerk, waarmee de 35 bisdommen en lakhs van volgelingen in de hele staat, had een klacht ingediend tegen de kardinaal, met de bewering dat de verkoop van 3,06 hectare grond, toebehorende aan de Kerk in Kochi in 2015 moet hebben gehaald Rs 27 crore, aanzienlijk meer dan de Rs 9 crore het eigenlijk voor de hand. De rol van het land van de maffia in de deal wordt vermoed, zeiden ze.

Een zes leden benoemd door het aartsbisdom om te kijken naar het land deal gevonden had ernstige strafbare feiten die zouden zijn gepleegd door Kardinaal Alencherry en andere priesters. Het panel rapport werd vervolgens verzonden naar het Vaticaan.

Een aantal priesters in het aartsbisdom komen tegen de kardinaal leidt tot grote scheuren in de Katholieke lichaam. Vorige week, honderden priesters in Ernakulam marcheerde naar de residentie van Kardinaal Alencherry om hem te vragen om weg te blijven van zijn taken in de Kerk vooral bij de High Court gevraagd voor een strafzaak ingediend te worden tegen hem.

In januari, tijdens een mis in een kerk, Kardinaal Alencherry verzekerd had gelovigen die het ‘probleem snel wordt opgelost’ in wat werd beschouwd als zijn eerste publieke verklaring na de controverse naar voren kwam. “Er is geen plaats voor verdeeldheid onder de Christenen. Bepaalde dingen die optreden als gevolg van de tekortkomingen. Die zullen worden verholpen,” zei hij.

(Met de ingangen van PTI)

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd