Kathmandu vliegtuig crash: Een lijst van andere vliegtuigen ongevallen die vond dit jaar plaats

0
113

Nepalese redders staan in de buurt van een passagiersvliegtuig van Bangladesh dat neerstortte bij het vliegveld in Kathmandu, Nepal, maandag, Maart 12, 2018. (Foto AP)

Meer dan 50 mensen werden gevreesd dood na een Bangladesh vliegtuigen dragen 67 passagiers en vier bemanningsleden neergestort op maandag tijdens het landen op de luchthaven in Kathmandu. Ten minste 17 mensen aan boord was gered, als per nieuwste rapporten.

Volgens de woordvoerder van de luchthaven Birendra Prasad Shrestha, de staat van de andere mensen op de vlucht uit Dhaka, die door ONS worden beheerd-Bangla Airlines, werd niet duidelijk. “We proberen om het vuur onder controle. Details worden verwacht,” zei hij, eraan toevoegend dat het vliegveld had afgesloten en alle andere vluchten worden omgeleid. “We concentreren ons nu op het evacueren van de passagiers,” voegde hij eraan toe.

Tv-beelden toonden rook golvend van de crash site.

Kathmandu airport is de site van een aantal dodelijke ongevallen. In September 2012, een Sita Air turboprop vliegtuig met trekkers naar de Mount Everest te raken van een vogel en crashte kort na het opstijgen, het doden van alle 19 aan boord.

In 1992, een Thai Airways vlucht van Bangkok crashte terwijl het proberen om het land in Kathmandu in 1992 het doden van alle aan boord.

Hier is een lijst van luchtvaartuigen incidenten over de hele wereld die gebeurd is in de afgelopen keer:

Turkse privé-vliegtuig crash (11 Maart 2018)

Een turkse privé-jet vliegt uit de Verenigde Arabische Emiraten naar Istanbul met een groep jonge vrouwen stortte neer in een bergachtig gebied van Iran tijdens een zware regenval, het doden van alle 11 mensen aan boord, autoriteiten gezegd. Dagen eerder, het gedoemde vliegtuig had een vrijgezellenfeest op weg naar Dubai. De iraanse staatstelevisie geciteerd Mojtaba Khaledi, de woordvoerder van de nood management en organisatie, zoals het zeggen van het vliegtuig raakte een berg in de buurt van Shahr-e Kord en in vlammen op. Shahr-e Kord is ongeveer 370 kilometer (230 mijl) ten zuiden van de hoofdstad Teheran.

Russische militaire vliegtuig crash in Syrië (7 Maart 2018)

Een russische militair vrachtvliegtuig neerstortte bij Syrië, het doden van alle 39 militairen aan boord, AP gemeld. Het vliegtuig was neergestort in Rusland Hmeymim air base in de Provincie Latakia. Het russische leger heeft bevestigd dat de crash was het gevolg van een technische fout, en werd niet neergeschoten.

IAF helikopter crash in Assam (15 februari 2018)

Twee piloten van Air Force india werden gedood na een microlight helikopter waarin ze op reis waren neergestort in Assam is Majuli eiland. Het incident vond plaats op Sumoimari Chapori, een politieagent vertelde IANS, toe te voegen dat Defensie en de IAF personeel waren op weg naar Majuli. De micro-light vliegtuig crashte kort na het nam van de Jorhat air base op een routine sortie rond het middaguur. Het wrak van het vliegtuig heeft waargenomen en dat een rechter van het onderzoek besteld, de ambtenaren gezegd.

Russische passagiersvliegtuig crasht (11 februari 2018)

Een russische passagiers vliegtuig met 71 mensen crashte in de buurt van Moskou, kort na het opstijgen vanaf een van de luchthavens van de stad. Geen overlevenden werden gemeld. De An-148 regional jet verdween van de radar schermen een paar minuten na het vertrek van Domodedovo Airport en op weg naar de stad van Orsk, ongeveer 1500 kilometer (1.000 mijl) ten zuidoosten van Moskou. Het vliegtuig naar verluidt behoorde te Saratov Airlines, een russische commerciële vervoerder.

Turkse militaire copter loopt vast in Syrië (11 februari)

Een turkse militaire strijd helikopter neergestort op zaterdag in het noordwesten van Syrië Afrin tijdens de lopende werking, en twee soldaten werden gedood, turkse eerste Minister Binali Yildirim zei. Het is niet duidelijk of het incident zich heeft voorgedaan door een externe interventie of niet. Een onderzoek is gestart, hij vertelde de journalisten in de zuidwestelijke provincie Mugla, lokale TV-zender CNN Turk gemeld.

Indiase helikopter crashes uit Mumbai kust (13 januari 2018)

Een Pawan Hans helikopter met vijf hoge ambtenaren van de Oil and Natural Gas Corporation (ONGC) en twee piloten die crashten in de buurt Uttan voor de kust van Mumbai. De lichamen van ONGC deputy general managers Pankaj Garg en V K Bindu Lal Babu werden teruggevonden in de buurt van het puin van de chopper en geïdentificeerd door de middag.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd