Jordbrukarnas mars: Demonstranter att nå Azad Maidan, för att möta CM Devendra Fadnavis idag

0
70

Kisaan mars: Jordbrukare protest mars från Nashik på väg till Mumbai anländer till Thane på sen kväll på lördag. (Snabb photo/Janak Rathod)

Efter som omfattar 180 km — 35 km varje dag under sex dagar — nästan 40.000 jordbrukare som bär röda flaggor konvergerade i Mumbai runt 5-tiden på måndagen för att trycka på för sina krav. De mars, som kallas av Akhil Bharatiya Kisan Sabha (ABKS) som är anslutna med KPI(M), började den 6 Mars från CBS Chowk i Nashik.

Jordbrukare, några av dem är att gå barfota i den brännande solen, avslutat sin sista varvet över natten så att office-publiken och studenter som förekommer för styrelsen prov på måndag var inte besväras. Bönderna nått Thane toll naka lördag, och efter ett natt-stopp, marscherade mot Sion på söndag. Efter att ha vilat i nästan tre timmar på KJ Somaiya Marken, är de kvar för Mumbais Azad Maidan till 1 am.

LIVE Uppdateringar: Maharashtra jordbrukare mars i Mumbai i protest

Källor från polisen sade att bönderna inte skulle vara tillåtet att montera nära Vidhan Bhavan på måndag. “En delegation skulle vara tillåtet att träffa Chief Minister, men vi kan inte tillåta dem att marschera till Vidhan Bhavan. Vi tror att antalet demonstranter skulle svälla på måndag”, en IPS officer sade.

Mumbai Polisen har ökat säkerheten i staden, speciellt i närheten av Azad Maidan och Vidhan Sabha. Polisen personal, som var tidigare i uppdrag att rapportera till jobbet klockan 5 på morgonen på måndag, ombads att hålla tillbaka för bandobast plikt efter demonstranterna deklarerade att de skulle marschera över natten. Ytterligare polisens personal var också kallas.

Läs | Hav av bönder i Mumbai, här är vad de säger

“Jag var på dag-plikt och var på väg att lämna kl 9, men plötsligt hörde vi att de som protesterar har bestämt mig för att gå vid midnatt, efter som vi ombads att hålla tillbaka. De som var hemma var också kallas tillbaka,” sade en poliskonstapel som begärt anonymitet.

En del av polisen tillsammans demonstranterna medan många var på anvisade platser för att begränsa införsel av fordon. När du fyller i de sista 16 km under gatan-lampor, jordbrukare upp slogans och marscherade och dansade till tribal låtar som spelas på högtalarna. Jordbrukare, många med blåsor på fötterna, var att påminna kolleger demonstranter om deras större lidanden.

Chief Minister Devendra Fadnavis är planerad att möta en delegation från uppvigla bönderna på måndag. (Snabb Bild av Deepak Joshi)

En Damu Bhoyr stukade benet efter att han klev i en grop på väg till K J Somaiya Marken, Sion. “Jag gick med i mars från Nasik och har varit promenader i solen. Men när jag var på väg mot Sion i eftermiddag, jag av misstag klev i en grop och vred min vrist. Jag har lagt några smärtlindring salva och jag är tillbaka på mina fötter. Jag kommer inte låta mina skador påverkar min energi.”

FÖRKLARADE | Ny kant till agrara nöd: Varför kraven är mer än lån undantag

Bhoyr sa att han ville överföra skogsmark i namn av sin familj. “Min farfar hade börjat jordbruk i Nashik och idag är jag jordbruket på samma mark, men fortfarande landet har inte överförts i våra namn. Jag kommer att protestera till den tid som regeringen godkänner våra villkor.”

Människor tvätta ansikten, med bad i en liten damm nära till service road i Östra Snabb Motorväg (Snabb Bild av Vishwas Waghmode)

En annan äldre bonde, Gangadhar Gangorde, sade, “jag är från Surgana distriktet. Jag reste till Nashik på måndag efter som jag gick protest och gå sedan. Jag vill ha en komplett lån undantag som min familj kämpar för att överleva. Min far gjorde jordbruk och jag tog över honom.”

LÄS | Maharashtra: Shiv Sena, MNS, AAP utöka stödet till jordbrukarnas mars

“Jag har gått för de senaste sex dagarna. Jag vill regeringen att namnge skogsmark i mitt namn eftersom det skulle gynna mig och mina barn,” sade en annan jordbrukare.

På att nå Azad Maidan, volontärer börjat distribuera vatten och kex till demonstranterna. Civic kropp tillsammans med den Mumbai polisen har gett fyra vatten tankfartyg och 50 mobila toaletter för jordbrukare på Azad Maidan.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App