Japan UUR, minister van financiën onder vuur over vermeende vriendjespolitiek schandaal

0
57

De japanse Premier Shinzo Abe (R) en Vice-Premier en Minister van Financiën Taro Aso bijwonen van een lagere house budget committee zitting van het parlement in Tokio, Japan, 13 februari 2018. Foto genomen op 13 februari 2018. REUTERS/Toru Hanai

Gerelateerd Nieuws

  • Japan PM vrouw naam verwijderd uit documenten in verdenking vriendjespolitiek schandaal-media

  • Japan ziet overdracht bij de zee die in strijd is met Noord-Korea sancties

  • Shinzo Abe zegt ONS, Japan, Zuid-Korea samenwerking op noord Korea is stevig

Het japanse ministerie van financiën op maandag erkend dat de documenten in een vermeende vriendjespolitiek schandaal had gesleuteld, zei een senior regeringspartij ambtenaar, als de druk wordt op Premier Shinzo Abe en zijn bondgenoot Minister van Financiën Taro Aso over de zaak.

Abe, nu in zijn zesde jaar in het kantoor, had geprobeerd om achter hem vragen over de verkoop van het eigendom van de staat het land op een enorme korting op een school operator) met banden om zijn vrouw, Akie, achter hem. Zijn ratings had herstelde zich van een daling vorig jaar, maar twijfels hebben nieuw leven ingeblazen met een serie van verse openbaringen.

Abe heeft herhaaldelijk ontkend dat hij of zijn vrouw was een voorstander voor school operator Moritomo Gakuen, die kocht het land, en heeft gezegd dat hij zou aftreden als bewijsmateriaal gevonden die ze hadden. Het probleem van vorig jaar fors uitgehold Abe ‘ s populariteit.

Vermoedens van een cover-up kon houwen Abe ‘ s ratings en dash zijn verwachtingen van een derde termijn als leider van de regerende Liberale Democratische Partij (LDP). De overwinning in de LDP-September leiderschap stemmen zou zetten hem op de rails te worden in Japan langst zetelende premier. De twijfels hebt ook leidde tot oproepen voor Aso om ontslag te nemen.

In Maart 9-11-enquête van de krant Yomiuri toonde ondersteuning voor Abe ‘ s kast gedaald naar 48 procent omlaag zes punten van een maand eerder. Non-ondersteuning steeg tot 42 procent en 80 procent zei dat de kwestie niet is behandeld op de juiste wijze.

LDP parlementaire aangelegenheden officiële Hiroshi Moriyama vertelde verslaggevers dat hij werd ingelicht door ambtenaren van het ministerie van financiën die de documenten in verband met de verkoop land had zijn gewijzigd.

Media hebben gezegd dat de wijzigingen werden aangebracht na februari vorig jaar – bij het vermoeden van een schandaal brak – en die woorden beschrijven de “bijzondere aard” van de deal waren uitgesneden, samen met de namen van verschillende politici.

“Als dit waar is, is het niet de politieke verantwoordelijkheid onvermijdelijk?” zei Akira Nagatsuma, een hogere wetgever in de oppositie Constitutionele Democratische Partij van Japan, op zondag.

Voormalige Moritomo Gakuen hoofd Yasunori Kagoike en zijn vrouw werden gearresteerd in juli op verdenking van het illegaal het ontvangen van subsidies.

DE UITEINDELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID

Op vrijdag, de Nationale belastingdienst chief Nobuhisa Sagawa abrupt ontslag over zijn opmerkingen in het parlement over de zaak.

Ook op vrijdag, de media zei dat de politie werden onderzocht als mogelijke zelfmoord van de dood van een ministerie van financiën ambtenaar wiens lokale kantoor had behandeld, het land van verkoop.

“Als Minister Aso afgetekend op de Nationale belastingdienst chief Sagawa het ontslag te weten over de valse en vervalste documenten, beweegt op zoek naar zijn ontslag onvermijdelijk zijn,” Yuichiro Tamaki, de leider van de oppositie de Democratische Partij, zei op zondag.

Sommige LDP leden stelde ook politici had de eindverantwoordelijkheid.

“Het is ondenkbaar dat de bureaucraten op de plek had een dergelijke autoriteit (voor het wijzigen van de documenten),” media geciteerd Shigeru Ishiba, een LDP wetgever die heeft er geen geheim van zijn wens om de uitdaging van Abe in het party race, als te zeggen in het weekend. “Als we niet duidelijk maken wie deed dit, in het vertrouwen in de LDP zal wankelen.”

Sagawa de leiding van het ministerie divisie dat de ingediende documenten, voordat hij getikt werd als belastingdienst chief in juli, een afspraak critici zagen als een beloning voor zijn inspanningen om de diffuse het probleem met zijn uitspraken in het parlement vorig jaar.

Aso en Abe hebben zowel verdedigde de afspraak als “passend” en Aso heeft gezegd dat hij niet zal aftreden.

Abe, 63, geveegd terug aan de macht in December 2012 beloven om te doen herleven van de economie en het versterken van de defensie.

Het was een zeldzame comeback voor de conservatieve wetgever, die stoppen abrupt in 2007, na een jaar in office gekenmerkt door schandalen in zijn kast, een impasse parlement en een slechte gezondheid.

Zijn uitspraak blok won een twee-derde “super meerderheid” in oktober lager huis de poll in, geholpen door de oppositie van de oorlog.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App