India co-hosts van first solar alliance ontmoeten, PM Modi zegt 100 GW door 2022

0
85

Premier Narendra Modi met de franse President Emmanuel Macron in Delhi.

India inspanningen versterkt om zich te positioneren als een global climate leader op de eerste conferentie van de International Solar Alliance (ISA) zondag, met Prime Minister Narendra Modi verpanding te genereren 175 gigawatt (GW) aan elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen tegen 2022, met inbegrip van 100 GW zonne-en 60 GW wind. India is gestart met de “wereld’ s grootste programma voor hernieuwbare energie” met dit doel in gedachten, zei hij.

Spreken op de conferentie, die India co-gastheer met Frankrijk, de Minister-president verwees ook naar de Veda ‘ s. “Voor miljoenen jaren, de zon is het geven van licht en leven aan de wereld. Van Japan tot Peru, van Frankrijk naar Rome, Egypte en het oostelijke deel van de beschaving –de zon is gegeven grootste belang,” zei hij.

“Maar in de Indiase standpunt, voor duizenden jaren, de zon is de ongeëvenaarde centrum. In India, de veda ‘ s duizenden jaren lang heb beschouwd als de zon de ziel van de wereld. In India, de zon wordt beschouwd als de voedster, betekent. Nu zijn we op zoek naar een manier om om te gaan met de uitdaging van de klimaatverandering, moeten we kijken terug op oude weergave van de balans en perspectief,” voegde hij eraan toe.

Voortbordurend op India ‘ s doel, Modi en zeiden: “de doelstelling voor opwekking van zonne-energie, hebben we al bereikt 20 GW geïnstalleerd zonne-energie.” Hij kondigde ook aan dat het 500 opleiding “slots” zal worden gemaakt voor landen die lid zijn en een solar technology missie gestart om te leiden van R&D in de sector. De ISA is het eerste internationale verdrag gebaseerde organisatie met het hoofdkantoor in India. Het werd opgericht na de Verklaring van Parijs als een bondgenootschap gewijd aan de bevordering van zonne-energie onder de deelnemende landen. Van de 121 landen die zijn geassocieerd met ISA, 61 lid van de bondgenootschap en 32 hebben geratificeerd, de raamovereenkomst.

Premier Narendra Modi schudt handen met de franse President Emmanuel Macron voor hun bijeenkomst in Hyderabad House in New Delhi op zaterdag. (Express photo/Amit Mehra)

In zijn toespraak van de franse President Emmanuel Macron nam een veeg op de AMERIKAANSE President Donald Trump voor back-ups maken van de Parijse klimaat overeenkomst zonder de naam van hem. Draaien aan Modi, Macron zei: “de Heer Minister-president, u heeft een droom en dat hebben we gedaan. Het was over dit Internationale Solar Alliance. Het was twee jaar geleden, het was slechts een idee in die tijd en we besloten samen op te treden heel concreet en vandaag is het een grote verandering.”

Die verwijst naar een groep van landelijke vrouwen zonne-ingenieurs ‘solar mamas’ die had eerder uitgevoerd, Macron zei: “Onze solar mamas, we hebben net geluisterd, liet niet op zich wachten voor ons. Ze begonnen op te treden en het leveren van concrete resultaten. Ze wachtte niet, en ze niet te stoppen, omdat sommige landen besloten om gewoon aan de grond blijven, en laat de Paris overeenkomst.”

“Omdat ze (solar mamas) besloten dat het goed voor hen, voor hun kinderen, kleinkinderen, besloten ze om op te treden en blijven acteren en dat is de reden waarom we hier zijn om te handelen zeer concreet.”

Spreken eerder, buitenlandse Zaken Minister Sushma Swaraj zei de ISA is niet alleen een bewijs van India ‘ s standvastige geloof in multi-lateralism maar “ook het engagement op al onze onderdelen tot een betere, duurzame en groenere toekomst.”

Verder zei ze: “Een wereld waarin een minderheid toeëigent de overgrote meerderheid van de hulpbronnen van de wereld is niet een duurzame paradigma. Een meer rechtvaardige sociaal-economische orde die rekening houdt met duurzaamheid is van essentieel belang voor de toekomst wordt bepaald door de vrede, voorspoed en vooruitgang. Het is mijn vurige hoop dat de ISA zal dienen als een prijzenswaardige voertuig in de richting van dit doel.”

Swaraj gebruikt vijf Sanskriet namen voor de “zonnegod” terwijl het spreken van India ‘ s push voor zonne-energie. “Ik zou graag willen buigen voor de Zon van God, en hem door vijf verschillende namen in het Sanskriet, ‘Om Suriyaya namaha, om Adityaya Namaha, om Dinkaraya namaha, om Divakaraya namaha, om Bhaskarya namaha’…’dit betekent’ Oh Zon God, wij buigen voor u, u verlichten van de externe en de interne wereld en je bent de beste te worden aanbeden en vereerd. Kan u ons zegenen…”, zei ze, met gevouwen handen.

Sprekend tot verslaggevers later, T S Tirumurti, secretaris (economische betrekkingen van het Ministerie van buitenlandse Zaken, zei dat de solar technology missie aangekondigd door Modi was een “pad breken initiatief” met een internationale focus op “het voortouw nemen in internationaal zonne-energie ontwikkeling”.

In zijn toespraak, Modi genoemd voor concessionele aard zijn en minder riskante overheidsfinanciën voor het verhogen van het aandeel van de zonne-elektriciteit beschikbaar voor dergelijke projecten voor het bereiken van de ISA doel van meer dan 1000 GW aan zonne-generatie capaciteit en de inzet van de investering van meer dan $1 miljard in 2030. “We hebben een toename van het aandeel van zonne-energie in de energiemix,” zei hij.

Modi ook presenteerde een 10-punten actieplan met het maken van betaalbare zonne-technologie die beschikbaar is voor alle naties, het verhogen van het aandeel van elektriciteit uit fotovoltaïsche cellen, framing voorschriften en normen, het leveren van consultancy ondersteuning voor rendabele zonne-projecten en het creëren van een netwerk van centra voor excellentie.

Macron, inmiddels aangekondigd een gemeenschappelijke risicobeperking mechanisme worden ingevoerd voor het einde van 2018. Het mechanisme werd ontwikkeld door een taskforce, bestaande uit de Raad inzake Energie, Milieu en Water, Terrawatt Initiaitve en The Currency Exchange Fund (TCX).

Tirumurti zei de ISA werd bijgewoond door 21 staatshoofden en regeringsleiders, diverse ministers en ambtenaren, afgezien van de deelnemers van de multilaterale banken, en de Verenigde Naties. “Het is duidelijk dat er sprake is geweest van een enorme toename van interesse in het lidmaatschap van de ISA en de betrokkenheid op het hoogste niveau van deze stichtende staten, naar schone, betaalbare, passende en duurzame energie,” zei hij.

Maar liefst 62 lid-landen afgesproken dat zij zal de toename van het aandeel zonne-energie in hun energiemix te gaan met klimaatverandering en energie geven aan de kansarmen in de samenleving. De Delhi Zonne-Agenda werd gestart bij de oprichting top, die stelt dat landen zal streven naar een groter aandeel van zonne-energie in het eindverbruik van energie in hun respectieve nationale energie-mix aan het oplossen van de mondiale uitdagingen van de klimaatverandering.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App