Haryana grondverwerving: Supreme Court indicts Hooda govt, noemt het besluit ‘een duidelijk geval van fraude’

0
55

Voormalige Haryana Chief Minister Bhupinder Singh Hooda. (Express foto bestand)

De Supreme Court op maandag tot vernietiging van het Bhupinder Singh Hooda-led Haryana overheid 2007 besluit verwierp 2004 kennisgeving te verwerven 912 hectare van de drie dorpen in Gurgaon voor het opzetten van een industriële gemeente. Het is ook gevraagd CBI, dat is het aftasten van de uit te voeren die een “complete onderzoek” opgraven “onnatuurlijk ” winsten” ontvangen door vermeende tussenpersonen.

Het college van Rechters Een K Goel en U U Lalit vinden dat de beslissing van de overheid was “, gebracht door mala fide uitoefening van de macht” en was een duidelijk geval van fraude aan de macht.”

Het handhaven van de aankoop van grond, de rechtbank zei dat het land wordt nu bekleed met de Haryana Urban Development Authority (HUDA)/Haryana Industrial Development Corporation (HSIDC).

Lees | Manesar land scam: Bhupinder Singh Hooda gedaald land overname na een verzoek van Ghulam Nabi Azad, zegt CBI

De overheid had afgegeven van een melding op 27 augustus 2004, voor het verwerven van de grond in Manesar, Lakhnoula en Naurangpur, waarna een aantal landbouwers verkocht uit hun land, veel van hen tegen wegwerp prijzen, aan particuliere bouwers. Op 24 augustus 2007, heeft de regering een geslaagd om het schrappen van de overname.

Dit was twee dagen voor de datum van de uitspraak van de toekenning van schadevergoeding.

Door de toenmalige regering, de volgorde zei: “in onze beschouwd bekijk de besluiten d.d 24.08.2007 en 29.01.2010 werden genomen tot het verlenen van voordelen en voordelen bij de bouwers/private entiteiten en niet uit te voeren of uitgevoerde publiek doel. Het record geeft aan dat verschillende entiteiten, met inbegrip van bepaalde “tussenpersonen” in het nauw gedreven onnatuurlijke winsten en liep weg met enorme winsten nemen het gehele proces van acquisitie voor een ritje…Het onnatuurlijke en onredelijk koopje werd gedwongen bij de grootgrondbezitters door het creëren van de gevel van de op handen zijnde overname…de aanleiding was tot het verlenen van onverschuldigd voordeel aan de bouwers/private entiteiten.”

Het CBI heeft reeds ingediend betaling vel tegen Hooda, hoge ambtenaren en enkele particuliere initiatiefnemers in de zaak. De boeren hadden verplaatst de Punjab en Haryana High Court tegen de staat, maar hun petitie werd ontslagen.

De rechter zei: “Het feit dat andere overnames zijn afgesloten en behaald te hebben de doelstelling is een muisaanwijzer in de richting dat er niets mis was met de initiatie, maar ergens tijdens het proces was op, het was volledig gekaapt door gevestigde belangen. We kunnen dan ook niet verlenen verklaring dat de transactie en de subsidie verlichting van het herstellen van de status ante.”

Kennelijk verwijzend naar de Rechtvaardigheid S N Dhingra verslag van de commissie, die gingen in enig land deals in Haryana, de rechter vroeg Punjab en Haryana Hoge Hof om te beslissen op een verzoekschrift het uitdagen van de Commissie, “bij voorkeur in twee maanden”.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App