Govt stelt de commissie te overwegen het indienen review petitie in SC ongedaan maken van UGC om op de faculteit reservering

0
61

Volgens de nieuwe formule, die voor het eerst werd gerapporteerd door De Indian Express op 23 oktober 2017, reserveren in de faculteit posities zal worden berekend afdeling-verstandig en niet op basis van het totaal aantal berichten in een universiteit.

Gerelateerd Nieuws

  • Universiteit van Delhi projecten vast over UGC knipoog

  • Nieuwe UGC regels toestaan dat derde-partij-instanties om te accrediteren van instellingen van hoger onderwijs

  • Autonomie aan de scholen: de Financiering niet zal worden geraakt, zegt UGC

De unie heeft de regering in een inter-ministeriële panel, onder leiding van de University Grants Commission (UGC) voorzitter, om de haalbaarheid van het indienen van een review petitie in bij het Hooggerechtshof tegen de Allahabad High Court om dat maakte de UGC formule van de berekening van de reservering in faculteit posities gebaseerd op het totaal aantal berichten in een universiteit.

In reactie op de Allahabad High Court order van April 2017, die naderhand door de apex-hof, de UGC, op 5 Maart had aangekondigd een nieuwe formule voor het implementeren van de reservering in faculteit posities die zou, uiteindelijk, het verminderen van het aantal SC, ST en OBC docenten in het hoger onderwijs.

Volgens de nieuwe formule, die voor het eerst werd gerapporteerd door De Indian Express op 23 oktober 2017, reserveren in de faculteit posities zal worden berekend afdeling-verstandig en niet op basis van het totaal aantal berichten in een universiteit.

In een bijeenkomst met senior managers van de HRD Ministerie, wet, ministerie, sociale rechtvaardigheid en emancipatie en tribale zaken ministeries op maandag, de parlementaire panel op het welzijn van de geplande kasten en geplande stammen, wordt geleerd om hun bezorgdheid hebben geuit over de impact van de nieuwe formule zou hebben op het aantal leerkrachten die in dienst zijn van de SC en ST gemeenschappen.

Het panel adviseerde de regering om een commissie ingesteld om de haalbaarheid van het indienen van een review petitie in SC, waarna een commissie onder leiding van UGC voorzitter DP Singh, met vertegenwoordigers van justitie en ministerie, afdeling personeel en opleiding en sociale rechtvaardigheid en empowerment ministerie, samengesteld door de overheid.

Momenteel is het aantal SC, ST, OBC faculteit posities worden berekend door de behandeling van de universiteit als een “eenheid”. In andere woorden, alle posts van dezelfde rang, bijvoorbeeld als assistent-professor, van verschillende afdelingen in een universiteit zijn ingedeeld of samengevoegd voor het berekenen van de voorbehouden quota.

Onder de nieuwe UGC formule voorbehoud toegepast kunnen worden door het behandelen van elke afdeling in een universiteit als een “eenheid”. Dit betekent dat het aantal gereserveerde berichten op het niveau van, zeg, assistent-professor zal worden bepaald voor elke afdeling afzonderlijk; berekend, gebaseerd op de totale assistent-professor berichten in elke afdeling.

Dus, een afdeling met slechts één hoogleraar kan niet gereserveerd hebben berichten als reservering kan niet worden toegepast in geval van een enkele positie als docent. Maar als alle berichten van hoogleraren van verschillende afdelingen zijn samengevoegd, dan is er een grotere kans van posities worden gereserveerd voor SC, ST en OBC.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App