Eerste Hindoe-Dalit Senator beëdigd in Pakistan

0
66

Krishna Kumari, centrum, nieuw verkozen Senator van de Pakistaanse Hindu Gemeenschap, komt in het Parlement met haar familie in Islamabad, Pakistan, maandag (AP)

Gerelateerd Nieuws

  • Pakistan: Dans optredens door leerlingen op scholen verboden in Punjab provincie

  • Tussen oorlog en vrede

  • Pakistan hof bestellingen Pervez Musharraf ‘ s arrestatie

Krishna Kumari Kolhi, Pakistan de eerste Hindoe-Dalit Senator, was onder 51 wetgevers die beëdigd op maandag als de leden van de eerste kamer. Kolhi, 39, die behoort tot een afgelegen dorp in Nagarparkar district van de Thar in Sindh provincie, is een lid van Bilawal Bhutto Zardari-led Pakistan Peoples Party (PPP).

Presiderende Functionaris Sardar Yaqoob Khan Nasar toegediend de eed van de Senatoren worden gekozen op 3 Maart door de federale en de provinciale vergaderingen. Voormalig minister van financiën Ishaq Dar, een verdachte in de Panama Papieren schandaal, was niet aanwezig om de eed af te leggen als hij in Londen is te wijten aan een slechte gezondheid. Kohli werd verkozen tot Senator op een minderheid zitting van Sindh.

Ze bereikt het parliament house met haar familie in de traditionele Thari dress, een merk van Tharparker district van de provincie Sindh. Ze vertelde aan de media dat ze zouden werken aan de verbetering van de gezondheidszorg en water tekort problemen, samen met de inspanningen om het oplossen van de problemen van de vrouwen van Tharparkar. Haar verkiezing vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor de vrouwen en de minderheden in Pakistan. Eerder PPP had gekozen als eerste Hindoe-vrouw genaamd Ratna Bhagwandas Chawla als senator.

Geboren in een arme boer, Jugno Kolhi, in februari 1979, Kolhi en haar familie leden heb bijna drie jaar in een privé-gevangenis in eigendom van de verhuurder van Kunri van Umerkot wijk.

Zij was een van de rang 3 studenten aan de tijd toen gevangen gehouden. Ze was getrouwd met Lalchand op 16-jarige leeftijd, toen ze aan het bestuderen was in de 9e klas. Maar ze vervolgde haar studie en in 2013 deed ze meesters in de sociologie van de Sindh Universiteit. Ze had zich aangesloten bij de PPS als een sociale activist, samen met haar broer, die later werd verkozen als Voorzitter van de Unie van de Raad Berano.

Voor al het laatste Pakistan Nieuws, download Indian Express App