Donald Trump är planen kommer att sträva efter att “härda” skolor mot skottlossning

0
69

USA: s President Donald Trump (Reuters Bilden/Filen)

Relaterade Nyheter

  • Donald Trump är CIA plocka Gina Haspel är karriär mästerspion, övervakade hemligt fängelse

  • Aning av fredliga protester hälsar Donald Trump vid mexikanska gränsen

  • Donald Trump söker tullar på upp till $60 miljarder Kinesiska varor, mål tech, telekom

USA: s President Donald Trump ‘ s plan för att bekämpa skolskjutningar kommer att omfatta skapandet av en ny arbetsgrupp och ett försök att “härda” skolor så att de blir mindre sårbara för attacker, Vita Huset sade söndag.

Men det kommer inte att innehålla ett samtal på medlemsstaterna att höja den lägsta åldern för att köpa assault vapen, som Trumf tidigare förespråkat. I stället, att frågan kommer att lämnas till arbetsgruppen för att diskutera, enligt en Vita Huset tjänsteman, som talade på villkor av anonymitet för att diskutera detaljerna i planen innan de släpptes.

Vita Husets talesman Raj Shah hade sagt tidigare söndagen att “presidenten har varit tydlig med att han inte stöd för att höja åldern till 21.”

“Jag vill inte att komma framåt på vad som kommer att tillkännages,” sade Shah på “den Här Veckan” på ABC, “men jag skall säga att det kommer att vara en del av det, att höja den ålder, såväl som psykiska hälsa.”

Den efterlängtade rekommendationer förväntas läggas ut i mer detalj av Vita Huset på söndag kväll, nästan en månad efter den dödliga skolskjutningen i en park, Florida, som lämnade 17 elever och personal död.

I veckor sedan massakern Trump har haft lyssnar sessioner med lagstiftare, överlevande av de senaste skolskjutningar och offrens familjer. Han har också träffat och talat med cheferna för de mäktiga National Rifle Association. NRA på fredag stämde Florida över en ny pistol lag som undertecknats av Republikanska Prop. Rick Scott som förbjuder köp av skjutvapen av någon som är under 21 år.

Under dessa möten, Trump förespråkat att beväpna vissa lärare och skolans personal, och hävdade att gun-fria skolor “som en inbjudan för dessa mycket svårt sjuka människor” för att begå mord.

“Om du hade en lärare som var skicklig på att skjutvapen, de kunde avsluta attackera mycket snabbt”, sade han.

Den tanken, som var panoreras av Demokrater och lärarnas fackliga organisationer, men är populära med pistol förespråkar, förväntas ingå i planen.

Under den ofta frihjul samtal, Trump verkade också för att uttala stöd för “universal” bakgrund kontroller, vilket skulle gälla för privata gun försäljning och gun visar, i stället för bara från auktoriserade återförsäljare. Han höjde ögonbrynen genom vilket tyder på att tjänstemän inom brottsbekämpande myndigheter bör kunna konfiskera vapen från dem som de anser vara en säkerhetsrisk även innan en domstol har vägts in.

“Ta vapen först, gå igenom på grund av processen för det andra,” sa Trump.

Sarah Huckabee Sanders, Vita Husets pressekreterare, gick senare tillbaka både förslag, säger “Universal betyder något annat för en massa människor.” Hon sade presidenten ville påskynda rättsprocessen, inte kringgå det.

Shah sa Trump skulle vara upprepar sin uppmaning till förbättringar av den Nationella Omedelbar Kriminell Bakgrund Kontrollera genom att “Fixa NÄTVERKSKORT” bill, som skulle straffa federala myndigheter som inte korrekt rapport krävs register och belöning stater att följa genom att förse dem med federala bidrag preferenser.

Propositionen skrevs som svar till en fotografering i November förra året av en beväpnad man vars våld i hemmet övertygelse flygvapnet underlåtit att rapportera till de Nationella Straffrättsliga Information Center databas. Det har redan gått Huset.

Vita Huset har också stöd för en andra lagförslag som skulle skapa en federal grant program för att utbilda studenter, lärare och skolpersonal hur att identifiera tecken på potentiella våldet och ingripa tidigt. Det Republikan-kontrollerade Hus förväntas rösta på STOPPA Våld i Skolan att Agera nästa vecka.

Trump har också lovat att förbjuda användningen av bump lager enheter som gör vapen för att brand som automatiska vapen. Justitiedepartementet har också gått framåt med det arbetet.

“Det kommer att finnas en rad förslag,” sade Shah. “Vissa kommer att bli rättsligt, vissa kommer att vara administrativ och vissa kommer att vara rekommendationer för medlemsstaterna samt en arbetsgrupp för att studera denna fråga mer ingående och göra mer ytterligare politiska rekommendationer. Så det kommer att överensstämma med vad presidenten har talat om.”

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App