Delhi HC opphold i Sentrum melding om ulykken vakter til April 18

0
72

Departementet hadde i desember i fjor skriftlig til Rektor Sekretærer, Sekretærer og Oppdragsgivere, Transport av statene, og sa: “det er brakt til din beskjed om at det innredninger av krasj vakter/ bull bar er i strid med § 52 av Kjøretøyer Handle, 1988 og tiltrekker seg straff etter § 190 og 191 av Kjøretøyer Handle, 1988”.

Top News

  • OPP Bye-valgresultatet 2018 LIVE oppdateringer: Samajwadi leverer knusende slag mot BJP i Phulpur, Gorakhpur

  • Chennai, Karnataka posten beste fast bredbånd hastigheter i India: Ookla

  • Bihar Bye-valgresultatet 2018 LIVE oppdateringer: RJD vinner Jehanabad, Araria; BJP beholder Bhabua

Delhi High Court mandag bodde senterets varsling styre alle stater til å ta strenge tiltak mot uautorisert montering av krasj vakter eller bull barer på kjøretøy. En benk av Fungerende direktør for Rettferdighet Gita Mittal og Rettferdighet C Hari Shankar spurte Ministry of Road Transport og Motorveier for å undersøke saken og beordret at det skulle være noen challans til April 18, neste dato for høring.

“Under hvilken kraft har du utstedt melding om dette? Under hvilken lov har du utstedt rådgivende til usa for å ta straffbare handling mot lovbrytere? Til neste dato, det ville være en oppholdet og ingen challans vil bli utstedt,” benken sa. Lagmannsretten sa departementet har ikke riktig tolket Kjøretøyer Handle mens utstede melding og spurte i en fil, en detaljert svar.

Departementet hadde i desember i fjor skriftlig til Rektor Sekretærer, Sekretærer og Oppdragsgivere, Transport av statene, og sa: “det er brakt til din beskjed om at det innredninger av krasj vakter/ bull bar er i strid med § 52 av Kjøretøyer Handle, 1988 og tiltrekker seg straff etter § 190 og 191 av Kjøretøyer Handle, 1988”.

“Crash vakter eller bull barer på kjøretøy utgjør alvorlige sikkerhetsmessige hensyn til fotgjengere, så vel som sitter i bilen. Det er derfor bedt om at stater kan ta strenge tiltak mot uautorisert bruk av crashguard/bull bar på motorvogner,” er det sagt.

§ 190 av Kjøretøyer Handle, 1988 nevner at enhver person som driver eller forårsaker eller kan bli drevet i noen offentlig sted, en motorvogn, som bryter med de standarder som er foreskrevet i forhold til trafikksikkerhet, kontroll av støy og luft-forurensning, skal være straffbart for første lovbrudd med en bot på Rs 1 000 og for alle andre eller etterfølgende angrep med en bot på Rs 2,000.

§ 191 foreskriver, “Den som blir en importør eller forhandler i kjøretøyer, selger eller gir eller tilbyr å selge eller levere en motorvogn eller tilhenger i en slik tilstand at bruken av det i et offentlig sted vil være i strid med Kapittel VII eller noen regel laget derunder eller endrer motorvogn eller tilhenger, slik som å gjengi dens betingelser, slik at dens bruk i et offentlig sted vil være i strid med Kapittel VII eller noen regel laget derunder skal kunne straffes med bot som kan utvide til Rs 5,000.”

Lagmannsretten var å høre en bønn av en Mohammed Arif, som hevder å være en produsent og forhandler av krasj vakter eller bull barer, har søkt opphold på drift av departementets desember 7, 2017 retning til usa.

Arif har søkt å implead seg i en ventende PIL, arkivert av Aarshi Kapoor og Sidharth Bagla, som har hevdet at mens disse støtfangere kan se stilig og beskytte bilen i lav hastighet påvirker i høy hastighet ulykker de ville beseire den innebygde sikkerhetsfunksjoner av bilen som resulterer i alvorlige og dødelige skader på passasjerer.

Den PIL ved at to personer har hevdet at metall støtfangere installert på forsiden og baksiden av kjøretøy er en trussel mot livet av fotgjengere samt passasjerer og bør bli utestengt. Arif, i hans impleadment programmet, har sagt at Sentrum er avgjørelsen har ingen lovligheten så det er ingen regel, lov eller bye-lov arbeider med tilbehør som krasjer vakter eller bull barer.

Giveren i sin søknad har også sagt at bull barer, faller ikke inn under oppgavene til § 52 av motorvogn Loven, fordi den delen gjelder endring i et kjøretøy, og ikke med etter-markedet innredninger.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App