BSF officerare som leder en lyxig livsstil att vara på sin vakt! Du kan vara under bevakning

0
53

Landets största border bevakning kraft genomför regelbundet en hemlig övning för att identifiera tjänstemän med misstänkt referenser. (Foto för representation)

Relaterade Nyheter

  • BSF man dödades i Pak-bränning
  • BSF man eldar nära CM Omar Abdullah ‘ s residence, som fängslades av J&K polisen
  • Förvirrad Indiska åskådare höra att “Kinesiska däcket har burst”

BSF officerare som leder en “påkostade” livsstil eller som är medlemmar i dyra klubbar skulle identifieras som “misstänkta” enligt en ny vaksamhet-enhet initieras av den kraft som vakter känsliga Indiska gränser med Pakistan och Bangladesh. Ett avsnitt av tjänstemän som kallas dessa kriterier som “löjligt”.

Landets största border bevakning kraft genomför regelbundet en hemlig övning för att identifiera tjänstemän med misstänkt referenser eller för att ägna sig åt korrupta affärsmetoder, men några nya parametrar har nyligen lagts till för att skapa den skamliga lista av skumma personal för 2017. Källor sade den senaste flytten har kommit i bakgrunden av gripandet av en ledande BSF Befälhavande Officer (CO) från CBI för sin påstådda nexus med smugglare medan hans inlägg längs den Indo-Bangla gränsen i Väst-Bengalen. Han greps av den centrala sond byrå med Rs 45 lakh i kontanter så snart han slog ned på ett tåg i hans hemstad i Kerala.

Den nya vaksamhet drive-plan som initierades av den kraft, som också nås av PTI, hade bett alla fält formationer av kraft — särskilt om de två gränser– att identifiera sådana tjänstemän och rapportera tillbaka till huvudkontoret här. Någon tjänsteman som leder en påkostad livsstil, har förvärvat tillgångar i proportion till sin inkomst eller visar sig vara medlem av en kostsam club kommer att namnges i “överenskommen lista” över misstänkta officerare, en högt uppsatt tjänsteman sade att citera planen. Även de som befälhavare eller officerare som “mycket ofta kasta påkostade parterna”, eller som är medlemmar i “mycket kostsamma klubbar” kommer att markeras som misstänkta, sade han.

Någon tjänsteman som möter människor, med vilka han eller hon har officiella kontakter, hemma eller på ett hotell kommer också att identifieras som med tveksamma referenser, sade tjänstemannen. “Detta är en övning som genomförs normalt att identifiera skyldiga, eller att säga svarta fåren i kraft. Men lite tips för att identifiera misstänkta har varit nyligen har lagt till.

“En del av det ser löjligt som en korrupt tjänsteman kan täcka sina spår smart snarare än att kasta påkostade parterna eller med medlemskap i en kostsam club”, en annan kraft tjänsteman sade. Vaksamhet plan tillägger att dessa röda flaggor är “endast vägledande” och inte uttömmande triggers för att identifiera en misstänkt officer i över 2,5 lakh personal kraftig paramilitär styrka.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App