Assam presenteert haar eerste digitale budget, live gestreamd op sociale media

0
60

Assam Chief Minister Sarbananda Sonowal met Minister van Financiën Himanta Biswa Sarma. (Foto: Twitter/@himantabiswa)

Gerelateerd Nieuws

  • Nagaland: BJP pauzes van 15 jaar bondgenootschap met NPF, gevestigd te vormen regering met NDPP in staat

  • Meghalaya verkiezingen: Tegenslag voor het Congres als NPP chief Conrad Sangma inzet claimen te vormen regering

  • Modi om terug te keren naar de macht na 2019 Lok Sabha polls: Sarbananda Sonowal

In een eerste in Assam, de Chief Minister Sarbananda Sonowal-led regering heeft een e-begroting op maandag in de Vergadering, met een tekort van Rs 2149.04 crore en stelt geen nieuwe belastingen. De wetgever kan de toegang via tablets, terwijl mediapersons de dekking van de begroting sessie kregen de begroting van spraak in een pen. De assemblage van de sessie werd ook live gestreamd op Twitter en Facebook.

Assam is de tweede staat na de staat Andhra Pradesh zijn budget in het digitale formaat in 2016. Echter, in tegenstelling tot de andere staat, Assam budget kan worden benaderd door commpm mensen als het is beschikbaar in de Google Play Store, de Minister van Financiën Himanta Biswa Sarma vertelde PTI.

De Assam financiële afdeling had geroepen voor suggesties van het publiek over de Begroting bepalingen, en meer dan duizend mensen hebben ingediend hun standpunten. “We gaan verder dan dat. Voor de eerste keer in het land, de procedure van de begroting presentatie gaat live op Twitter en Facebook,” Sarma had gezegd.

In een andere primeur, de begroting zal zijn aparte hoofdstukken over geslacht, kind, Sustainable Development Goals (SDGs) en het resultaat budgettering.

Volgens de APK, de voorgestelde begroting van een heffing van elektriciteit plicht van 5 procent op ad-valorem-basis en één procent hoger op zegelrecht inschrijfgeld voor transacties in onroerende goederen. “De geschatte transacties tijdens het jaar zal resulteren in een geraamd overschot van Rs 999.99 crore. Dit, samen met de opening van het tekort van Rs 3149.04 crore zal leiden tot een begrotingstekort van Rs 2149.04 crore aan het einde van het jaar 2018-2019”, zei Sarma in de BJP-led Sarbananda Sonowal Regering derde begroting.

Ook wordt voorgesteld om de verhoging van de inschrijving betaling van de Rs 8,25 Rs 100 voor inschrijvingen tot Rs 20 lakh en Rs 500 voor inschrijvingen buiten Rs 20 lakh.

In reliëf te kleine koffie-telers, de begroting stelt voor om vrijgesteld opgegeven land cess op groene thee bladeren.

(Met PTI-ingangen)

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd