Verdens demokratier på crossroads, trenger å bli styrket: Hillary Clinton

0
78

Hillary Clinton (AP)

Relaterte Nyheter

  • Hillary Clinton i India: Tidligere førstedame av OSS besøk Madhya Pradesh invitere av Maheshwar royal

  • Hillary Clinton bytteavtaler pantsuits for Indiske kurta, mens Karisma-Kareena Kapoor gå moderne

  • Hvem er Kashyap ‘Kash’ Patel?

Den tidligere AMERIKANSKE Utenriksminister Hillary Clinton har sagt demokratier verden rundt var ved et veiskille og trenger av den timen var å styrke dem.

Å oppfordre til India for å bli mer aktive og involverte i fremtiden av Asia, Clinton sa mye av kontinentets fremtid vil bli skrevet av sitt folk.

Demokratier rundt om i verden, inkludert USA og India er i veikrysset. Det bør være av interesse ikke bare for regjeringer og politiske ledere, men også ledere, media og vanlige borgere, Clinton sa samtidig levere et foredrag ved avslutningen av India i Dag Conclave her i går.

“Vår felles fremtid i det 21. århundret vil bli skrevet til en stor grad i Asia og mye av fremtiden av Asia vil bli skrevet i India, ikke bare av den Indiske regjeringen, men av stater i India og viktigst av de 1,3 milliarder menneskene som bor her,” sa hun.

“Jeg tror fullt og fast at India skulle være mer aktive og involverte i fremtiden av Asia. India er å gjøre sprang i vitenskap og teknologi, styrking av menneskelig kunnskap og innovasjon. I Usa, en tredjedel av nyetableringer blir ledet av den Indiske Amerikanere,” sa hun.

Hun la til at verden er å telle på Indias lederskap på klima, menneskerettigheter og andre problemer. “India-USA vennskap er fortsatt forankret i felles verdier og visjon. India og Usa står for fri nasjon og gratis markedet. Vi tror på demokrati, pluralisme, muligheter og innovasjon. Disse overbevisningene er viktigere i dag enn de noensinne har vært. Vi står overfor lignende økonomiske utfordringer og trusler som terrorisme og spredning av atomvåpen, nye trusler om robotics og kunstig intelligens, jobbskaping, trusler mot vår sikkerhet fra cyber krigføring. Den type trusler som er subtile, men økte til selve demokratiet fra økt autoritet og falske weaponised informasjon,” sa hun.

Som sier at kvinner og unge mennesker trenger å bli med politikk, sa hun at hun jobbet på den i OSS. “Vi trenger mange stemmer for å snakke opp for fundamentale rettigheter, som snakker ut mot rasisme, sexisme eller noen forsøk på å normalisere seg fordommer. Vi må sørge for at demokratier i India og USA, ikke gi vei til sinne, bitterhet og skuffelse,” sa hun.

I løpet av interaktiv sesjon, hun sa dette er tiden for folk fra alle samfunnslag til å komme sammen og forsvare demokratiet og gjøre det mer effektivt.

Clinton sa også at India har en spesiell plass i hjertet hennes, og folks liv ble beriket av India er en gave til verden som vitenskapelig innovasjon, kunst, mote, mat, filmer og Yoga.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App