Tarapur MIDC blast: Dag na explosie, fabrieken beoordelen van schade, verliezen

0
107

MIDC brandweer bleef de koelwerking in de zes betrokken fabrieken op zaterdag. (Express Foto door Amit Chakravarty)

Top Nieuws

  • ‘Onder de indruk’ van rol in Gauri Lankesh doden, beschuldigd werd gegeven, tweede doel: Politie

  • Zee van boeren in Mumbai, hier is wat ze zeggen

  • India vs Sri Lanka 4e T20 van Nidahas Trofee: India beat Sri Lanka met 6 wickets in Colombo

Een dag na een enorme chemische ontploffing scheurde door Maharashtra Industrial Development Corporation (MIDC) gebied in Tarapur, waarbij drie doden en verwonden van 15, fabrieken rond Novaphene Specialiteiten Pvt Ltd, waar een chemische reactor ontplofte leidt tot een brand in zes fabrieken, zijn begonnen met een inventarisatie van de schade.

Op zaterdag, MIDC brandweer bleef de koelwerking — naar verwachting eind late night — in de zes betrokken fabrieken. Een voorlopige sonde door de brandweer laat de brandbestrijding apparatuur werden in plaats Novaphene Ltd.

“Bij het zoeken operaties waren we erachter brandblussers in de verkoolde terrein. De arbeiders kregen geen kans om ze te gebruiken, omdat de explosie voorgedaan en vervolgens de brand begon,” zei MIDC brandweer officier Anand Parab.

De explosie echter beschadigd verschillende eenheden in de chemische fabriek.

Bedrading, productie-eenheid Darbar Industrieën, die stond een fabriek afstand van Novaphene in MIDC, geleden schade op de windows-en computerschermen. De tin roof was ook beschadigd door de explosie. “Onze fabriek niet in brand, maar de schade door ontploffing is groot. We weten niet hoe we het kunnen vorderen van schadevergoeding. Ik diende panchnama in MIDC politiebureau,” zei de eigenaar Bharat Ghosalia.

Reparaties in zijn bedrading plant zal beginnen zodra de koelwerking over zijn.

Unimax Chemicaliën, gelegen achter Novaphene Ltd, is deels ontdaan door de brand. De manager Uday Dange zei: “Toen de brand begon verspreiden, met solvent van tankers in de aangrenzende fabrieken begon te ontploffen. Dat leidde tot een kettingreactie. De helft van onze fabriek is verkoold. Het zal de tijd nemen om te beoordelen kosten van de machines en het materiaal dat we verloren.”

Unimax de eerste en op de begane grond vloog in brand na de brand zich uit Novaphene Ltd te Aarti Drugs Pvt Ltd, Prachi Farmaceutische producten, en Bharat Rasayan. In UPL limited, een lane afstand van Novaphene Ltd, ruiten en glazen deuren verbrijzeld door de ontploffing.

LEES | Drie sterven in Tarapur industriële eenheid: opgericht in 1978, Tarapur MIDC heeft een beruchte geschiedenis van ongevallen

Manager Swaminath Pandey zei: “Het hele gebied begon te schudden door de ontploffing. Alle glas gebroken zijn niet alleen in onze fabriek, maar in meerdere rijstroken.”

De explosie is vermoedelijk veroorzaakt wanneer methaan chloride gas werd toegevoegd aan een oplosmiddel van magnesium bochten en tetra-hydro-chloride, eerste bevindingen van de Directie van de Industriële Veiligheid en de Gezondheid van de (SCHOTEL) staten. Het oplosmiddel werd instabiel onder hoge temperatuur en hoge druk. De SCHOTEL heeft gevormd een onderzoekscommissie van de explosie, het rapport van de naar verwachting in twee dagen.

“We zijn klaar voor het directoraat voor het uitbrengen van zijn rapport. Een FIR zal worden geregistreerd. Niemand is aangehouden zover,” zei Yogesh Chauhan, senior inspecteur bij MIDC politiebureau.

Volgens Manish Holkar, verbonden met de Maharashtra Pollution Control Board (MPCB), geen advies heeft tot nu toe zijn uitgegeven als gevolg van het vrijkomen van giftige gassen van de verbranding van oplosmiddelen in MIDC. “Er waren zes fabrieken die vloog in brand, en tankers in ieder had verschillende oplosmiddelen, kunnen we niet vaststellen van de aard van het gas dat vrijkomt. De lucht is nog vol van rook in de industriële omgeving, maar we verwachten dat het in een paar dagen,” Holkar zei.

Op de kwestie van Bhaba Atomic Research Centre, verzendt geen vuur inschrijvingen ondanks een noodoproep, Palghar district collector Dr Prashant Nanaware zei: “Onderzoek tegen BARC is al begonnen te beoordelen waarom ze niet onmiddellijk het vuur aanbestedingen, wanneer een ramp bel ging naar hen.”

Op vrijdag avond, MIDC politie registreerde een geval in het kader van Disaster Management Act, 2005, tegen BARC voor nalatigheid in het verstrekken van de brandweer tot de controle van de brand. De brandweerauto was gekomen van MIDC brandweerkazerne, Vasai Virar Municipal Corporation en Vertrouwen Thermische.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App