På rømmen: Guttedagene

0
65

Rajasthan Kvinne-Kommisjonens leder Suman Sharma. (Foto Gjengitt med tillatelse: rscw.rajasthan.gov.i)

Relaterte Nyheter

  • Low-waist jeans merknader: Mot flak, Rajasthan kvinner panelet sjef sier ment likestilling

  • VIDEO: Søker for likestilling? Google Trends sier det er opp 99%

  • Viser nå: hypermasculinity

På Et arrangement for den Internasjonale kvinnedagen, Rajasthan Kvinne-Kommisjonens leder Suman Sharma beklaget forsvinningen av manly menn i India. “Det var en tid da hver jente som brukes til å ønske en mann med et bredt bryst og tykke bryst hår. I dag, ingen bredt bryst mann kan bli sett og de bærer slapp jeans. Hvordan kan en som selv ikke kan håndtere sine jeans, beskytte søstre?” spurte Sharma.

Det er masse å finne feil med i Indiske menn, så mye faktisk, at de fleste kvinner aldri komme til å kritisere sine garderober. Jeg finner meg selv helt i avtalen med Sharma på tacky posete bukser. Det er vanskelig å ta en fyr på alvor hvis buksene hans er å skli av. Som for den brede bygd, hirsute mennesket som et symbol på styrke og virilitet, vel, det er ingen regnskap for smak. Bedre bredt bryst enn en bred midje, uansett.

Sharma, som alle kvinner, har rett til sin mening. Men hun trenger ikke være så legger du ut hvis en yngre generasjon av menn er i kontakt med sin feminine side. Hva som er interessant er hvordan Sharma ser ut til å ha koblet prikker i hodet, at menn med jeans som faller utenfor ikke kan beskytte sine søstre, men bredskuldret mann med hårete kister kan. Kanskje jeg bør være bekymret for at min 15 år gamle sønn, mortified av utseendet i starten av en bart, har bare spurt meg om laser hårfjerning er smertefullt. Heldigvis, antagelser av hva som utgjør passende mannlig atferd blir utfordret rutinemessig av folk på cutting-edge av kreativitet. Designer Marc Jacobs som har forkastet ideer om kjønn helt har lansert Skamløs Foundation, en unisex-produkt, for å gjøre folk “ser bra ut”.

Det er ikke nok. I henhold til en PTI rapporten, Sharma erklærte også at kvinner “i frihetens navn bør ikke føle seg så ubundne at ubalanse i samfunnet er opprettet”. Man kan bare anta av at hun mener kvinner bør ikke få så mye kontroll over sine liv at det føles emasculating til menn. Det kan argumenteres for at det ikke er en iboende motsigelse i Sharma å uttrykke en personlig preferanse for en macho mann som samtidig er RWC leder. Tross alt, flere generasjoner av Indianere har vokst opp på filmer der den mannlige helten egenhendig walloped et halvt dusin skurker med en hjelpeløs barnet klamrer seg til ham for kjære liv. Eller, bodde i boliger der økonomisk kontroll hvilte hos menn, mens hustruer kokt middag.

Det som er bekymringsfullt er Sharma har henvist menn (i det minste de iført trange jeans) til å fungere som dørvakter til sine søstre, som et spørsmål om stolthet. Dette er en viktig indikasjon på at vi ikke trenger å bekymre deg bare om kvinners medbestemmelse, så er det mye arbeid som fortsatt må gjøres for å redde menneskene fra disse bisarre ideer om spilleautomater. Jada, det er latterlig at RWC leder er noe som tyder på kvinner er ikke i stand til å beskytte seg selv. Det setter også fokus tilbake på gutten kode, et sett av uskrevne regler og forventninger som har forårsaket en enorm mengde kulturell forvirring om hvordan å øke sønner.

Menn over hele verden er i dyp krise på grunn av blandede meldinger de får fra barndommen i seg selv. Det begynner når to åringer blir fortalt boys don ‘ t cry. Denne tøffe mannlige kultur hvor godhet er vurdert svakhet har en reell kostnad — følelser av utilstrekkelighet for ikke å leve opp til den maskuline ideal. Effekten av denne hyklerske bravado er synlig overalt, i vold mot kvinner og i klasserom. I mange år nå, jenter har blitt scoret til bedre enn gutter i 10. og 12. styret eksamener. Gutter er mye mer sannsynlig enn jenter til å drive uforsvarlig, drikke, gjøre medisiner og komme inn i kamper. Sharma er foreldede ideer om hva det tar for å være en mann’, aggressiv og sterk, eller overlegen og i kontroll, er den viktigste grunnen til at ekteskap er ikke jobbe ut i en bestemt demografisk i India. Kvinner, som har tatt enorme fremskritt på arbeidsplassen og er idrett den tillit som følger med å tjene penger, er ikke lenger villig til å pander til menns begrenset forståelse av seg selv. “Hva er et menneske?” spurte Shakespeare i Hamlet på begynnelsen av det 17. århundre. Det er fortsatt ingen klare svar.

 

hutkayfilms@gmail.com

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App