På Lös: Barndom

0
58

Rajasthan Kvinnor-Kommissionens ordförande Suman Sharma. (Foto med Tillstånd: rscw.rajasthan.gov.i)

Relaterade Nyheter

  • Låg midja jeans anmärkningar: Inför flak, Rajasthan kvinnor panel chefen säger innebar jämställdhet

  • VIDEO: att Söka efter jämställdhet? Google Trender säger att det är upp 99%

  • Nu Visar: hypermasculinity

Vid Ett event inför Internationella kvinnodagen, Rajasthan Kvinnor-Kommissionens ordförande Suman Sharma ondgör sig över försvinnandet av manliga män i Indien. “Det fanns en tid när varje flicka som används för att önskan om en man med ett brett bröst och tjocka bröst hår. Idag är ingen bred överkropp mannen kan ha sett och att de slapp bära jeans. Hur kan en som inte ens kan hantera sina jeans, skydda systrar?” frågade Sharma.

Det finns massor att hitta fel i Indiska män, så mycket faktiskt, att de flesta kvinnor aldrig komma runt att kritisera sina garderober. Jag finner mig själv helt i överenskommelse med Sharma på tacky baggy byxor. Det är svårt att ta en kille på allvar om att hans byxor är att glida av. Som för den breda byggt, hirsute mannen som en symbol för styrka och manlighet, tja, det finns ingen redovisning av smak. Bättre ett brett bröst än en bred midja, hur som helst.

Sharma, liksom alla kvinnor, har rätt till sin åsikt. Men hon behöver inte vara så tas ut om en yngre generation av män är i kontakt med sin feminina sida. Vad som är intressant är hur Sharma verkar ha anslutit prickar i hennes huvud, att män med jeans som faller utanför kan inte skydda sina systrar men bredaxlad män med håriga kistor kan. Kanske bör jag vara orolig för att min 15-åriga son, tuktad av utseende i början av en mustasch, har bara frågade mig om laser hårborttagning är smärtsamt. Lyckligtvis, antaganden om vad som utgör lämpligt manligt beteende utmanas rutinmässigt av människor i framkant av kreativitet. Designern Marc Jacobs, som har avvisade idéer om kön helt och hållet har lanserat Skamlös Foundation, som är en unisex produkt, för att göra “folk att se bra ut”.

Det är inte tillräckligt. Enligt en PTI rapport, Sharma förklarade också att kvinnor “i namn av frihet bör inte känna sig så fri som obalans i samhället skapas”. Man kan bara antar att hon menar att kvinnor bör inte få så mycket kontroll över sina liv att det känns emasculating till män. Det kan hävdas att det inte finns en inneboende motsättning i att Sharma uttrycka en personlig preferens för en macho man och samtidigt vara RWC ordförande. Efter alla, flera generationer av Indianerna har vuxit upp på filmer där den manliga hjälten ensam walloped ett halvt dussin skurkar med en hjälplös flicka klamrar sig fast vid honom för glatta livet. Eller, bodde i hem där den finansiella kontrollen vilade med män medan fruar lagat middag.

Vad som är oroande är Sharma har förpassats män (åtminstone de som bär tajta jeans) för att fungera som dörrvakter till sina systrar, som en fråga om stolthet. Detta är ett akut indikation på att vi behöver inte bry dig bara om kvinnors egenmakt, så mycket arbete som fortfarande behöver göras för att rädda män från dessa bisarra idéer om manlighet. Visst, det är löjligt att RWC ordföranden föreslår att kvinnor inte kan skydda sig själva. Det sätter också fokus tillbaka på pojken kod, en oskrivna regler och förväntningar som har orsakat en enorm mängd kulturella förvirring om hur man ska fostra sina söner.

Män över hela världen är i djup kris på grund av den blandade meddelanden de får från barndomen i sig. Det börjar när två åringar höra att pojkar inte gråter. Denna tuffa manliga kulturen där vänlighet anses svaghet har en verklig kostnad — känslor av otillräcklighet för att inte leva upp till den manliga ideal. Effekterna av detta låtsad övermod är synlig överallt, i våld mot kvinnor och i klassrum. För år nu, tjejerna har varit scoring bättre än pojkar i 10: e och 12: e styrelsen tentor. Pojkar är mycket mer benägna än flickor att köra vårdslöst, dricka, använda droger och hamnar i slagsmål. Sharma är förlegade idéer om vad det tar att “vara en man”, aggressiv och stark, eller överlägsen, och kontroll, är den främsta anledningen till att äktenskap inte fungerar i en viss demografisk i Indien. Kvinnor, som har tagit enorma kliv i arbetslivet och är sport det förtroende som kommer med att tjäna pengar, är inte längre villiga att vädja till mens begränsad förståelse av sig själva. “Vad är en människa?” frågade Shakespeare i Hamlet i början av 17-talet. Det finns fortfarande inga tydliga svar.

 

hutkayfilms@gmail.com

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App