Op de Los: Jeugd

0
52

Rajasthan vrouw Commissie voorzitter Suman Sharma. (Foto Courtesy: rscw.rajasthan.gov.in)

Gerelateerd Nieuws

  • Lage taille jeans bijzonderheden: Uitzicht flak, Rajasthan vrouwen paneel chief zegt betekende gendergelijkheid

  • VIDEO: het Zoeken voor gendergelijkheid? Google Trends zegt dat het door 99%

  • Nu te Zien: hypermasculinity

Op Een evenement voor de Internationale Dag van de vrouw, Rajasthan vrouw Commissie voorzitter Suman Sharma betreurde het verdwijnen van de mannelijke man in India. “Er was een tijd dat elk meisje gebruikt om te verlangen naar een man met een brede borst en dikke borsthaar. Vandaag de dag, geen brede borst, de mens kan worden gezien en ze dragen verslapping van de jeans. Hoe kan iemand die niet eens kan behandelen zijn jeans, beschermen zusters?” ondervraagd Sharma.

Er is genoeg te vinden fout met Indische mannen, zo veel zelfs, dat de meeste vrouwen nooit kritiek op hun kasten. Ik vind mezelf volledig in overeenkomst met Sharma op de tacky baggy broek. Het is moeilijk om een man serieus als zijn broek glijdt. Als voor het brede gebouwd, hirsute de mens als een symbool van kracht en viriliteit, nou, er is niet goed voor smaak. Beter een brede borst dan een brede taille, hoe dan ook.

Sharma, net als alle vrouwen, het recht om haar mening. Echter, ze niet hoeven te worden dus zet uit of een jongere generatie mannen zijn in het contact met hun vrouwelijke kant. Wat interessant is, is hoe Sharma lijkt te hebben verbonden de puntjes in haar hoofd, dat mannen met jeans vallen niet de bescherming van hun zusters, maar breed in de schouders mannen met harige borst kan. Misschien moet ik zorgen dat mijn 15-jarige zoon, verstorven door de verschijning van het begin van een snor, heeft vroeg me net als laser ontharing is pijnlijk. Gelukkig aannames over wat de juiste mannelijk gedrag wordt uitgedaagd regelmatig door mensen op het snijvlak van creativiteit. Ontwerper Marc Jacobs die heeft verworpen ideeën van geslacht geheel is gestart met Schaamteloze Foundation, een unisex product, om “mensen er goed uitzien”.

Het is niet genoeg. Volgens een APK-rapport, Sharma verklaarde ook dat vrouwen “in naam van de vrijheid moet voelen zich niet zo ongebonden die onbalans in de samenleving is gemaakt”. Men kan alleen maar neem aan dat ze bedoelt vrouwen mogen geen winst dus veel controle over hun leven en dat voelt tast hun mannelijk eergevoel aan mannen. Er kan gesteld worden dat er niet een inherente tegenstrijdigheid in Sharma uiten van een persoonlijke voorkeur voor een macho man terwijl ze RWC voorzitter. Na al meerdere generaties van de Indianen zijn opgegroeid op films waar de mannelijke held in zijn eentje walloped een half dozijn schurken met een hulpeloos meisje klampt zich vast aan hem dierbaar leven. Of, woonde in een huis waar de financiële controle uitgerust met mannen, terwijl vrouwen gekookt diner.

Wat verontrustend is Sharma is verbannen mannen (althans degenen die het dragen van strakke jeans) om op te treden als uitsmijters van hun zusters, als een kwestie van trots. Dit is een dringende indicatie dat we ons geen zorgen hoeven te maken enkel over de emancipatie van de vrouw, dus nog veel werk moet worden gedaan om te redden van mannen uit deze bizarre ideeën van mannelijkheid. Zeker, het is belachelijk dat de RWC voorzitter suggereert vrouwen zijn niet in staat om zichzelf te beschermen. Het zet ook de focus weer op de jongen code, een set van ongeschreven regels en verwachtingen dat heeft geleid tot een enorme hoeveelheid culturele verwarring op het verhogen van zonen.

Mannen over de hele wereld in een diepe crisis door de gemengde berichten die ze krijgen van de jeugd zelf. Het begint bij twee jaar worden verteld boys don ‘ t cry. Deze stoere mannelijke cultuur waar vriendelijkheid wordt beschouwd als zwakte heeft een echte kosten — gevoelens van ontoereikendheid voor het niet nakomen van de mannelijke ideaal. De effecten van deze geveinsde bravoure is overal zichtbaar, in het geweld tegen vrouwen, en in de klas. Voor de jaren nu, meisjes zijn beter scoren dan jongens in de 10e en 12e bestuur examens. Jongens hebben veel meer kans dan meisjes om te rijden roekeloos, drinken, drugs en in gevechten. Sharma ‘ s achterhaalde ideeën over wat nodig is om ‘een man’, agressief en sterk zijn, of ‘superior’ – en ‘ in control, is de belangrijkste reden waarom huwelijken zijn niet uit te werken in een bepaalde demografische groep in India. Vrouwen, die hebben enorme stappen gezet in de werkplek en zijn sportieve vertrouwen met geld verdienen, niet langer bereid zijn om pander tot mens’ beperkt begrip van zichzelf. “Wat is een man?” ondervraagd Shakespeare in Hamlet bij het begin van de 17e eeuw. Er zijn nog geen duidelijke antwoorden.

 

hutkayfilms@gmail.com

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App