Hvis Huset forstyrrelser fortsette, vil folk miste troen, sier Venkaiah Naidu

0
57

Vice-President M Venkaiah Naidu. (Foto: Twitter/@VPSecretariat)

Vice-President og Rajya Hus Formann M Venkaiah Naidu på søndag sa at hvis avbrudd i parlamentariske saksbehandlingen fortsette, vil folk miste troen i lov beslutningstakere og den politiske klassen. Han talte i valedictory økten av to-dagers Nasjonale Lovgivere Konferanse i Central Hall of Parliament, arrangert av Lok Hus Høyttaler Sumitra Mahajan. Temaet for konferansen var “Vi For Utvikling”.

Naidu sa forverrede standard av lovgivere var svekker troverdigheten av folkets representanter. “Den økende hold av lovgivere over den utøvende, dosering til fordel for et vederlag, kriminelle forløpere, sprute i eiendeler etter å ha blitt valgt, viser plakater og bannere inne lovgivere, vedvarende forstyrrelser, defections og electoral malpractices er svekker troverdigheten av folkevalgte representanter som utgjør en alvorlig utfordring til parlamentarisk demokrati,” sa han.

Med henvisning til spørsmålet om fraværet, sa han til tider hadde han til å trykke på de tolv bell (for å få minst 10 prosent av medlemmene i Huset for å bli kjørt i saksbehandlingen). Ansvaret for å sikre et quorum som lå på både regjeringen og opposisjonen, sier han. “Alt er ikke vel som ender opp i Vel (i Huset),” sa han, med henvisning til protestene, som markerer den nåværende økonomiske økt.

Han la vekt på at de politiske partiene og folk har et ansvar for å sikre at personer med rett etterkommerne fikk valgt. Lov beslutningstakere, i følge ham, ville være å mislykkes i deres plikt hvis de ikke gir en løsning på problemer møtt av folk. Men han erkjente at sakene ikke kan bli avgjort på grunnlag av tall alene. Derfor, sa han, Opposisjonen skal ha sitt å si, og staten skal ha sin måte. Dette er den eneste veien videre, sa han.

Lovmakerne, i hans syn, bør trene kun to alternativer i den lovgivende forsamlinger — “snakke ut” eller “gå ut”. Han sa at myndighetene bør øke antall omganger av lovgivende forsamlinger. Legg vekt på behovet for å gjenopprette legitimiteten av lovgivere, sa han: “Dette krever MPs-og MLAs til å fokusere mer på deres legitime funksjoner av lovgivning innen, demokratiske massemobilisering og deltakelse, effektiv artikulasjon av offentlig bekymringer, som fungerer som et effektivt bindeledd mellom myndighetene og regulert og ikke gripe unødig inn i domenet av hovedstyret.”

Naidu sa demokrati er et forum for forhandlede løsninger for bettering livene til folk, og oppfordret de folkevalgte til å avstå fra en confrontationist tilnærming for å aktivere effektiv funksjon av lovgivende forsamlinger.
“Informert og kvalitet debatter av yesteryears har kommet for å bli erstattet av vedvarende forstyrrelser som den nye normen parlamentariske uttrykk.”

Finansminister Arun Jaitley fortalte politikere fra hele landet, at de skulle målet saker og ikke personer i debatter. Man bør være aggressiv på saker og ikke personer. I denne sammenheng, han sa uttalelser rettet mot enkeltpersoner bør unngås. Han sa at når en person blir målrettet av en parlamentarikeren under en debatt i stortinget, en liten del nyter showet. fordi en lovgiver var sikker på å miste troverdighet hvis han ikke var i stand til å dokumentere kostnader som er gjort av ham.

Jaitley sa seriøse diskusjoner i Huset fikk lite oppmerksomhet, sammenlignet med omfattende nyhetsdekning av pandemonium i Stortinget. Men i dag, i parlamentene verden over, fokus er gjenstand for debatt, og ikke på en person, sa han.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App