Franska Prez Streck tar gräva på Trump, härstammar Indiens insatser för att gå med ISA möta

0
64

Premiärminister Narendra Modi skakar hand med frankrikes President Emmanuel Streck innan mötet i Hyderabad House i New Delhi på lördag. (Snabb photo/Amit Mehra)

Relaterade Nyheter

  • Hus panelens första rapporten säger inget bevis på Trump-Ryssland samverkan

  • PM lanserar en kampanj för att utrota TBC från Indien 2025

  • Donald Trump är ett starkt ord på vapen ge vika för den politiska verkligheten

Med ett svep på USA: s President Donald Trump för säkerhetskopiering av Paris klimatavtal, franska Ordförande Emmanuel Streck hyllade insatser i Indien, tillsammans med andra nationer, för att göra Internationella Sol Alliance (ISA) som en verklighet.

Men, Streck inte namnet Basun vid grundandet konferens av ISA i huvudstaden idag. Samtidigt hyllar den “Solar Mamas”, en grupp av kvinnor som solar ingenjörer, han hänvisade också till de länder som beslutat sig för att lämna klimatavtal.

Vid toppmötet i närvaro av Statsministern Narendra Modi, Streck sade: “Herr Statsminister, Du gjorde en dröm och vi gjorde det. Det var om detta Internationella Sol Alliansen. Det var för två år sedan, det var bara en idé på den tiden och vi beslutade tillsammans att agera mycket snabbt och idag är en stor förändring”.

Att uttrycka sin enorma lycka och berömt insatser av Sol Mamas, sade han, “Vårt solsystem mamas inte vänta på oss. De började agera och leverera kompletta resultat. De ville inte vänta och sluta eftersom vissa länder (USA och andra) bara bestämde sig för att lämna golvet och lämna Paris-avtalet. Eftersom de ISA (nationerna) att det är bra för dem, deras barn och barnbarn. De bestämde sig för att agera och hålla agerar”.

Sned hänvisning till USA: s President Trump ‘ s beslut att dra sig ur Paris klimat-avtalet, som undertecknades av nästan 200 länder i December 2015, i ett försök att begränsa de globala utsläppen av växthusgaser och begränsa den globala uppvärmningen till 2 grader Celsius.

I November förra året, Syrien undertecknad affären, som lämnar OSS är det enda land i världen, inte för att stödja ramen affären för att bekämpa utsläppen av växthusgaser.

Intressant, Frankrike är co-host för grundandet konferensen för ISA som är ett fördrag baserat internationella organ med 121 blivande medlemsländer.

Så många som 60 nationer har tecknat avtal om att gå ISA, medan 30 har redan ratificerat avtalet och gjort det möjligt att göra det till en juridisk person i December förra året.

Streck sade de länder som ISA utgör tre fjärdedelar av världens befolkning. Så mycket som mellan 20 och 50 procent av befolkningen inte har tillgång till ström.

Det gemensamma målet är att ha 1 TW av solens energi till 2020 och för vilka “vi behöver USD 1.000 miljarder euro”, sade han.

Idag, stats-23 nationer och 10 ministernivå företrädare samlats här för alliansens första toppmötet.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App