‘Drept Sunjuwan angrep mastermind hadde planer om å slå utenfor J-K’

0
69

Sunjuwan militærleir i Jammu ble angrepet på februar 10. (Express bildet)

Relaterte Nyheter

  • Misbruk av sosiale medier for en “tikkende bombe” i Jammu & Kashmir, sier hærfører

  • Etter Owaisi ‘s” Muslimske soldater’ bemerkning, Hæren sier “det ikke communalise martyrer’

  • Sunjuwan angrep: “Mistet begge sønn, far… Gud vet hva som vil skje med denne familien’

Drapet på Mufti Waqas, mesterhjernen av fem siste selvmordsangrep i Jammu og Kashmir inkludert Sunjuwan streik, har fått et alvorlig slag for Jaish-e-Mohammed som han hadde tenkt å målrette andre deler av India, tjenestemenn sa.

Knapt 21 km fra delstatshovedstaden Srinagar, Waqas, som flyttet rundt under “koden navnet” Abu Ansar, ble drept i en av de mest raske operasjoner utført av Jammu og Kashmir politiet og Hæren 5. Mars Haitwara landsby i sør-Kashmir er Pulwama distriktet.

Etter februar 10 angrep på Sunjuwan militærleir i Jammu, Waqas, en Afghansk war veteran, var høy på radaren til sikkerhet etater som han var å gi kontinuerlig oppdatering til “handlere” i Pakistan og også forsikret dem om at “det neste angrepet” ville være i utkantene av landet.

En sprekk teamet ble dannet av politiet med den bestemte jobben til trail Waqas – kalt som en “drapsmaskin” for hans ferdigheter i å motivere ungdommer til å bli selvmord angripere.

Det ble oppdaget at han var instrumental i hjernevasking og radikaliserende Fardeen Khanday, 16, og Manzoor Ahmed Baba, 21, for å slå dem i ‘fidayeens’ (selvmordsbombere).

Duoen sammen med en Pakistansk nasjonale stormet en CRPF camp på de mellomliggende natt desember 30 og 31, 2017, i Sør-Kashmir er Lethpora, drepte fem sikkerhetspersonell. Alle de tre terrorister ble drept i retaliatory drift av sikkerhetsstyrker.

Waqas hadde evnen til å lage mange flere selvmordsbombere, tjenestemenn sa. Et søk var allerede på for tre Kashmiri ungdommer som hadde sluttet seg Jaish-e-Mohammed (JeM) siste året, sa de.

Swayam Prakash Pani, som har æren av å bli den yngste Inspector General of fiendtligheten-hit Kashmir-Dalen, og nektet å kommentere detaljene i Mars 5 operasjonen som endte så vidt i 20 minutter.

“Jeg kan bare si at etter å ha eliminert Noor Mohammed Tantray, Tallah Rashid og nå Waqas, Jaish har lidd betydelig,” Pani sa.

Tjenestemenn i vet av utviklingen sa Waqas er neste mål var å treffe en strategisk installasjon i innlandet. Telefonen hans, som ble sendt til analyse, viste at han var stadig i kontakt med et par personer som antas å være Jaish terrorister.

Etter at nyheten om hans død spredt, hyllester ble utbetalt til Waqas av Jaish kadrer for sin 11-måneders tjeneste i Kashmir.

Hendelser som fører til Mars 5 suksess var basert på en rekke raid utført av politiet i den svært følsomme Tral-området, som har blitt til en Jaish bastion. Dette satte Waqas på flukt, og han begynte å bevege seg ut av Tral-området i Sør-Kashmir.

Etter roaming for et par dager, valgte han Haitwara landsby som hans gjemmested som det ga ham enkel tilgang til Budgam område i sentrum av Kashmir. Før du lukker på Waqas, politiet med hjelp av Hæren og CRPF, hadde strammet cordon, slik at han ikke kunne flykte.

“Dette var en ringe eller bryte oppgave som vi visste at hvis vi får ham i live, vil det være en gullgruve av informasjon, og hvis han blir drept, ryggraden i Jaish terror gruppe ville bli brutt,” sa en offisiell involvert i operasjonen.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App