Cap aantal medewerkers met toegang tot koersgevoelige informatie: KPMG

0
42

KPMG ‘ s diefstal van gegevens met betrekking onderzoeken is gebleken dat het ontbreken van gegevens, classificatie, malware en phishing-aanvallen zijn bedrijven gevoelig voor diefstal van gegevens.

Gerelateerd Nieuws

  • 79 procent cos zie cybersecurity in de top 5 biz risico ‘ s; kleine budgetten aan te pakken probleem: KPMG

  • Indische online onderwijs-industrie te raken $van 1,96 miljard door 2021, zegt Google-KPMG-rapport

  • In bijstands-government projecten, Vier Grote bedrijven zie volgende gelegenheid

Bedrijven behoefte aan controle op het aantal medewerkers met toegang tot ongepubliceerde koersgevoelige informatie (UPSI) terwijl junior medewerkers ingewijd tot dergelijke vertrouwelijke gegevens moeten ook worden gehouden onder de scanner, zegt financial services advisory KPMG.

De observatie winsten betekenis aan de achterkant van de lopende sonde door de toezichthouder Sebi in omloop brengen van dergelijke informatie via sociale media, groepen voorafgaand aan de financiële resultaten in het afgelopen kwartaal wanneer de financiële gegevens van diverse grote ondernemingen werden verspreid over Whatsapp-groepen, voordat ze openbaar werden gemaakt.

Volgens KPMG India partner voor forensic services Sudesh Shetty, is er een noodzaak om te “beperken van de toegang van sociale media of instant messaging platformen tijdens de gevoelige periode”.

“Controle van de opgenomen standard operating procedures rond UPSI en de naleving is van cruciaal belang. Het is niet alleen de actie op het individuele handel moet worden beschouwd. Terwijl de mogelijkheid om track en trace beweging van UPSI moet een speciale functie binnen de secretariële en juridische team,” Shetty vertelde PTI.

Shetty ook van mening dat bedrijven moet de registratie van de gesprekken, het bouwen van control rooms voor de afhandeling van de periode-einde activiteiten, het blokkeren van de toegang van instant messaging activiteiten, controles printers, super-user en controleren van administratieve rechten, onder anderen.

“Technische controles, indien geconfigureerd rechts, waardoor een organisatie om te kiezen voor de brood kruimels/spoor achtergelaten door enige. Dit helpt bij het identificeren van de daders aan de binnenkant en of meelopers aan de buitenkant die kunnen worden voorgelegd aan de toezichthouders voor tijdige actie,” Shetty zei.

“Organisaties moeten periodiek beoordelen van de laid-down controles en testen van de effectiviteit, terwijl ze ook behoefte aan controle op het aantal medewerkers die toegang hebben tot UPSI informatie,” Shetty zei.

Zulke gaten, hij zei niet slechts bestaan in het bedrijfsleven alleen maar makelaars, analisten, groot fonds huizen, promoters, bankiers en financiële instellingen krijgen ook ingewijd in de niet-gepubliceerde koersgevoelige informatie.

De Securities and Exchange Board onlangs geregisseerd HDFC Bank en As Bank te voeren interne onderzoek naar het probleem en het versterken van hun bestaande systemen te voorkomen het lekken van belangrijke en vertrouwelijke gegevens. Details van 12 andere banken, met inbegrip van HDFC Bank, was gelekt op sociale media.

Vaststellend dat Sebi ‘ s wetten te controleren insider trading activiteiten “juiste” Shetty zei: “maar een goede en effectieve uitvoering en handhaving van deze regels zijn belangrijker”.

“Evaluatie van de definitie van ‘insider’ (het beperken van de senior medewerkers) door organisaties blijkt een gat in de praktijk. Veel junior medewerkers krijgen ook toegang tot UPS-informatie,” voegde hij eraan toe.

Volgens een recent KPMG-Assocham white-paper met de titel ‘Insider Threat – Bescherming van UPSI’ technologie is geopend op meerdere manieren waarop de daders zich toegang kan krijgen tot de belangrijkste financiële informatie.

KPMG ‘ s diefstal van gegevens met betrekking onderzoeken is gebleken dat het ontbreken van gegevens, classificatie, malware en phishing-aanvallen zijn bedrijven gevoelig voor diefstal van gegevens.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App