Als Huis storingen blijven, zullen de mensen verliezen het geloof, zegt Venkaiah Naidu

0
104

Vice-Voorzitter M Venkaiah Naidu. (Foto: Twitter/@VPSecretariat)

Vice-President en de Rajya Sabha Voorzitter M Venkaiah Naidu op zondag zei dat als verstoringen in de parlementaire procedure wordt voortgezet, zullen de mensen hun vertrouwen verliezen in de wet-makers en de politieke klasse. Hij sprak bij de afscheidsrede sessie van de twee-daagse Nationale Wetgevers Conferentie in de Centrale Hal van het Parlement, georganiseerd door Lok Sabha Luidspreker Sumitra Mahajan. Het thema van de conferentie was: ‘We zijn Voor Ontwikkeling”.

Naidu zei verslechtering van de standaard van de wetgevende macht ondermijnde de geloofwaardigheid van de vertegenwoordigers van het volk. “De groeiende greep van de wetgever op de uitvoerende, doseren is voorstander voor een vergoeding, is van criminele antecedenten, spurt in activa na te zijn verkozen, het tonen van spandoeken en banners binnen de wetgevende macht, hardnekkige storingen, afwijkingen en electorale misstanden zijn ondermijnt de geloofwaardigheid van de gekozen volksvertegenwoordigers vormt een serieuze uitdaging voor de parlementaire democratie”, zei hij.

Verwijzend naar de kwestie van het ziekteverzuim, zei hij op keer moest hij op de quorum bell (minstens 10 procent van de leden in het Huis om te worden uitgevoerd met de procedure). De verantwoordelijkheid voor het waarborgen van een quorum te leggen op zowel de regering en de oppositie, zei hij. “Het is niet goed dat eindigt in de Put (van het Huis),” zei hij, verwijzend naar de protesten, die kenmerkend zijn voor de huidige begroting sessie.

Hij benadrukte dat de politieke partijen en de mensen hebben een verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat personen met de juiste antecedenten heb gekozen. Wet-makers, volgens hem, zou falen in hun plicht als ze niet een oplossing bieden voor de problemen van de mensen. Echter, erkende hij dat de problemen niet konden worden afgehandeld op basis van de getallen alleen. Daarom, merkte hij op, dat de Oppositie moet haar zeggen en de overheid moet haar weg. Dit is de enige manier om vooruit te gaan, zei hij.

De wetgever, in zijn visie, moeten uitoefenen slechts twee opties in de wetgevende macht — “spreek uit” of “uit te lopen”. Hij zei dat de overheden moeten de toename van het aantal vergaderingen van de wetgevende macht. Nadruk leggen op de noodzaak van het herstel van de legitimiteit van de wetgever, zei hij: “Dit vereist van de MPs en mla’ s om zich meer te richten op hun legitieme functies van wetgeving, democratische massa-mobilisatie en participatie, een effectieve afstemming van de publieke bezorgdheid, die fungeert als een effectieve brug tussen de regeringen en de onderworpen en niet te raken onnodig in het domein van de uitvoerende macht.”

Naidu zei: democratie is een forum voor onderhandelde oplossingen voor het verbeteren van de levens van de mensen en spoorde de gekozen vertegenwoordigers te zien van een confrontationist aanpak om te zorgen voor een effectieve werking van de wetgevende macht.
“De hoogte en de kwaliteit van de debatten van yesteryears zijn gekomen om te worden vervangen door de aanhoudende storingen als de nieuwe norm van de parlementaire articulatie.”

Minister van financiën Arun Jaitley vertelde de wetgevers uit het hele land, dat zij gericht moeten zijn op problemen en niet op individuen in de debatten. Moet men agressief op problemen en niet de mensen. In dit verband zei hij verklaringen gericht op individuen moet worden vermeden. Hij zei dat wanneer een persoon het doelwit van een wetgever tijdens een debat in het parlement, een klein deel ligt de show. omdat de wetgever was zeker aan geloofwaardigheid in te boeten als hij niet in staat was voor de onderbouwing van de kosten door hem gemaakt.

Jaitley zei serieuze gesprekken in het Huis kreeg weinig aandacht, in vergelijking tot wat algemeen nieuws van pandemonium in het Parlement. Maar vandaag de dag, meer in het parlement, de wereld, de focus is onderwerp van het debat, niet op een persoon, zei hij.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App