3,816 straffesaker mot 1,765 MPs, MLAs: Sentrum til Høyesterett

0
60

Tjue tre High Domstolene, syv lovgivende forsamlinger og 11 myndigheter hadde gitt detaljer. (Filen)

Totalt 3,816 straffesaker ble registrert mot 1,765 MPs og MLAs over hele landet, som 3,045 tilfeller er forestående, Sentrum har fortalt at Høyesterett i en erklæring. Tallene, informasjon som ble gitt av 23 High Domstolene, omfatter ikke de tilfeller som er registrert i Maharashtra og Goa.

Uttar Pradesh leder stemmer med 565 saker mot 248 MPs og MLAs, tett fulgt av Kerala med 533 tilfeller mot 114 lovgivere. UP har også den maksimale pågående saker av 539, mens Kerala er med andre 373. Tamil Nadu er på tredje plass på listen med 402 tilfeller mot 178 MPs og MLAs, hvorav 324 er forestående. Ingen sak har vært fremsatt mot alle FB eller MLA i Manipur og Mizoram.

Den skriftlige erklæringen, arkivert av Union Departementet for Lov og Rettferdighet, forklarer at nødvendig informasjon fra Bombay høyesterett ikke hadde blitt mottatt og som sådan, antall tilfeller mot folkets representanter i Maharashtra og Goa var ikke kjent ennå. Den skriftlige erklæringen kommer i respons til en retning av en to-dommer benken på apex-domstolen ledes av Justis Ranjan Gogoi i November 1, 2017, som søker informasjon om antall saker mot lovgivere. Retten var å høre en PIL av BJP leder og talsmann Ashwini Kumar Upadhyay, som søkte et livslangt forbud mot dømt politikere fra bestrider valg.

Apex-domstolen hadde i Mars 2014 regissert at saker mot folkets representanter skal avhendes i løpet av et år. Sentrum sa det hadde søkt informasjon på sakene i MPs og MLAs fra High Domstolene, lovgivende forsamlinger og Union Territorier, samt statlige og union territorium regjeringer. Tjue tre High Domstolene, syv lovgivende forsamlinger og 11 myndigheter hadde gitt detaljer. Lok Hus Sekretariatet, Rajya Hus Sekretariatet og fem lovgivende forsamlinger sa de ikke har noen informasjon, mens to regjeringer og fem andre lovgivende forsamlinger informert de hadde videresendt henvisning videre.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App