Wist u dat u de toestemming te breken reis tijdens het reizen met de trein? Hier is hoe

0
69

Deze faciliteit kan worden gemaakt alleen na een reis van 500 kilometer vanaf het station. (Express Foto door Nirmal Harindran)

Gerelateerd Nieuws

  • Hoe te boeken cirkelvormige reis tickets op de Indiase Spoorwegen?

  • Kunt u de overdracht van uw trein ticket naar iemand anders, hier is hoe

  • Meer stations, treinen naar alle vrouwen bemanning

Als u reist op een trein op een enkele reis ticket voor een afstand van meer dan 500 kilometer, die u zijn toegestaan om te breken reis nog eens twee dagen op elk station nl-route. Echter, de inrichting is niet beschikbaar voor passagiers die reizen door Rajdhani/Shatbadi/Jan Shatbadi express treinen.

Hier zijn de break reis regels en richtlijnen van de Indiase spoorwegen:

# Van deze faciliteit kan worden gemaakt alleen na een reis van 500 kilometer vanaf het station. Bijvoorbeeld, als een passagier met een enkele reis ticket voor 800 km wil te breken zijn/haar reis 423 km, is niet toegestaan.

# Als het ticket is voor meer dan 1000 km, van een passagier zal worden toegestaan om te breken reis twee keer. Bijvoorbeeld, een passagier met een enkele reis ticket voor 600 kms wil te breken zijn reis 501 km, hij/zij zal alleen worden toegestaan wanneer voor een maximale periode van twee dagen. Dat betekent dat de passagier kan detrain op een station en-route voor twee dagen, voor het hervatten van zijn/haar reis.

# Als een passagier met een enkele reis ticket voor 1050 km wil te breken zijn reis van 400 km en 801 km, dan alleen een pauze reis op 801 km is toegestaan voor maximaal twee dagen.

# Twee break reizen zal alleen worden toegestaan als de afstand te lang is. Bijvoorbeeld, een passagier met een enkele reis ticket voor 2000 kilometer wil doorbreken reis van 800 km, 905 km, en 1505 km, twee break reizen zal het worden toegestaan volgens de keuze van een passagier bij het beoordelen van twee dagen maximum op elk punt van onderbreking van de reis.

# Ondertussen, op de dag van vertrek en aankomst dient uitgesloten te worden, terwijl de berekening van het aantal in aanmerking komen dagen voor de eerste onderbreking van de reis en ticket moet worden goedgekeurd door de station manager/ticket-collector op het station waar de pauze reis is bedoeld. De aantekening dient te bestaan uit het Station Code, Station Master ‘ s initialen en de datum.

# Breken reis niet toegestaan de korte van het station waarop de reservering is gedaan. Als een passagier op zoek naar reserveren via tickets vraagt voor de pauze reis en route moet duidelijk worden aangegeven op het Aanvraag formulier de namen van het station waar de pauze reis is aangevraagd. Reservering, in dit geval, zal gedaan worden up-to-break reis station.

LEES: U kunt de overdracht van uw trein ticket naar iemand anders, hier is hoe

# Intentie te breken reis is aan te raden op het moment van de oorspronkelijke boeking en niet na het verkrijgen van de reservering.

# Wanneer een door de passagier detrains op een station en-route voor het vangen van een aansluiting met de trein, het moet niet worden beschouwd als breken reis op voorwaarde dat dergelijke halt voor minder dan 24 uur. Bijvoorbeeld, de houder van een directe ticket van Pune naar Jammu Tawi via Dadar reist van Pune naar mumbai (Bombay) door elke dag de trein een dag eerder om te vangen Bombay-Jammu Tawi Express volgende ochtend verlaten van Bombay op 6.25 uur mogen niet worden behandeld als einde reis.

# Passagiers het breken van de reis en route moeten overgeven hun tickets op het station waar de reis wordt afgebroken. Restitutie voor de untravelled deel van deze tickets worden toegestaan in bijzondere omstandigheden is slechts onderworpen aan de voorwaarden gesteld in Regel 213,4 en op voorwaarde dat de procedure bepaald in deze regel wordt gevolgd.

EEN PAAR PUNTEN OM TE WETEN:

# Passagiers het breken van een reis en het niet verkrijgen van de goedkeuring zoals voorgeschreven, zal worden behandeld als personen die reizen zonder een goede ticket en dienovereenkomstig behandeld.

# – Einde van de reis is niet toegestaan op de tickets van bepaalde treinen zoals Rajdhani Express, Shatabdi Express, enz., die hebben een aparte all-inclusive tarief structuur op een point-to-point basis, en daarom terugbetaling op deze gedeeltelijk gebruikte tickets is ook niet toegestaan.

Voor de nieuwste Hoe Om Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd