Wat is de Ziekte van X?

0
75

Ziekte X is een mysterie ziekteverwekker, dat is toegevoegd aan de WIE is de blauwdruk voor de eerste keer.

Gerelateerd Nieuws

  • Waarom stijgt TB nummers kan het niet slecht zijn na alle

  • Wat is het Wereld Diabetes Dag 2017?

  • Impact evaluatie: Waarom vlaggenschip BPL ziektekostenverzekering is in plaats van een slechte gezondheid

De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) heeft een wereldwijde waarschuwing voor Ziekte X’. In haar 2018 een jaarlijkse herziening van de Blauwdruk prioritaire ziekten, de organisatie heeft vermeld dit nieuwe en potentieel gevaarlijke ziekteverwekker als onderdeel van de acht anderen die mogelijk zou kunnen vonk een internationale epidemie.

Elk jaar, de WHO publiceert jaarlijks een Blauwdruk review opsomming van ziekten en ziekteverwekkers om prioriteiten te stellen voor onderzoek en ontwikkeling. “Deze ziekten vormen de belangrijkste risico voor de volksgezondheid, en is verder onderzoek en ontwikkeling nodig, met inbegrip van surveillance en diagnostiek,” zei hij in een verklaring. In het verleden ziekten zoals Lassa koorts en Ebola zijn vermeld.

Dus, wat is Ziekte X?

Ziekte X is een mysterie ziekteverwekker, dat is toegevoegd aan de WIE is de blauwdruk voor de eerste keer. De organisatie beschreven, als vertegenwoordiger van de “kennis die een ernstige internationale epidemie zou kunnen worden veroorzaakt door een ziekteverwekker is momenteel niet bekend om het veroorzaken van ziekte bij de mens.” Het zou naar verluidt komen uit verschillende bronnen en kan toeslaan op elk gewenst moment.

“De geschiedenis leert ons dat het waarschijnlijk is dat de volgende grote uitbraak zal worden, iets wat we niet eerder hebben gezien”, John-Arne Rottingen, chief executive van de Research Council of Norway en een wetenschappelijk adviseur van de WHO-comité, werd geciteerd zoals zeggend door Telegraph UK. “Het lijkt misschien vreemd om het toevoegen van een ‘X’ maar het punt is ervoor te zorgen dat we te bereiden en te plannen flexibel in termen van vaccins en diagnostische tests. We willen zien ‘plug and play’ – platforms ontwikkeld, die zal werken voor alle, of een groot aantal ziekten; systemen die ons toelaten zal om het maken van tegenmaatregelen op snelheid.”

Rottingen, die gelooft Ziekte X is meer waarschijnlijk van nature in plaats van door de mens gemaakt, toegevoegd dat het zou kunnen ontstaan uit een zoönotische ziekten, die nodig is om verspreiding van dier naar mens, zoals de mexicaanse griep.

Voor al het laatste Wat Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd