Tibetaanse Nationale Opstand Dag LIVE UPDATES: ‘Dankbaar richting India voor de hosting, het ondersteunen van de Tibetanen’

0
67

De Dalai Lama-tempel in Dharamsala in india.

De herdenkingsmunt geval van 59th Tibetaanse Nationale Opstand Dag begon zaterdag ochtend op de Dalai Lama ‘ s tempel in Dharamshala. De Dalai Lama zal niet deelnemen aan het evenement, want hij is rein van de goden zich van elke politieke rol sinds 2011.

Waaruit blijkt dat sinds dit was een “zeer gevoelige periode” voor de bilaterale betrekkingen met China, het Centrum stuurde een brief met de vraag: “leiders” en “overheid ambtenaren” van het Centrum en de lidstaten om weg te blijven van evenementen gepland voor Maart-einde en begin April door de “Tibetaanse leiderschap in India” ter gelegenheid van de start van 60 jaar in ballingschap van de Dalai Lama.

Volgens Khenpo Sonam Tenphal, parlementsvoorzitter van de Tibetaanse Regering in Ballingschap, de Tibetaanse gemeenschap was erg dankbaar voor India voor het geven van onderdak en een hoffelijke gastheer, maar zei grensgeschillen tussen India en China zouden nooit worden opgelost, tenzij de kwestie van Tibet is opgelost.

 1. 11:59AM
  10 Mrt, 18

  Als we vandaag herdenken 60 jaar in ballingschap, zou ik graag in het bijzonder bedanken India en de landen rond de wereld die royaal blijven host en ondersteuning van de Tibetanen. Te erkennen en hun solidariteit, de Centrale Tibetaanse Administratie zal in het teken van dit jaar, als Dank Jaar’ en dienovereenkomstig zal het organiseren van een reeks gebeurtenissen over de hele wereld, Sangay zei.

 2. 11:34AM
  10 Mrt, 18

  Sangay: President Xi Jinping geeft om te beginnen aan zijn tweede termijn, verzoek ik hem om op te lossen het probleem van Tibet door middel van een dialoog tussen de vertegenwoordigers van Zijne Heiligheid de Dalai Lama en de vertegenwoordigers van de Chinese overheid.

 3. 11:22AM
  10 Mrt, 18

  Gezien de harde lijn beleid van de Chinese regering, 152 Tibetanen uit alle drie provincies van Tibet zelf geslachtofferd sinds 2009 pleiten voor vrijheid van de Tibetanen en terugkeer van de Dalai Lama, de Sangay zei.

 4. 11:13AM
  10 Mrt, 18

 5. 11:12U
  10 Mrt, 18

  “Ondanks de aanhoudende en verhoogde onderdrukking van de Tibetanen in Tibet zijn te uitgesproken verzet tegen het repressieve beleid van de Chinese overheid, met onwrikbare overtuiging,” Lobsang Sangay, de president van de Centrale Tibetaanse Administratie zei, terwijl de aanpak van het publiek. Sangay het hoofd van de Tibetaanse Regering in Ballingschap.

 6. 11:09
  10 Mrt, 18

  Rajya Sabha MP George Baker (in het wit) aanwezig was voor de Tibetaanse Nationale Opstand Dag ceremonie in Dharamshala. De voormalige BJP lid is van een voordracht MP van de Anglo-Indische gemeenschap.

© IE Online Media Services Pvt Ltd