Shiv Sena förlänger stöd till jordbrukare’ mars mot BJP-regeringen

0
83

Det mars Maharashtra enhet av All India Kisan Sabha på sin fjärde dag. (Snabb bild av Deepak Joshi )

Relaterade Nyheter

  • Rahul Gandhi i Rajasthan: Modi prop inte tillåter oss att tala om jordbrukare i Parlamentet

  • Jordbrukare rally mot sammanslagningen av byar i JUDA

  • Rajnath Singh slår Rahul Gandhi för “vilseledande” jordbrukare

Den Shiv Sena har utökat stöd till jordbrukare ” som “den långa marschen” som just nu pågår mot BJP-regeringen, arrangörerna sade i dag.

Ajit Nawale av All India Kisan Sabha, som har arrangerat mars, berättade PTI att ledande Sena ledare och PWD Minister Eknath Shinde träffade protesterar lång mars ledare när det kom in angränsande Thane tidigare idag.

De mars, som inleddes i Nashik på Mars 6, kommer att mynna ut här på måndag och demonstranter planerar att gherao den Vidhan Bhavan där Budgeten session av staten lagstiftaren är på gång, säger arrangörerna.

Nawale sade, “Shinde välkomnade demonstranter i Thane distriktet och utökat stöd till de krav som jordbrukare. Han sade att han var på att förmedla budskapet av Sena vd Uddhav Axelleden. På samma sätt, Abhijit Jadhav, ett sändebud MNS chief Raj Thackeray, träffade även oss och fick mig i kontakt med MNS chef över telefon. MNS har också utökat stöd för våra krav.”

Mars har varit organiserad för att protestera mot det fel av staten BJP-regeringen på gården front, inklusive frågor som farm lån undantag, lönsamma priser för råvaror, icke-genomförande av rekommendationerna från den Swaminathan Kommissionen, liksom Forest Rights Act, sade han.

Protesterande bönder har krävt en förändring i planen för att länka floder i Nashik, Thane och Palghar att se till att tribal landområden är inte under vatten och vatten från systemet göras tillgängliga för dessa områden, liksom andra torka utsatta stadsdelar, organisatörer, som sagt.

De sade att bönderna var också protestera mot den statliga regeringens förvärv av mark för projekt som höghastighetståg och super motorvägar.

“Vi kräver en ökning av pension för fattiga bönder och lantarbetare, kompensation för förluster på grund av bollworm och angrepp av skadegörare och rehauling av public distribution system”, sade han.

Polisen sa att trafik omläggningar och alternativa vägar hade satts på plats för bilisterna på Östra Snabb Motorväg genom vilket mars kommer in i staden i morgon bitti.

I mars kommer att besökas av AIKS nationell ordförande Ashok Dawale, CPM MLA J P Gavit, staten vd Kisan Gujar och arbetar ordförande Arjun Ade bland andra.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App