Gauri Lankesh drapet, anklaget for å bli tatt med til Goa, Belgaum å spore konspirasjon

0
68

Naveen Kumar på en Hinduistisk Yuva Sena hendelse i Maddur

En Bengaluru tingrett på fredag ga Special Investigation Team (SIT) i Karnataka politiet etterforsker Gauri Lankesh drapet fem-dagers ekstra varetekt av den mistenkte arrestert i forrige uke for å ta ham med til steder i Goa og Belgaum, hvor han hadde angivelig gått som en del av konspirasjonen for å gjennomføre journalist-aktivist er å drepe.

Anklaget K T Naveen Kumar, 37, en aktivist av Hinduistiske Yuva Sena, og også forbundet med Goa-hovedkontor radikale Hindutva gruppe Sanatan Sanstha, ble produsert før en by lagmannen ‘ s court på fredag i slutten av åtte dagers politiets varetekt.

Assistent statsadvokaten Nirmala Samsara fortalte retten at ekstra forvaring er nødvendig for å ta Kumar til steder i Goa og Belgaum-distriktet i nord-Karnataka å løse mord konspirasjon. Hun fortalte også retten om at Kumar og en førsteamanuensis, Praveen, som er nok til å bli arrestert, har blitt identifisert så langt for involvering i drapet.

Les også | Gauri Lankesh mord sak: Mistenker bestilt hall for hendelse knyttet til Sanatan Sanstha

SIT har indikert at de to var involvert i omfang ut Lankesh er hjemme, som også peker det ut til en uidentifisert overfallsmannen, hjelm, som kom på gate av Lankesh hus med en uidentifisert medskyldig på en motorsykkel på kvelden 5. September i fjor, og skjøt henne.

SIT informert domstolen at den har til hensikt å sette Kumar gjennom rettsmedisinske tester som løgn-detektor -, tale-sampling, hjernen kartlegging og narcoanalysis å bringe på det rene om han sier fakta under avhør, som han forandrer sin versjoner. Mens du SIT fortalte retten at Kumar hadde gitt sitt samtykke til narco test, og en video kopi av muntlig samtykke ble gitt til domstolen, når de blir spurt i retten om han var villig til å gjennomgå testen, Kumar og hans advokater sa han ønsker å nekte samtykke.

Retten er ventet å passere en bestilling på denne 15. Mars. Til tross for fornektelser av Sanatan Sanstha om dens forbindelser til Naveen Kumar, senior talsmann knyttet til Sanstha dukket opp i retten på fredag på vegne av Kumar og assistert talsmann Vedamurthy, som tidligere hadde dukket opp for tiltalte.

Talsmann, Virendra Ichalkaranjikar, som er leder av Sanstha knyttet Hinduistiske Vidhidnya Parishad, var en del av en pressekonferanse på Sanatan Sanstha og den Hinduistiske Janajagruti Samiti (HJS) på Gauri Lankesh saken i September i fjor.

Ichalkaranjikar, som har vært i Bengaluru over de siste par ukene med en gruppe advokater til å bistå Naveen Kumar, fortalte media at han har kommet fra Maharashtra siden han tar opp saker av Hinduistiske aktivister når de er “beskyldninger”.

Han har også påstått at Naveen Kumar pågripelsen var “all politikk” i oppløpet til Karnataka Montering meningsmålinger. En SIT offiser involvert i sonden motvirkes, “Hvis Naveen Kumar er ikke forbundet med Sanatan Sanstha, og er en ubetydelig person, hvorfor har alle disse advokatene blitt sendt for å kjempe på hans vegne?” Koblinger mellom Kumar og Sanstha dukket opp etter bevis dukket opp som Kumar hadde organisert et møte i Sanstha og HJS i hjembyen, Maddur, i November i fjor. Han var også på Sanstha hovedkvarter i Goa for flere dager det siste året for en konferanse. SIT er forventet å ta Kumar til steder han er mistenkt for å ha besøkt som en del av konspirasjonen.

Kausjon i Armene Handle sak

Kumar ble arrestert under jurisdiksjon av Upparpet politiet i vest-Bengaluru på februar 18, basert på en klage fra en Forbrytelse Gren som offisielt etter at han ble funnet i byen angivelig bærer kuler. Undersøkelser i Upparpet saken har vist at Kumar, i samtaler om våpen og ammunisjon med noen av hans venner fra Maddur, hentydet til hans koblinger til drapet på Lankesh.

På fredag, en øvrighetsperson s court godkjent kausjon for Naveen Kumar i Armene Handle tilfelle. Domstolen ikke vurdere politiets oppfordring til å inkludere tiltalt for forsøk på å myrde og konspirasjoner i tilfelle siden undersøkelser hadde avdekket at Kumar var angivelig på avansert stadium av å utføre drapet på K S Bhagawan, en frittalende forfatteren, rasjonalistiske og kritiker av noen Hinduistiske religiøse tro.

Bhagawan er basert i Mysuru. Politikilder sa det hadde ennå ikke er avgjort om det konspirasjon for å drepe Bhagawan, som ble oppdaget i løpet av Gauri Lankesh undersøkelser, ville bli en del av Armene Handle tilfelle der Kumar ble først arrestert, eller om en ny sak vil bli arkivert i Mysuru, hvor Kumar hadde gjennomført forberedelser, inkludert påståtte recces av mannens hjem for å utføre et drap.

SIT tok Kumar i sin varetekt etter å informere en magistrat s court i Bengaluru på Mars 2 at det hadde funnet bevis for hans engasjement i Lankesh drap i løpet av etterforskningen i saken der han ble arrestert i februar 18. I SIT ‘ s varetekt, Kumar sies å ha gitt etterforskerne innganger om ruten tatt av ham til å spionere på Gauri Lankesh hjem på dagen for drapet, og for å vise henne hjem til the killers.

Politiet prøver å kontrollere om Kumar ble sett på CCTV kameraer for å gjennomføre en recce på en motorsykkel rundt journalist-aktivist hjem den dagen hun ble skutt ned.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App