Etter SC opprettholder sitt ekteskap, Hadiya sier “alt dette skjedde fordi jeg omfavnet Islam’

0
48

Akhila, 24, som har konvertert til Islam i 2016 og tok et nytt navn, Hadiya, ankommer flyplassen i Kochi, (Reuters/File Bilde)

Dager etter at Høyesterett satte til side en Kerala High Court for og tillatt Hadiya til å leve med sin mann Shefin Jahan, den 24-år gamle sa paret har fått frihet. Hadiya, som er i Kerala er Kozhikode denne helgen for å se hennes mann, la til at hele kontroversen som skjedde fordi hun omfavnet Islam, rapporterte nyhetsbyrået IANS. Hun har bodd i en college-hotell i Salem, Tamil Nadu, og under formynderskap av rektor.

Hadiya, tidligere kalt Akhila, venstre Hinduismen til å omfavne Islam i januar 2016. Måneder senere, giftet hun seg med Jahan, en Muslim. Ekteskapet utløst påstander om tvungen konvertering, noe som fører hennes far til å sende en sak om det samme. Hadiya har hevdet at hun konverterte av sin egen vilje.

“Grunnloven gir alle frihet til å velge sin religion, som er en grunnleggende rettighet for alle borgere og alt dette skjedde fordi jeg omfavnet Islam,” Hadiya sa. “Med Høyesterett opprettholde ekteskapet vårt, føler vi at vi har fått frihet.”

Lese – | Hadiya saken: En tidslinje

Hadiya og Shefin er ekteskapet ble annullert av Kerala HC i Mai i fjor. Denne ordren ble slått ned av Høyesterett tidligere denne uken, som uttalte: “Hadiya alias Akhila Asokan har full frihet til å forfølge sine fremtidige undersøkelser i henhold til lov.” SC, imidlertid, regissert den Nasjonale Investigation Agency (NIA) for å fortsette å undersøke eventuelle kriminelle dimensjon av saken, hvis noen.

I Kozhikode, Hadiya og Jahan besøkte den Populære Foran India (PFI) kontoret i dag. Snakker med journalister, Hadiya sa, “Det var bare PFI som støttet oss gjennom alle våre urolige tider og hva som er mer overraskende er at to Muslimske organisasjoner som vi nærmet nektet å hjelpe oss.” Hun vil være i Kerala i tre dager før den går tilbake til college.

(Med innspill fra IANS)

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd