Budget session: Parlamentet tina sannolikt nästa vecka

0
53

Den första omgången över, nästa vecka, får se MPs komma ner till allvarliga omfattar de viktigaste finansiella företag i budgetförhandlingarna.

Översta News

  • Hav av bönder i Mumbai, här är vad de säger

  • Manashi Sahariah vinner Röst Indien Barn 2

  • Sonu Ke Titu Ki Sweety detroniserar Padman att bli 2018 näst högsta Bollywood grosser

Den första veckan av den andra delen av Budgeten riksmöte tvättas, en islossning i det nuvarande dödläget kan vara möjligt nästa vecka.

Medan regionala partier från Andhra Pradesh, Tamil Nadu och Telangana har protesterat över staten, och håller upp målet tillsammans med övriga oppositionspartier, desto mer högljudda kritiker av regeringen — Kongressen, Trinamool Congress (TMC) och Vänster partier — misstänker att deras högljudda protester är en skapelse av BJP.

De tror att regeringen är att stötta dessa parter för att späda bank bedrägerier fråga, som de vill ta upp på ett bra sätt. Denna uppfattning är baserad på det faktum att dessa partier är antingen i linje med BJP — som Telugu Desam Part (TDP) — eller det är trevligt med IDA regeringen, som YSR Kongressen, Telangana Rashtra Samithi (TRS) och AIADMK. Förutom frågor som dessa partier är att höja måste lösas av staten, därför är det inte meningsfullt att lamslå två Hus, många i Oppositionen känner.

Kongressen, TMC, Biju Janata Dal (BJD) och Vänster är att trycka på för en diskussion om bank bedrägerier, som påstås ha skett genom att Nirav Modi, enligt en regel som innebär att rösta på slutet. Förslaget ska nämnas i Punjab National Bank bedrägerier, de har hävdat.

Lok Sabha agenda som anges för säger nu att N K Premachandran av RSP, a Vänster Front beståndsdel, och K C Venugopal av Kongressen kommer att “ta upp en diskussion om påstådda oegentligheter i banksektorn under åren och dess inverkan på Indiens ekonomi”.

Källor sade Parlamentariska Utrikesminister Ananth Kumar har redan nämnts under informella diskussioner med Oppositionen ledare att regeringen kan omformulera förslaget att tillgodose deras efterfrågan, och att detta drag har Högtalare Sumitra Mahajan: s stöd.

På fredag, Mahajan sagt till media att hon är engagerad i en “daglig dialog med (alla) parter” för ändamålet.
Kongressen har också medfört tvisten om Bestämmelse enligt vilken diskussion bör ske. Medan Mallikarjun Kharge Kongress -, golv ledare i Lok Sabha, har meddelat för en diskussion i enlighet med Artikel 184, vilket är en form av förslag om misstroendevotum kräver att rösta på slutet, fest piska K C Venugopal har lämnat en underrättelse i enlighet med Artikel 193, vilket innebär en prata-ut-debatt och innebär inte att rösta.

Källor sade att Kongressen kan klättra ner en bit och tryck på för upptagande av en ajournering rörelse. Andra oppositionspartierna säger att för denna idé. Talaren berättade medierna i svar på frågor som det inte krävs som Regel åberopas. Mer viktigt är att parterna talar med varandra. “Det första är att Huset ska köra. Regeln, man kan se det senare,” sade hon.

Källor påpekade att krav på regionala partier i Tamil Nadu och Andhra Pradesh har tappat fart.

Unionens vattenresurser Ministeriet har redan inlett en process för genomförandet av den senaste tidens Högsta Domstolen om utbyte av floden Cauvery vatten. Ministeriet har sammankallat till ett möte med verkställande sekreterare i Karnataka, Tamil Nadu, och Pondicherry. Så, det kommer att bli ohållbart för AIADMK att vara en del av denna övning och samtidigt agitera på frågan i Parlamentet. Även Centrum har tagit slutlig ställning till den TDP-YSR Kongressen efterfrågan på en speciell status för Andhra Pradesh, och BJP och Telugu Desam har valt att bo tillsammans i en allians därefter.

Den första omgången över, nästa vecka, får se MPs komma ner till allvarliga omfattar de viktigaste finansiella företag i budgetförhandlingarna.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App