Sonia Gandhi tranen in Modi govt, zegt natie geleid door ‘radicale visie’

0
52

Waarin staat dat het land ligt in het midden van de “grote veranderingen”, Sonia Gandhi beweerde dat de Narendra Modi-led BJP regering is met haar brute meerderheid in het Parlement te smoren de stem van de Oppositie. (Express foto door Anil Sharma/Bestand)

Voormalige Congres voorzitter Sonia Gandhi op vrijdag matje de BJP-led NDA overheid, het beschuldigen van de huidige bedeling van muzzling de stemmen van de Oppositie. “Onze vrijheid wordt bedreigd. Vandaag zijn we omarmen van een regressieve visie,” Gandhi zei terwijl hij haar keynote op het India van Vandaag Conclaaf 2018.

Gericht op de BJP regering over groeiende intolerantie, het Congres leider zei: “Angst en intimidatie zijn orde van de dag; alternatieve stemmen wordt het zwijgen opgelegd, religieuze spanningen worden gevoed, vigilante legers worden los te laten met de staat, de samenleving wordt gepolariseerd met een uitzicht om te winnen van de verkiezingen.”

Waarin staat dat het land ligt in het midden van de “grote veranderingen”, Sonia beweerde dat de Narendra Modi-led BJP regering is met haar brute meerderheid in het Parlement te smoren de stem van de Oppositie. “Als we het niet toegestaan om te spreken in het parlement, waarom niet afgesloten Parlement zo kunnen we allemaal naar huis. In tegenstelling tot Vajpayee, dit BJP regering heeft geen respect voor het parlement procedures”, zegt ze waargenomen.

Sonia gesteld een aantal vragen te stellen aan de heersende regering, terwijl de bestrijding van de BJP ‘ s beweert dat de economie was getuige van de grote stappen die onder haar bestuur. “India is echt een gigantische zwarte gat vóór 26 Mei 2014? Heeft India maart tot vooruitgang, welvaart en grootheid slechts 4 jaar geleden? Is deze claim niet een belediging voor de intelligentie van onze mensen”, vroeg ze.

Ze heeft ook kritiek op de BJP ‘ s manier van governance. “Onze rechterlijke macht is in rep en roer. RTI werd gebracht om transparantie, maar de huidige wet is in koude-opslag. Aadhaar wordt omgezet in opdringerige instrument van controle: Sonia Gandhi,” ze rekening gebracht.

Reflecteren op het Congres abominabele prestaties in 2014 de algemene verkiezingen, Gandhi zei: “We waren afgezet door Narendra Modi en de BJP in 2014, de corruptie tegen ons waren zeer overdreven; hoe komt het dat de persoon die gaf de 2G-scam report kreeg een cushy job,” zei ze.

Ze gelooft ook dat het Congres moet het ontwikkelen van een nieuwe stijl van de verbinding met mensen om te stuiteren terug aan de macht in het Centrum. “We moeten kijken hoe we onze programma’ s en beleid,” Gandhi zei.

Commentaar op Rahul Gandhi, Sonia waargenomen de nieuw benoemde het Congres de president moet het juiste evenwicht worden gevonden tussen het algemeen publiek. Gandhi die was Congres president voor 19 jaar werd vervangen door haar zoon Rahul vorig jaar na een interne partij de verkiezingen.

Spreken over haar eigen rol in het leiderschap na het Congres aan de macht kwam in 2004, ze zei dat ze wist dat president manmohan Singh zou het beter zijn dat een minister-president is dan haar, en dat ze zich bewust was van haar beperkingen. “Spreken in het openbaar niet vanzelf tot mij komen, dat is de reden waarom ik was wel een lezer dan een leider,” het Congres leider zei.

Toen ik vroeg of ze zullen de wedstrijd in 2019 algemene verkiezingen, zei ze, “Wat besluit mijn partij, ik zal gehoorzamen.”

Ze sprak ook de hoop uit dat de Congres partij zal kunnen rukken de macht van de BJP in de komende vergadering van de verkiezingen in Madhya Pradesh en Rajasthan.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd