Internationale Dag van de vrouw brengt kort intermezzo te Rajya Sabha ruckus

0
56

Spreker Sumitra Mahajan met ministers Sushma Swaraj, Anupriya Patel en MP Poonamben Maadam tijdens Women ‘ s day vieringen op de Jawaharlal Nehru bhawan. (Express Foto: Renuka Puri)

Protesten wiegde Rajya Sabha voor de vierde opeenvolgende dag op donderdag, maar 55 minuten in de ochtend, de Oppositie en de schatkist banken sprak dezelfde stem als het Huis waargenomen Internationale Dag van de vrouw.

Vrouwen leden van de Oppositie, gesteund door hun mannelijke collega ‘ s, eiste begin van de passage van de Vrouwen een Reservering van Bill en nam potshots op de BJP-led regering voor het niet doorgeven van het in de Lok Sabha ondanks het feit dat een absolute meerderheid van stemmen.

Buitenlandse Zaken Minister Sushma Swaraj, die verpakt in de discussie, zei ze en ze is een voorstander van het Wetsvoorstel vanaf het begin. “En ik blijf een fervent voorstander.” Voorzitter Venkaiah Naidu zei dat er moet worden vernieuwd focus op gender gelijkheid en veiligheid van vrouwen. “We hebben allemaal te treden gezamenlijk naar de bewustwording tegen discriminatie van het meisje kind.”

Tijdens het Congres van de Kumari Selja eisten de oprichting van een Gelijke Kansen Commissie voor Vrouwen, haar partij-collega Viplove Thakur op gewezen dat er niet een enkele vrouwen in het panel van de vice-voorzitters.

Senior Congres leider Sonia Gandhi viert Dag van de vrouw op haar residentie met partijleiders. (Foto: Renuka Puri)

“Wat voor soort van gelijkheid hebben we het over? U (verwijzend naar Naidu) zei (gelijkheid) moeten we beginnen vanuit huis. Ik wil zeggen dat je moet starten vanaf hier. Is er geen bekwame vrouwen onder ons, die kunnen worden op het paneel en sit op die stoel?” vroeg ze. Naidu vertelde haar dat hij heeft geaccepteerd haar suggestie en het zal worden uitgevoerd.

DMK is Kanimozhi zei: “Mannen zijn vieren vandaag ons als moeders, zusters, dochters (maar) ik denk dat het tijd is voor vrouwen om te zeggen genoeg.”

“We willen niet te worden gevierd voor onze offers te brengen, en dat willen we niet gevierd worden op wat we kunnen geven. We willen gevierd worden voor wat we zijn; we willen onze identiteit, onze individualiteit en we willen het nastreven van onze dromen en ik denk dat, dat is wat Vrouwen ‘ s Day is al over,” zei ze.

De politiek, ook kroop in de discussie. Trinamool het Congres en Derek O ‘ Brien zei het gezegde, “achter elke succesvolle man is er een vrouw” is veranderd in “achter elke succesvolle man is er een genationaliseerde bank”. CPI D Raja ingeroepen Periyar en Lenin, zeggende: zij stonden in voor de empowerment van vrouwen.

In de Lok Sabha, Spreker Sumitra Mahajan zei: “Als je bedenkt man en vrouw als twee vleugels van de mensheid, hun empowerment is absoluut noodzakelijk om te vliegen hoog.” “Als we al het werk voor de hele ontwikkeling van vrouwen voor positieve verandering, dan ben ik er zeker van dat India zal schijnen in de wereld,” voegde ze eraan toe.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App