Hva er aktiv, passiv eutanasi og “levende”?

0
57

Representativt bilde

Relaterte Nyheter

  • Eutanasi: Høyesterett ordre trekker på Gandhis utsikt

  • ‘Vi ønsker å gå mens våre organer er fortsatt jobbe”, sier Mumbai par

  • Eutanasi dom: Med dommen, SC fokuserer på ‘verdighet’, rettigheter

Høyesterett-i en landemerke-dom på fredag, og bestemte seg for at passiv eutanasi vil være lovlig for meir i India. Apex-domstolen også fastsatt retningslinjer for “levende” laget av terminalt-syke pasienter som på forhånd vet om sine sjanser til å skli inn i en permanent vegetativ tilstand. Disse retningslinjene omfatter som vil ha makt til å bestemme administrasjon av passiv eutanasi på pasienten, så vel som hvordan den respektive medisinske styret vil gå på å ta denne avgjørelsen.

En fem-dommer Konstitusjonelle benken, ledet av høyesterettsjustitiarius India Dipak Misra, sa disse retningslinjene vil være i kraft til lovgivning som er vedtatt av Stortinget for å håndtere problemet.

Hva du blir bedt om denne dommen i Høyesterett?

Siste år, den sentrale regjeringen hadde informert apex-domstolen at det er å vurdere utarbeidelse av et lovforslag om å tillate passiv eutanasi. Kalles Medisinsk Behandling av dødssyke Pasienter (Beskyttelse av Pasienter og leger) Regningen, utkast ble utgitt av Unionen helsedepartementet i 2016 basert på Lov-Kommisjonen av India ‘ s Rapport Nr 241 (August 2012). Regjeringen, men sa også at det ikke støtte for å gi folk rett til å gjøre “Living Wills”, som ville la dem bestemme selv om de ønsker å bli satt på livet støtte i tilfelle av terminal sykdom.

Les også: Passiv eutanasi nå lovlig

Denne dommen også trekker fra Aruna Ramchandra Shanbaug vs Union Of India & Or (7. Mars 2011) tilfelle, arkivert i Høyesterett ved en “neste venn” av sykepleier Aruna Shanbaug. I dette tilfellet, har klageren anført at tidligere sykepleier Aruna Shanbaug, som hadde blitt brutalt seksuelt misbrukt i Mumbai KEM sykehus i 1973, og hadde glidd inn i en permanent vegetativ tilstand som et resultat, få lov til å dø fredelig ved å sette en stopper for the most mat som hun ble matet, som hjalp henne å holde seg i live.

Dette tilfellet vanligvis ville falle under passiv eutanasi kategori. Shanbaug hadde vært i en vegetativ tilstand for 36 år, og stoppe livet som støtter behandling til henne, ville resultere i livet hennes slutt på en fredelig måte, i motsetning til henne under konstante smerter siden nær tre-og-et-halvt tiår.

Hva er aktiv og passiv eutanasi?

Apex-domstolen, i Aruna Shanbaug saken, sa at aktiv eutanasi “innebærer bruk av giftige stoffer eller krefter til å drepe en person, f.eks. en dødelig injeksjon…”. Dette betyr at en terminalt-syk pasienten er administrert et dødelig stoff eller stoff med vilje for å få dem til å forsvinne fredelig, i dette tilfellet, i tilfelle av terminal sykdom.

Mens legalising passiv eutanasi på fredag, administrerende benken definert Aktiv eutanasi som “en positiv handling eller kvotering eller handling av kommisjonen innebærer bruk av giftige stoffer eller krefter til å føre tilsiktet død av en person ved direkte inngripen, for eksempel, en dødelig injeksjon gis til en person med uhelbredelig kreft som er i en forferdelig smerte.”

Også lese: Tidslinjen av hendelser som førte retten til å godkjenne “levende”

Passiv eutanasi også kalt negative eutanasi eller ikke-aggressive eutanasi, på den annen side, ble definert av apex-domstolen, som “innebærer unndragelse av medisinsk behandling for videreføring av livet, for eksempel unndragelse av antibiotika der uten å gi det en pasient er sannsynlig å dø…”. Dette betyr at hvis en pasient har blitt holdt i live ved bruk av livreddende medisinsk utstyr, for eksempel en vifte, eller legemidler eller substanser, slik som mat administreres gjennom et rør eller legemidler, da disse vil bli stoppet og pasienten vil få lov til å dø en “naturlig løpet av død’.

Hva er “levende”?

“Å leve” er en persons rett til å utstede forhånd direktiv i løpet av hans/hennes behandling, inkludert uttak av livet-støtte, bør en slik situasjon skulle oppstå. Det er imidlertid ingen måte en levende vil bestemmelsen kan gjøres idiotsikker krever ingen inngripen fra lege eller umiddelbar beslutningstakere rundt en person. Les: faktisk: Debatten rundt “levende” og hvorfor, i en ideell verden ville det være irrelevant

 

For alle de nyeste Hva som Er Nyheter, last ned Indian Express App