Brazilië te zoeken vrijstelling van de AMERIKAANSE handel tarieven, zegt minister

0
77

Donald Trump vrijgesteld Canada en Mexico van de 25 procent invoerrechten op de invoer van staal en 10 procent voor aluminium, laat de deur open voor andere landen te onderhandelen over hun uitsluiting.

Top Nieuws

  • KIJKEN: Wat gebeurde er toen Shashi Tharoor nam een Hindi woordenschat test?

  • China schrapt twee-termijn beperken, maakt Xi Jinping president voor het leven

  • Priya Prakash Varrier: Wereld Beroemd in Thrissur

De Braziliaanse overheid probeert te onderhandelen over haar manier van nieuw aangekondigde ONS invoerrechten op staal en aluminium import, maar de krachtigere maatregelen kunnen nemen ter bescherming van de industrie als die toespraken vallen. Waarnemend Minister van Handel Marcos Jorge weigerde uit te sluiten, mogelijke reacties van de AMERIKAANSE President Donald Trump ‘ s protectionistische swing in een interview met Reuters, zoals een beroep op de World Trade Organization (WTO).

“Wij werken uitsluiten Brazilië van deze maatregel,” zei hij tegen Reuters na een ontmoeting met de AMERIKAANSE Minister van Handel Wilbur Ross in Asunción, Paraguay. “Ik hoef niet uit te sluiten, indien nodig, hun toevlucht te nemen tot een andere maatregel ter bescherming van de nationale belangen.” Brazilië, de Verenigde Staten’ No. 2 staal leverancier, geëxporteerd $3 miljard waard van ijzererts-gebaseerde producten naar de Verenigde Staten in 2017. Dat is een fractie van die van vorig jaar $67 miljard overschot op de handelsbalans, maar nog steeds een impuls aan de economie zoals blijkt uit de diepste recessie in decennia.

Trump vrijgesteld Canada en Mexico van de 25 procent invoerrechten op de invoer van staal en 10 procent voor aluminium, laat de deur open voor andere landen te onderhandelen over hun uitsluiting. Jorge zei dat hij verwacht dat Brazilië, die heeft een tekort op de handelsbalans met de Verenigde Staten sinds 2009, gemakkelijk lid van die groep.

In een gezamenlijke verklaring, Brazilië en buitenlandse handel ministeries zei de tarieven zullen in sterke mate wordt bemoeilijkt Braziliaanse export en onverenigbaar zijn met ONS verplichtingen jegens de WTO. Een senior Ministerie van Buitenlandse zaken officieel gezegd dat Trump ‘ s “ongekende” besluit had handelsbetrekkingen tussen de Verenigde Staten en Brazilië in “onbekende wateren” dat zou zelfs kunnen leiden tot represailles. “Niets is uit de tabel,” zei de ambtenaar, die vroeg om niet te worden geïdentificeerd, omdat de gevoeligheid van de materie.

De Braziliaanse overheid moet nauwkeurig onderzoeken wat de AMERIKAANSE maatregelen te betrekken, omdat, zei hij, Trump adres was heel algemeen en gericht op het AMERIKAANSE publiek, maar kwam te laat voor vrijwillige exportbeperkingen en andere concessies die zou voorkomen dat de toepassing van de tarieven.

De Braziliaanse staal industrie vereniging genaamd de tarieven een extreme maatregel die zou plaatsvinden in Brazilië in een kwetsbare situatie om zichzelf te verdedigen tegen de huidige wereld overaanbod die zullen worden verhoogd door Trump ‘ s besluit. De belangrijkste industrie lobby, de CNI, zei in een verklaring Brazilië toevlucht moet nemen tot de WTO en, als het wint van zijn zaak, gebruik van haar recht om wraak te nemen.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App