S Manikandan: Officier en de natuur liefhebber die geklikt olifanten, gedood door een

0
46

S Manikandan, 45, werd doodgedrukt te worden in Nagarhole Tiger Reserve

Tegen de tijd dat S Manikandan de plek bereikt in de bossen van Dodda Byranakuppe in Nagarahole Tiger Reserve zaterdag middag, de brand die was uitgebroken in de buurt van de dageraad al had gesteld. “Het was een zacht vuur en hij hoeft echt niet zijn op weg naar het veld. Maar Manikandan had opgelost, een paar maanden geleden dat er zou geen incident van de brand in het bos deze zomer. En hij was vastbesloten om te controleren op elk klein detail,” zegt Manoj Kumar, hoofd conservator van bossen, Project Olifant.

Minuten na het bereiken van er, Manikandan, conservator van de bossen en veld, directeur van Nagarhole Tiger Reserve, werd aangevallen en gespietst door een tusker, die was ondergedoken in de buurt van een waterbron, achter een muur van lantana onkruid, ongeveer 50-70 meter van waar de 45-jarige agent had stapte uit zijn jeep.

Manikandan was ongewapend, net als de andere 15-tal grond medewerkers die had hem vergezelde op die recce. “Het was allemaal meer dan in ongeveer 30 seconden. Niemand had een kans om hem te redden,” zei H Prasanna Kumar, adjunct-conservator van de bossen, Hunsur.

“De olifant gebruikt zijn tusk om hem te tillen door de kin en gooide hem in de lucht. De tusk doorboord zijn kin en ging door zijn hersenen. Zijn borst had ook een compressie, toen hij werd vertrapt door de tusker ‘ s te voet,” zei chief conservator van de bossen Kumar.

De dood van de 2001-batch-officier van het Indische Forest Service is op grote schaal bedreven rouw in de staat. Hij is bedacht door collega ‘ s als een officier die revelled in wezen op het veld, in het wild, en werd vaak gespot met een camera in zijn hand. Hij had geboekt naar Nagarhole alleen in de maand juli 2016, maar de natuur liefhebber had, in de ruimte van twee jaar verdiepte zich in zijn werk. Ironisch genoeg, hij was bezig met een foto-archief van stieren van Nagarhole.

“Hij had gefotografeerd veel van hen, en hij kan ze herkennen door de vorm, de omvang van hun slagtanden. Hij is vaak tegen mij gezegd dat dit moet worden gebundeld in een boek, zodat we ons kunnen presenteren Nagarhole rijkdom in tuskers”, zegt Kumar.

Het Nagarhole tiger reserve heeft een gezonde populatie olifanten en tijgers. “Hij had ook gecatalogiseerd de tijger bevolking in de reserve. Hij kan u vertellen, dat deze tijger heeft een tweede nest, of dat er één was afgedwaald naar dat deel van het bos,” zegt Kumar.

Geboren in Kambam in Theni district van Tamil Nadu, Manikandan is overleefd door zijn vrouw hebben sangeeta en twee kinderen.

“Zijn inspanningen om water te halen om het bos tanks en meren tijdens het droge seizoen door zonne-energie gevoede pumpsets was een eerste voor elk forest reserve. Hij was ook zeer alert op het welzijn van het bos personeel. Net twee dagen geleden, hij had aanbevolen dat hun schamele de bijzondere uitkering worden verdubbeld van Rs 1,000,” zei Prasanna.

Er is kritiek van de omstandigheden waarin hij is overleden, met sommige deskundigen wijzen op het feit dat geen enkele persoon op de inspectie was het dragen van wapens. “Het ding is, ze waren op blussen van een brand, en dus waren zij die water en spuitbussen. We wapens dragen als we naar buiten gaan om te patrouilleren of voor een tocht diep in het bos”, zegt Kumar.

“Zou een gun hem hebben gered? Misschien zou hij had een 50-50 kans. Maar het is gemakkelijk voor te stellen oplossingen buiten zitten. Op het veld, het is een andere situatie,” zei K K Poovaiah, adjunct-conservator van de bossen. “De overheid kan overwegen de benoeming van een schutter te begeleiden wijk-niveau officieren op hun gebied reizen,” zei hij.

Wildlife expert ulla ‘ s Karanth zei hij kon geen commentaar geven op deze zaak. “Maar ik heb over het algemeen genomen die veld vaardigheden zijn afgenomen onder bos ambtenaren in de laatste 50 jaar ik heb gewandeld in de bossen. Deze vaardigheden omvatten het opsporen en vermijden van olifanten door te luisteren, door te observeren. Het is niet alleen over het dragen van wapens. Olifanten zijn kortzichtig en ze vallen wanneer ze zijn verrast en als je blunder in de buurt. Sommige mannelijke olifanten kunnen ook aanvallen als ze zijn in musth,” Karanth zei.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App