Hadiya geval: Een tijdlijn

0
58

Hadiya verschijnt voor het Hooggerechtshof. De apex rechter vernietiging van een Kerala HC bestelling en toegestaan Hadiya om te leven met haar man (Express Photo/Abhinav Saha/Bestand)

De Supreme Court op donderdag toegestaan Moslim zetten Hadiya om te leven met haar man, Shefin Jahan, afgezien van een Kerala High Court order dat had vernietigd hun huwelijk. Een drie-rechter bank, geleid door de Chief Justice Dipak Misra en bestaande uit Rechters Een M Khanwilkar en D Y Chandrachud, echter, mogen de Nationale recherche Bureau (NIA) verder onderzoek naar de zaak.

Hadiya, voorheen genaamd Akhila, links Hindoeïsme en de Islam te aanvaarden in januari 2016. Maanden later, is ze getrouwd Jahan, een Moslim, wat leidde tot beschuldigingen van gedwongen bekering. Hadiya de vader van Ashokan verplaatst de Kerala hooggerechtshof, dat het huwelijk nietig verklaard en verzonden Hadiya haar ouders het gezag in Mei vorig jaar. Deze bestelling werd later bleef door de Supreme Court, die gericht Hadiya om terug te keren naar de universiteit, de opdrachtgever van die benoemd werd tot haar voogd.

De NIA, ondertussen, is sonderen of Hadiya werd gedwongen te bekeren tot de Islam. De NIA is sonde, op de richting van de Supreme Court, begon in augustus vorig jaar.

Hier is een tijdlijn van de zaak:

Augustus 2010: Akhila, de enige dochter van K M Ashokan, een aanvraag ingediend voor de toelating tot een eigen instituut, Sivaraj Homeopathie Medical College & Research Institute in Salem, Tamil Nadu. In het instituut, ze raakt bevriend met twee Islamitische zusters. Dit was de eerste keer Akhila heb Islamitische vrienden of Moslim kennissen.

2011-12: Akhila snel begon te luisteren naar de Islamitische preken op haar telefoon, gedownload van het Internet. Al snel had ze de vragen over de Islam die haar vrienden vinden het moeilijk om te beantwoorden. Wanneer Akhila was met verlof thuis tijdens Ramzan, ze heeft ook waargenomen een snelle. Later, voor het Eid-ul-Fitr, ze voegde zich bij haar vrienden, Jaseela en Faseena, in hun huis in Angadippuram in Malappuram. Akhila ook sprak Jaseela de vader van Parayil Aboobacker duidelijk haar twijfels over de Islam.

10 September 2015: Akhila maakt eerst proberen te bekeren tot de Islam, wordt een beëdigde verklaring wordt bevestigd door een advocaat in Kochi, Kerala, zeggen ze zat als een Moslim onder geen dwang van iedereen.

In November 2015: Terwijl Akhila gehouden deze conversie bod een geheim, familieleden zeggen Ponnamma wist van haar dochter groeiende neigingen in de richting van de Islam. Zaken kwam tot een hoogtepunt in November 2015, wanneer Akhila ‘ s grootvader is overleden en ze weigerde om lid van de 40ste dag van rituelen.

1 januari 2016: Ze drong er bij haar ouders op de Islam te aanvaarden met het argument dat het een goede religie in vergelijking met het Hindoeïsme. Wanneer de ouders weigerden, Akhila het huis op 1 januari 2016, blijkbaar om terug te keren naar de universiteit in Salem. In plaats daarvan ging ze naar haar vriend Malappuram huis.

2 januari: Op haar aandringen, zegt Jaseela de vader van P Aboobacker, hij neemt haar mee naar een advocaat, waar ze registreert een verklaring zei: “dat was het omarmen van de Islam van haar eigen wil.

5 januari: Gezien Akhila de aandrang om meer te leren over de Islam, Aboobacker zegt, hij nam haar mee naar twee Islamitische instellingen in Kozhikode. Zowel weigerde om toe te geven Akhila direct. Akhila en Aboobacker een gevecht, waarna hij weigert te helpen Akhila verder en stuurt haar terug naar de universiteit.

6 januari: Een van haar klasgenoten vertelde dit alles aan haar vader, en een angstig Asokan ging noemen haar. Akhila, weigerde echter om terug te keren naar huis, en in plaats daarvan weer naar Jaseela ‘ s huis. Zij benadert de Islamitische leer centrum Sathya Sarani

8 januari: Ashokan bestanden zaak tegen Aboobacker

Januari 11: Aboobacker is gearresteerd en gezichten kosten van het stimuleren van gemeenschappelijke vijandschap. Hij is uitgebracht na twee dagen

Januari 12: Ashokan beweegt de eerste habeas corpus in het hoge hof

18 januari: Akhila wordt geproduceerd voor de rechtbank, weigert in te gaan met ouders

21 januari tot 21 Maart: Akhila alias Hadiya van het verblijf van Sathya Sarani te leren over de Islam. Zainaba, die ooit gewerkt met de Sathya Sarani, zegt het instituut had gevraagd haar te helpen om na te gaan Akhila bedoelingen. Akhila volgde een cursus bij Sathya Sarani en keerde terug naar Zainaba het huis als ‘Hadiya’. “Nu Hadiya ook begon te praten over het huwelijk, in de hoop te vinden wat support systeem. Op haar verzoek heb ik haar ingeschreven naam op een echtelijke website,” zegt Zainaba.

17 augustus: de politie zegt dat het huwelijk plannen waren het omslagpunt voor Hadiya ‘ s vader. Hij zegt Ashokan, een atheïst, was niet zo bezorgd over zijn dochter conversie tot dan. Hij was echter bezorgd over een paar Kerala Moslims verlaten om lid van de Islamitische Staat, samen met hun vrouwen. Ashokan beweegt een frisse exploot petitie in HC, inhoudende er is een plan om zijn dochter naar Syrië om te vechten voor een Islamitische Staat

Augustus 22: In antwoord op haar vader ‘ s pleidooi, Hadiya werd geproduceerd voor de rechtbank op 22 augustus. Weer weigerde ze om te gaan met haar ouders en zei dat ze wilde om te verblijven met Zainaba. Echter, het hof stuurde haar naar een herberg in Kochi.

26 augustus: Hadiya ingediend een verklaring onder ede in de rechtbank zeggen dat hij de Islam van haar wil.

29 September: Hadiya toegestaan om terug te keren naar Zainaba.

December 19: Hadiya trouwt te Shefin Jahan. Beiden werden aan elkaar voorgesteld door een Moslim echtelijke website

21 December: Twee dagen na hun huwelijk, Hadiya terug naar de rechtbank met Shefin. Maar de rechter stuurde Hadiya naar het hostel weer en liet Shefin geen contact met haar. Ze waren niet toegestaan om te praten op latere zittingen.

24 mei 2017: Kerala Hoge Rechtbank herroept het huwelijk. Het bestellen van een sonde, het zei: “Een meisje in de leeftijd van 24 is zwak en kwetsbaar zijn, kunnen worden benut in vele opzichten.” Het stuurt Hadiya terug naar haar ouders, en zet ze onder politie-toezicht

16 augustus: Op Jahan ‘ s beroep tegen HC bestelling, Supreme Court orders NIA sonde. “De NIA’ s betrokkenheid is nodig om na te gaan of dit echt een geïsoleerd geval zijn, of is er iets meer… iets breder…,” de bank gezegd. Jahan, was naar verluidt niet blij met de betrokkenheid van de NIA, zeggen dat het bedroeg wantrouwen van de politie. Het Hooggerechtshof verwierp echter zijn vorderingen en gezegd dat het “doel van de uitgifte van een kennisgeving aan de NIA op de eerste dag zelf was voor neutrale en onpartijdige hulp”.

27 November: SC bevrijdt Hadiya van de ouders het gezag. Tijdens de hoorzitting, die ging voor meer dan twee uur, de vrouw zei dat ze wilde gaan met haar man Shefin Jahan. “Ik wil vrijheid…ik wil trouw blijven aan mijn geloof,” de 24-jarige zei. De apex rechter toegestaan Hadiya te hervatten haar Huis Surgeoncy in Salem op basis van Homeo Medical College en benoemt opdrachtgever als voogd.

28 November: Dr G Kannan, de opdrachtgever van Sivaraj Homeopathie College, zei hij dat hij niet zal toestaan dat iemand om te voldoen aan Hadiya behalve haar ouders.”Zie, ik weet niet wie haar man is. Ze is nog steeds Akhila voor ons, en haar voogden zijn haar ouders, die toegelaten haar. In het huidige scenario, ik zal niet toestaan dat iedereen, behalve haar ouders. Wij zullen ervoor zorgen dat ik of een officiële aanwezig zijn als haar ouders haar bezoek,” zei hij.

29 November: Hadiya zegt ze wilde de vrijheid om te voldoen aan haar man, Shefin Jehan.”Mijn vraag in de hof was vrijheid, de vrijheid om te voldoen aan mijn man, maar de waarheid is dat ik niet ben nu vrij. Ik heb niet de vrijheid,” vertelde ze aan de pers buiten de Sivaraj Homeopathische Medical College. Hadiya spreekt Husvan Shefin Jahan aan de telefoon.

9 December: Hadiya voldoet aan haar man bij haar homeopathische medical college in Salem onder cameratoezicht. College bronnen zei dat de Jahan bezocht Hadiya samen met twee anderen, met inbegrip van zijn advocaat. Het college autoriteiten mogen de vergadering, nadat beide Jahan en Hadiya vroeg toestemming.

24 januari 2018: SC zegt NIA geen sonde en die Hadiya de keuze van een echtgenoot kan niet in twijfel worden getrokken. “Ze worden gehersenspoeld, maar wat kunnen we doen? Of de man met wie ze getrouwd is of niet goed is voor haar om te beslissen. Of het nu een onafhankelijke keuze te maken of niet, alleen weet ze. We mogen er niet in. Als ze voor de rechter komt en zegt dat ze getrouwd met haar keuze, dat is het einde,” zei een drie-rechter bankje onder leiding van CJI Dipak Misra.

21 februari: Hadiys zegt dat ze wil om te leven met Shefin.

23 februari: SC vragen als Kerala HC kan de nietigverklaring huwelijk toestemmende volwassenen. “Kan er een zwervende onderzoek naar echtelijke relatie tussen twee instemmende volwassenen te vinden als er geen toestemming,” Chief Justice van India (CJI) Dipak Misra gevraagd.

Maart 8, 2018: De Supreme Court stelt naast de Kerala High Court om de nietigverklaring van het huwelijk en stelt Hadiya om te leven met haar man. Reageren op de Supreme Court order, Ashokan zei dat hij de pijn om zijn dochter te gaan met een “terrorist”. Hij zei dat hij zou doorgaan met zijn juridische strijd en beweerde NIA, was ook het nastreven van sonde, want het is ervan overtuigd Shefin was een terrorist.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd