AIMPLB woordvoerder geboekt voor opruiing

0
71

“Deze toespraak werd op grote schaal wordt uitgezonden door de tv-zenders, die had een mass effect,” Rizvi zei. Afbeelding voor vertegenwoordiging

De Uttar Pradesh Politie heeft geboekt AIMPLB woordvoerder van Maulana Sajjad Nomani op opruiing kosten voor naar verluidt het kwetsen van religieuze gevoelens tijdens een toespraak in Hyderabad. De Hazratganj politie geregistreerde geval op woensdag tegen Nomani op basis van een klacht door de Voorzitter, Uttar Pradesh Shia Waqf Raad, Waseem Rizvi.

De klager heeft aangevoerd dat Nomani in zijn februari-9 toespraak in de vergadering van de algemene raad van de All India Muslim Personal Wet van Bestuur (AIMPLB) in Hyderabad had het opzettelijk kwetsen van religieuze gevoelens, aldus de politie. “Onder verwijzing naar Rohingya-Moslims, Nomani zei pogingen aan de gang om de situatie van de Indiase Moslims zoals die van de Rohingya-collega’ s. Hij zei zelfs dat hij had bewijs van wapens, munitie en training gegeven aan alle, zelfs in de kleinste dorpjes, om Indiase Moslims lijden.

“Deze toespraak werd op grote schaal wordt uitgezonden door de tv-zenders, die had een mass effect,” Rizvi zei. Hij gaf ook Cd ‘ s als bewijs naar de politie om terug bij zijn klacht. Nomani heeft geboekt onder de diverse onderdelen van het Indische Wetboek van Strafrecht (IPC), inclusief 124-A (opruiing) en 153-A (het bevorderen van de vijandschap tussen verschillende groepen op grond van godsdienst, ras, plaats van geboorte, de woonplaats en de taal), aldus de politie.

Hij wordt ook geconfronteerd met de kosten van de IPC § 153-B (beschuldigingen, stellingen nadelig is voor nationale-integratie) en 298 (het uitspreken van woorden met de opzet om de wond van de religieuze gevoelens van een persoon), zeiden ze. Nomani, maar rubbished de beschuldigingen onjuist en ongefundeerd.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App