Afrikanske land bør veie Kinesiske lån nøye, sier Tillerson

0
66

Usas Utenriksminister Rex Tillerson. (Foto: AP)

Relaterte Nyheter

  • USA støtter Egypt krig mot terrorisme: Rex Tillerson

  • Tillerson roser Colombia hjelp til Venezuelans, anti-narkotika arbeid

  • Tillerson er Latin American tur tilbake til Monroe-Doktrinen: Cuba

Usas Utenriksminister Rex Tillerson sa torsdag at Afrikanske land skal veie Kinesiske lån nøye, samtidig som du legger til at Washington var ikke prøver å holde Kinesiske investeringer bort fra kontinentet.

Tillerson, en tidligere Exxon daglig leder, søker å styrke sikkerheten allianser på et kontinent stadig oftere til Beijing for bistand og handel.

Han kan også søke for å glatte forhold etter usas President Trump skal ha avvist noen Afrikanske land som “shithole land” i januar. Trump senere nektet å gjøre kommentar.

“Vi er ikke på noen måte forsøker å holde Kinesiske dollar fra Afrika,” Tillerson fortalte en pressekonferanse i den Etiopiske hovedstaden i løpet av sin første diplomatiske tur til kontinentet. “(Men) det er viktig at Afrikanske land må du tenke nøye gjennom vilkårene i disse avtalene, og ikke miste sin suverenitet.”

Han kom i Etiopia, Afrikas nest mest folkerike nasjon, onsdag og besøkte den Afrikanske Unions hovedkvarter på torsdag. Komplekset ble fullt finansiert og bygget av Kina og er sett på som et symbol på dongcheng-fremstøt for innflytelse og tilgang til kontinentets naturressurser.

Øverst OSS diplomat kommentarer fulgte en tale tidligere i uken der han kritiserte “Kinas tilnærming” til Afrika, der han sa oppmuntret avhengighet gjennom “ugjennomsiktig kontrakter” og “aggressiv lån praksis”.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App