Quake dodental op 55 als naschok hits kina van Papoea-Nieuw-Guinea

0
78

De ambtenaren zaten te wachten voor meer informatie over schade uit de magnitude-7.5 aardbeving die getroffen ongeveer 89 kilometer ten zuidwesten van de Porgera in de Pacific Island nation.(Bron afbeelding: Google Maps)

Gerelateerd Nieuws

  • Krachtige aardbeving rammelaars huizen, goudmijn in Papoea-Nieuw-Guinea

  • Ten minste twee gedood, 214 gewond in omvang 6.4 aardbeving Taiwan

  • Minstens twee doden, meer dan 100 gewonden na de krachtige aardbeving Taiwan

Minstens 55 mensen zijn bevestigd dood en de autoriteiten vrezen dat de tol kan hoger zijn dan 100 van de afgelopen week is de krachtige aardbeving in Papoea-Nieuw-Guinea, als nabestaanden geconfronteerd met meer schudden begin van de woensdag van de sterkste naschok tot nu toe.

Zuidelijke Hooglanden van Gouverneur William Powi zei tegen De Associated Press dat de mensen het gevoel slachtoffers van de ramp en de voortdurende naschokken. De laatste grote temblor was een magnitude van 6,7 aardbeving die sloeg net na middernacht plaatselijke tijd, de sterkste schudden sinds afgelopen maandag is dodelijk magnitude 7.5 aardbeving die verwoeste huizen, veroorzaakt aardverschuivingen en stopte werk op vier olie-en gasvelden.

De centrale regio waar de aardbeving is afgelegen en onderontwikkeld en beoordelingen over de omvang van de schade en verwondingen zijn traag om te filteren. Powi zei dat hij niet wist of de laatste naschok had veroorzaakt meer schade of verwondingen, maar hij zei dat het had toegevoegd aan de nood van mensen werden gevoel.

“Het is dan de capaciteit van de provinciale overheid om te gaan met de omvang van de vernietiging en verwoesting,” Powi zegt. “Onze mensen zijn getraumatiseerd en het moeilijk vinden om te gaan.”

Hij zei provinciale autoriteiten probeerden de prioriteit van de grootste behoefte van mensen met ernstige verwondingen naar de medische centra en het leveren van water en medicijnen. Hij zei dat hulp uit het buitenland en van de lokale hulporganisaties werd langzaam in.

“Het is een gigantische taak. De meeste van de feeder-wegen zijn weggespoeld of bedekt met landslips,” zei hij. “Mensen levensonderhoud zijn verwoest, hun persoonlijke eigendom is gegaan.”

Powi zegt 39 mensen waren gestorven in zijn provincie na de gezinnen hadden verpletterd door hun instortende huizen of bedolven door aardverschuivingen tijdens de laatste week van de aardbeving. Hij zei dat de dood verslagen waren steeds afkomstig uit afgelegen plaatsen, en hij vreesde het dodental zou stijgen tot meer dan 100.

Een woordvoerster bij de Nationale Ramp Centrum zei dat de officiële dodental wordt geschat op tussen de 55 en 75 hoewel ze het niet nog een vaste nummers.

De U.S. Geological Survey zei woensdag aardbeving was gecentreerd 112 km (70 mijl) ten zuidwesten van Porgera in een ondiepe diepte van 10 kilometer (6 km). Tien naschokken in de uren sinds varieerde tussen de omvang 4.7 en de omvang 5.2.

Kina van papoea-Nieuw-Guinea is de thuisbasis van 7 miljoen mensen op de oostelijke helft van het eiland Nieuw-Guinea, naar het oosten van Indonesië. Het ligt aan de Stille oceaan “Ring van Vuur”, de boog van seismische storingen rond de Stille Oceaan, waar de meeste aardbevingen en vulkanische activiteit ontstaan.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App