Ondanks het verzet van DRI, Chidambaram gelanceerd 80:20 goud import regeling

0
149

Senior Congres leider P Chidambaram (Express Foto/Bestand)

Top Nieuws

  • Tarapur MIDC blast LIVE UPDATES: Drie doden, aantal gewonden in Palghar de fabriek brand; redding ops aan de gang

  • Haat het Verhaal van 4 movie review: Acteren, wat is dat?

  • Maharashtra groei verhaal zakt naar de zwakste in 3 jaar

Leden van een PAC-sub-comité hebben gevonden dat de Directie van de Omzet Intelligentie was niet in het voordeel van de 80:20 goud import regeling gelanceerd in 2013 tijdens de ambtstermijn van de toenmalige minister van financiën P Chidambaram, bronnen beweerde in New Delhi na ambtenaren van het ministerie van financiën gedeelde gegevens met het paneel.

De sub-committee of Public Accounts Committee (PAC) geleid door de BJP MP Gergn Dubey heeft ook besloten een CBI-onderzoek om te kijken naar de procedures die gevolgd zijn door de toenmalige minister van financiën in de lancering van deze regeling, een van de leden zei: op voorwaarde van anonimiteit. De DRI had laten doorschemeren dat de regeling zou kunnen leiden tot een round-tripping van zwart geld en het witwassen van geld, de bronnen beweerd.

In augustus 2013 is het dan UPA regering had geïntroduceerd, de 80:20 regel, waardoor handelaren importeren van goud alleen nadat ze had geëxporteerd 20 procent van het goud in hun vorige importeren. De regel werd gesloopt in November 2014 na de NGK aan de macht kwam. Volgens de gegevens die worden gedeeld door de ambtenaren van het ministerie van financiën withPAC sub-comité op zoek naar de 80:20 goud import regeling , de DRI was duidelijk tegen de invoering van deze regeling en had zelfs gesuggereerd dat het zou kunnen leiden tot het witwassen van geld en de round-tripping van zwart geld, de bronnen gezegd.

Vorige week, tijdens het bespreken van de CAG-rapport 2016 op goud invoer, de leden hadden ondervraagd Chidambaram rol over het vermeende misbruik van de 80:20 goud import regeling door juweliers, met inbegrip van diffuse Mehul Choksi voor het witwassen van geld, de bronnen gezegd. De Omzet secretaris en de hoogste ambtenaren van de Rechtshandhaving Directie (ED), de Centrale Raad van bestuur van de Directe Belastingen (CBDT) en de Centrale Raad van de Accijnzen en de Douane (CBEC) bleek voor het panel.

De leden gewezen dat de regeling resulteerde in een verlies van meer dan Rs 1 lakh crore aan de schatkist en zei zelfs de CAG rapport had gezegd ter ondersteuning van het inkomen van een AMERIKAANSE dollar (ongeveer Rs 60 en) voor juweliers, had de regering tot het dragen van de uitgaven in de vorm van plicht gederfde van Rs 221.75. Door middel van het proces dat bekend staat als round-tripping, zwart geld dat uit gaat van het land keert terug als het witte geld.

Leden vroeg de directeur ED, CBDT en CBEC voorzitters en de Omzet secretaris te delen bestand notings met hen en ook de sonde de mogelijke verbanden tussen de regeling en de PNB fraude. Het CBI heeft beweerd dat Choksi en zijn juwelier neef Nirav Modi opgelicht de Punjab Nationale Bank van ongeveer Rs 12,636 crore. Zowel links het land in januari.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App