En mann, en ideologi: betydningen av EV Ramasamy Periyar

0
55

Periyar er sett på som et ikon av OBC politisk påstand. Ethvert forsøk på å deride han vil bli sett på som et forsøk på å undergrave gevinster ved OBCs også utover Tamil Nadu. (Illustrasjon: Shaym)

Til de som leter etter “Hindu” symboler av religiøsitet, Tamil Nadu synes å være dypt religiøse: folk slitasje vibhuti eller kumkum på pannen, guddommer og templer overalt fra gatehjørner til offentlige kontorer, kjøretøy som er dekorert med fargerike guder og tilbud, selv lever av minoritetsgrupper er splattered med farger av religiøse ritualer. Hvorfor er en billedstormeren, rasjonalistiske sosial reformator som døde 45 år siden, så kjære til folk i en slik tilstand?

E V Ramasamy ‘Periyar’

Født i 1879, Periyar er husket for Selvrespekt Bevegelse for å løse identitet og selvrespekt av Tamiler. Han tenkte seg en Dravida hjemlandet Dravida Nadu, og lansert et politisk parti, Dravidar Kazhagam (DK).

Periyar startet sin politiske karriere som en Kongress som arbeidstaker i hjembyen Erodere. Han realitetsforskjell med Gandhi over spørsmålet separat spisestue for Brahmin og ikke-Brahmin studenter ved Gurukkulam, en Kongress-sponset skolen eies av nasjonalistisk leder V V S Iyer i Cheranmahadevi i nærheten Tirunelveli. På forespørsel fra foreldre, Iyer hadde gitt separat spisestue for Brahmin studenter, som Periyar imot. Gandhi foreslått et kompromiss, som hevder at mens det kan ikke være en synd for en person som ikke er til å spise med en annen, han ville heller respektere deres skrupler. Etter å unnlate å bøye Congress til å vise sin, Periyar trakk seg fra partiet i 1925, og assosierte seg med de Justice Party og Selvrespekt Bevegelse, som i motsetning dominans av Brahmins i det sosiale liv, spesielt byråkratiet. Justice Party hadde et tiår tidligere tatt til orde reservasjon for ikke-Brahmins i byråkratiet, og etter at han kom til makten i Madras Presidentskap, har utstedt en ordre om å implementere det.

Periyar s berømmelse spredte seg utover Tamil region i Vaikom Satyagraha av 1924, en massebevegelse til å kreve at lavere kaste personer som gis rett til å bruke en offentlig vei foran den berømte Vaikom tempel. Periyar tok del i spenning med sin kone, og ble arrestert to ganger. Han skulle senere bli referert til som Vaikom Veerar (Helten i Vaikom).

I løpet av 1920-og 30-tallet, Periyar kombinert sosiale og politiske reformer, og utfordret konservatisme av Kongressen og mainstream nasjonale bevegelsen i Tamil-regionen. Han har rekonstruert den Tamilsk identitet som et egalitært ideell som opprinnelig ble skitnet til av kastesystemet, og counterposed det mot den Indiske identitet ledet av Kongressen. Han argumenterte for at kastesystemet ble importert til Tamil regionen ved Aryen Brahmins, som snakket Sanskrit og kom fra Nord-India. I 1930-årene, da Kongressen departementet pålagt Hindi, han trakk en parallell med Aryanisation prosessen, og hevdet at det var et angrep på Tamilsk identitet og selvrespekt. Under ham, Dravidisk Bevegelsen ble en kamp mot kastesystemet og en påstand av Tamil nasjonal identitet.

I 1940-årene, Periyar lansert Dravidar Kazhagam, som var trulova en uavhengig Dravida Nadu bestående av Tamil, Malayalam, Telugu, og Kannada høyttalere. Dravidisk språklige familie var det grunnlaget som han baserte sin idé om en Dravida nasjonal identitet. Disse ideene hadde en banebrytende innflytelse på utformingen av den politiske identitet og kultur i Tamil snakker områder av Madras Presidentskap, og fortsette å resonere i dag Tamil Nadu.

Periyar døde i 1973 i en alder av 94.

Hans arbeid og hans arv

For den gjennomsnittlige Tamil, Periyar i dag er en ideologi. Han står for en politikk som foregrounded sosial likhet, respekt, og språklige stolthet. Som en sosial reformator, han er fokusert på sosial, kulturell og etnisk ulikhet, og hans reform agenda spurte spørsmål om tro, kjønn og tradisjon. Han ba folk om å være rasjonell i sine livsvalg. Han hevdet at kvinner som trengs for å være uavhengig, ikke bare barn-bærere, og insisterte på at de skal kunne ha en like stor andel er i arbeid. Den Selvrespekt Bevegelse ledet han fremmet bryllup uten ritualer, og sanksjonert eiendom samt skilsmisse rettigheter for kvinner. Han appellerte til folk om å gi opp den gamle suffiks i deres navn, og for å ikke nevne kasten. Han innstiftet inter-spisestue med mat tilberedt av Dalits i offentlige konferanser i 1930-årene.

Gjennom årene, Periyar har overskredet den politiske skille samt faultlines av religion og kaste, og kommer til å bli dyrket som Thanthai Periyar, far figur av moderne Tamil Nadu.

C N Annadurai, som var Periyar er kjæreste elev på en gang, brøt med ham, delt i DK, og dannet Dravida Munnetra Kazhagam (DMK) i 1949. Anna, en mann av massene, balanseførte verdien av representativt demokrati og akseptert at Tamil separatism hadde ingen fremtid. Han brukte det nye mediet på kino for å spre idealer Dravidisk Bevegelse og etablerte seg som etterfølgeren til Periyar. I 1967, DMK vant kontor i Tamil Nadu. Siden da, Tamil Nadu har vært styrt av partene som sporer sin opprinnelse til Dravidisk Bevegelse og sverger ved sine idealer. De kan ha utvannet Periyar ‘ s idealer i office, men både DMK og AIADMK stolt hevder å være arvtakerne av Periyar sosiale og politiske syn.

Hvis Periyar var en billedstormeren, Anna var en moderat reformist. På pidestall av en av Periyar er mange statuer i Tamil Nadu er inskripsjonen: “Det er ingen gud, ingen gud i det hele tatt. Han som har skapt gud var en tosk, han som forplanter gud er en kjeltring, og den som tilber gud er en barbar.” Hans etterfølgere moderert dette radikalisme — R Kannan forteller i Anna: The Life and Times of P N Annadurai, som Anna, som under påvirkning av hans ateist mentor en gang brøt Ganesha tall, skulle senere si, “jeg ville heller bryte Ganesha idol eller kokos (tilbudet).”

Under nød, et opprop mot “støtende” inskripsjoner på sokler av Periyar er statuer kom før Madras høyesterett. Efta-domstolen forkastet begjæringen, sier Periyar trodde på det han sa, og det var ingenting galt i å ha hans ord som inskripsjoner på hans statuer. I en dom gikk i et annet tilfelle i juni 2012, pensjonert Madras High Court Justice K Chandru sa: “installasjonen av Periyar statue i skolens lokaler vil ikke automatisk covert barna i en ateist outlook… Slutt å forstå filosofi på en slik personlighet vil bare hjelpe dem fra å ha vitenskapelig temperament, humanisme og spirit of inquiry-og administrasjonsdepartementet som er nedfelt i henhold til Artikkel 51-A(h) i Grunnloven.”

Nedfall av angrep på Periyar

Universal fordømmelse av BJP leder H Raja ‘ s sosiale medier bemerkninger — han har siden fjernet innlegget, og beklaget — understreker den ikoniske status Periyar har i Tamil Nadu. DK har nå begrenset politisk innflytelse i Tamil Nadu, men Periyar har vokst utover DK og selv Tamil Nadu. Mens kaste diskriminering fortsetter å være utbredt i staten, som alle politiske partier betaler minst lip service til Periyar ‘ s idealer om sosial og politisk rettferdighet.

På en måte, Raja var riktig å sammenligne Lenin og Periyar — Periyar er å Dravidisk Bevegelse som Lenin til Kommunismen. Raja ‘ s avvisning av Periyar var tolkes som en avvisning av hans idealer. Den BJP, som prøver å slites ned bildet av en Hindu-Hindutva antrekk i Tamil Nadu, kan du finne det vanskelig å leve ned Raja ‘ s kommentarer.

Periyar er sett på som et ikon av OBC politisk påstand. Ethvert forsøk på å deride han vil bli sett på som et forsøk på å undergrave gevinster ved OBCs også utover Tamil Nadu.

For alle de nyeste Forklart Nyheter, last ned Indian Express App