Als sex-ratio verslechtert, govt plannen om het touw in de religieuze leiders om ‘verandering in mindset’

0
47

Ook heeft de regering besloten om het onderwijs gratis te 14,61,560 meisje studenten van Klasse IX tot en met XII 5,374 in grants-in-aid scholen in het hele land. (Representational foto)

Top Nieuws

  • AP SSC hall tickets 2018 uitgebracht op bse.ap.gov.in het examen van 15 Maart

  • India-Seychellen veiligheid pact ‘details’ op Internet-off-alarm

  • Rajasthan lokale lichaam bypolls: Congres blijft het winnen van de spree, duurt 4 van 6 zila parishad zitplaatsen

Holding “sociale gedrag, de mentaliteit van de mensen en referentie voor jongens vanwege bepaalde culturele redenen” als factoren die verantwoordelijk zijn voor de dalende geboortecijfer van de vrouwen in Gujarat, de Belangrijkste Secretaris (Volksgezondheid en Gezin Afdeling Welzijn) Jayanti S Ravi zei op dinsdag dat de regering heeft besloten om een touw in de diensten van tempels, mutths, religieuze instellingen, religieuze leiders, en kathakaar (discoursers) om te controleren dalende geboortecijfer van meisjes en het creëren van bewustwording onder de mensen over de maatschappelijke schade die wordt veroorzaakt door het.

De Steekproef Registratie Survey gegevens van 2016, die werd uitgegeven door het kantoor van de Griffier Algemene Volkstelling Commissaris onlangs bleek dat de sex-ratio is verslechterd in Gujarat. In de stedelijke centra van de staat, de sex-ratio van meisjes in de leeftijdsgroep van 0-6 jaar is gedaald tot 848 per 1.000 jongens uit 890 meisjes per 1.000 jongens in 2011, ondanks een aantal premies, toegekend door het bestuur van de staat voor het meisje kind in de afgelopen tien jaar. Uit het onderzoek is echter aangegeven dat de sex-ratio in de leeftijdsgroep 0-6 jaar in de landelijke Gujarat was 914 meisjes per 1.000 jongens.

Volgens cijfers beschikbaar met de staat van de Gezondheid en het Welzijn van de Familie-Afdeling, de sex-ratio in de 0-6-jarigen is 835 in Surat, 842 in Mehsana, 857 in Ahmedabad, 862 in Rajkot en 847 in Gandhinagar.

“In de meeste gevallen, de ouders liever een zoon hebben, alleen als ze ervoor gekozen om te gaan voor één kind. Dit is nodig worden verbeterd door het veranderen van de mentaliteit van de mensen en hen ervan te overtuigen dat een meisje was zo goed als een jongen,” Ravi zei, toevoegend dat het was jammer dat het geboortecijfer van de vrouwen in stedelijke en opgeleide gezinnen, was minder dan in de minder opgeleide samenleving en op het platteland.

“Het is helemaal niet gerelateerd zijn aan armoede. Het is een kwestie van mentaliteit en sociale cultuur… De overheid alleen kan niet omgaan met het probleem is zeer ernstig… het is de collectieve verantwoordelijkheid van de samenleving… Laat religieuze en sociale organisaties en mensen uit de media naar voren komen en doen wat ze kunnen om de situatie te verbeteren met betrekking tot de geboorte van het kind van het vrouwelijk geslacht,” zei ze op een persconferentie op verschillende overheidsprogramma ‘ s worden gehouden ter gelegenheid van de Internationale vrouwendag op 8 Maart

Met het oog op het implementeren van Premier Narendra Modi ‘ s “Beti Bachao, Beti Padhao” regering het programma voor verbetering van de geboorte tarief van de vrouwtjes, ze zei dat de regering van plan was een aantal initiatieven, zoals het geven van hulp van Rs 6000 tot een paar op de geboorte van hun kind van het vrouwelijk geslacht, het houden van publieke programma ‘ s door het gebruik van de diensten van religieuze leiders en instellingen om bewustzijn te creëren over het belang van vrouwen in de samenleving en het verhogen van de inschrijving van het meisje in de scholen.

De overheid heeft ook de vernietiging van een budget van Rs 20 crore onder Vidyalaxmi Bond voor meisje leerlingen van basisscholen en middelbare scholen voor het huidige boekjaar, zei ze.

Ook heeft de regering besloten om het onderwijs gratis te 14,61,560 meisje studenten van Klasse IX tot en met XII 5,374 in grants-in-aid scholen in het hele land.

Terming de dalende verhouding tussen mannen en vrouwen als “een kwestie van grote zorg voor alle”, Gayatri Parivar ‘ s chief in Gujarat, Bhailal Thakar zei: “Dit moet worden opgevat als een dringende agenda.”

Jamaat-e-Islami de Gujarat-eenheid vertegenwoordiger Iqbal Mirza zei: “Wat is verbazingwekkend is dat de ouders zelf niet waardoor de meisjes worden geboren.Dit maakt het probleem heel serieus. We moeten veranderen materialistische benadering van de samenleving aan te pakken dit probleem.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App