Saoedi-Arabië heeft verleend, Air India vlucht over de rechten voor Israël routes, aldus Netanyahu

0
40

Vorige maand, Air India aangekondigd dat de geplande driemaal per week vluchten naar Tel Aviv over Saoedi-bodem. (Foto weergave)

Gerelateerd Nieuws

  • Maharashtra handen ineen te slaan met Israël voor droogte-gratis Marathwada

  • Palestijnse leider oproepen voor vrede conferentie medio 2018

  • Israël stakingen Hamas doelen in Gaza na gewonde soldaten

De israëlische Premier Benjamin Netanyahu zei maandag dat Saoedi-Arabië had verleend Air India toestemming om te vliegen over haar grondgebied, op de nieuwe routes van en naar Tel Aviv. Er was geen onmiddellijke bevestiging vanuit Saoedi-ambtenaren of Air India.

Netanyahu deed de aankondiging tijdens een briefing in Washington Israëlische verslaggevers, nadat hij had een ontmoeting met de AMERIKAANSE President Donald Trump. Saoedi-Arabië niet erkennen van Israël en het opheffen van de 70-jarige luchtruim verbod zou geven van wat lijkt te zijn van het ontdooien van de banden tussen Israël en het koninkrijk, zowel AMERIKAANSE bondgenoten met een gedeelde bezorgdheid over de Iraanse invloed in de regio.

Vorige maand, Air India aangekondigd dat de geplande driemaal per week vluchten naar Tel Aviv over Saoedi-bodem, maar de Algemene Bevoegdheid van de Civiele Luchtvaart in Riyad zei op het moment was het nog niet verleende toestemming aan de vervoerder. El Al Israel Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt vier keer per week vluchten naar Mumbai. Deze zeven uur als ze vliegen zuiden in de richting van Ethiopië en dan naar het oosten naar India, het vermijden van Saoedi-luchtruim. Israëlische media hebben gezegd dat Saoedi-vlucht over de routes kan het verminderen van de reistijd meer dan twee uur.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App