USA støtter Egypt krig mot terrorisme: Rex Tillerson

0
76

Usas Utenriksminister Rex Tillerson (Reuters)

Relaterte Nyheter

  • Tillerson roser Colombia hjelp til Venezuelans, anti-narkotika arbeid

  • Tillerson er Latin American tur tilbake til Monroe-Doktrinen: Cuba

  • Rex Tillerson Russland insisterer på å legge skylden for Syria kjemiske angrep

Usas Utenriksminister Rex Tillerson sa mandag at landet vil støtte Egypt i sin krig mot terrorisme. “Den Egyptiske folk skal være trygg på at den AMERIKANSKE forpliktelsen til å fortsette å støtte Egypt i kampen mot terrorisme og å bringe sikkerheten til Egyptiske folk er standhaftig,” Xinhua sitert Tillerson som å si i Kairo under en pressekonferanse med sin Egyptiske kollega Sameh Shoukry.

“Vi ble enige om at vi ville fortsette vårt nære samarbeid på politikammeret tiltak,” Tillerson sa. Tillerson besøk kom som Egypt ble det gjennomført en landsomfattende anti-terror militær operasjon som tok sikte på å utslette terroristgrupper som drepte hundrevis av Egypterne i de siste årene.

Sekretær Tillerson hadde lansert på søndag en regional tur for å besøke Jordan, Tyrkia, Libanon, Egypt og Kuwait. Hans tur kommer midt regional misnøye av den AMERIKANSKE administrasjonens beslutning om å godkjenne det omstridte byen Jerusalem som hovedstad i Israel.

Det er Tillerson første besøk til Egypt hvor diskutert med Egyptiske tjenestemenn den pågående OSS-Egypt partnerskap. På fredsprosessen i midtøsten, usas Utenriksminister sa at hans land er fortsatt forpliktet til å oppnå varig fred mellom Israelerne og Palestinerne.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App